la
24-08-2025
03:27 AM
- editat ultima oară la
25-08-2025
02:06 PM
de
AndreeaAC
Băi oameni buni e noaptea minții, în toate facturile de la toți furnizorii tva 21 % pe luna iulie deși scumpirile sunt de la 1 august ,mergeți toți la protecția consumatorilor nu este posibil așa ceva.
la 24-08-2025 08:03 AM
@Elena85: Indiferent de furnizor, factura se întocmește în condițiile momentului prezent, adică a lunii în care se emite, chiar dacă este pentru servicii deja prestate. TVA-ul este o taxă care nu este gestionată de prestator, iar după 20-25 a lunii se raportează la ANAF pentru luna în curs, în condițiile impuse de legislația momentului.
24-08-2025 06:07 AM - editat 24-08-2025 06:08 AM
Salut!
Conform prevederilor art. 281 alin. 8 din codul fiscal, TVA se aplică la data emiterii facturii.
ART. 281 - Faptul generator pentru livrări de bunuri și prestări de servicii
(8) În cazul livrărilor de bunuri și al prestărilor de servicii care se efectuează continuu, altele decât cele prevăzute la alin. (7), cum sunt livrările de gaze naturale, de apă, de energie electrică, serviciile de telefonie, de închiriere, de leasing, de concesionare, de arendare de bunuri, de acordare cu plată pentru o anumită perioadă a unor drepturi reale, precum dreptul de uzufruct și superficia, asupra unui bun imobil, și alte livrări/prestări asemenea, se consideră că livrarea de bunuri/prestarea de servicii este efectuată la fiecare dată prevăzută în contract pentru plata bunurilor livrate/serviciilor prestate sau, în lipsa unei astfel de prevederi contractuale, la data emiterii unei facturi, dar perioada de decontare nu poate depăși un an. Norme metodologice
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2023.htm#A281
la 24-08-2025 06:27 AM
Salutare!
Din păcate, nu doar la telefonie și cam la toți furnizorii, ai dreptate!
la 24-08-2025 06:45 AM
Salutare!
Probabil te referi la costurile suplimentare. Abonamentele de baza se plătesc în avans.
Menționez că la Digi sa aplicat TVA diferențiat pentru luna august sa aplicat 21% iar pentru costurile aferente lunii iulie sa aplicat 19% pe aceeași factură.
Poți atașa un screenshot pentru a vedea exact despre ce este vorba. Eu nu am avut costuri suplimentare la Orange pe luna iulie.
la 24-08-2025 08:03 AM
@Elena85: Indiferent de furnizor, factura se întocmește în condițiile momentului prezent, adică a lunii în care se emite, chiar dacă este pentru servicii deja prestate. TVA-ul este o taxă care nu este gestionată de prestator, iar după 20-25 a lunii se raportează la ANAF pentru luna în curs, în condițiile impuse de legislația momentului.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor