Eu sunt la polul opus fata de majoritatea celor de aici. Tot ce pot plati prin Direct Debit, platesc si este mana cereasca pentru mine. De ce? Eu sunt mai uituca de felul meu, si mai ratez scadentele (ca sa intelegeti, pe vremea cand mai stateam la bloc, singurele facturi la care aveam intarzieri constante erau cele de la intretinere, ca acolo trebuiau platite cash). Nu am nici un comision pentru DD, am la toti furnizorii setare sa primesc facturile electronic si am limite de sume destul de aproape de valoarea facturii. Cand imi vin facturile. le analizez si daca totul e ok, las platile sa decurga de la sine. Daca mi se pare ceva suspect, intru pe plata pentru furnizorul respectiv si modific limita de tranzactionare aducand-o imediat sub valoarea facturii si nu se mai plateste pana nu ma lamuresc ce e acolo. De ani de zile functioneaza pentru mine perfect. Mi s-a intamplat o data sau de doua ori sa am mai putini bani in cont decat credeam eu ca am, dar niciodata nu am patit ceva dramatic din cauza asta.
Mai mult, pentru platile pentru care nu am putut seta direct debit mi-am setat plata recurenta (adica sa se plateasca o anumita suma fixa, in contul lor, la o anumita data).
Ce sa spun? Ce pot automatiza, automatizez :-). Iar la mine e si mult mai simplu sa setez DD decat ai descris, o fac de la calculator in 2 minute :-).