anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

semnare contract fara a-l citi!!!!!

reylon
Explorator

După multă muncă și discuții la telefon, am stabilit toate detaliile necesare pentru a prelungi două contracte. Ne-am oprit însă în momentul în care mi s-a cerut să semnez contractul direct la curier, pe loc. Am solicitat să primesc contractul în avans, prin e-mail, ca să fiu pregătit să-l semnez la sosirea curierului, așa cum își doreau. Răspunsul a fost: „Nu se poate!”.

Să fie transparenți nu pot, dar au pretenția să semnez un act fără să-l citesc! Până și un copil de 5 ani știe că niciodată nu se semnează un contract fără a fi citit în prealabil. Cum să citești 50 de pagini în text mărunt într-un minut, în timp ce curierul te presează?

Mi s-a spus că am la dispoziție 14 zile pentru a mă răzgândi și a renunța. Dar cine îmi garantează mie că nu semnez un contract în care scrie tocmai că renunț la acest drept de retragere în 14 zile? Acest tupeu și lipsa totală de transparență mă deranjează profund, mai ales din partea unei multinaționale care ar trebui să fie un exemplu de corectitudine!

Le-am explicat că nu sunt acasă, ci la serviciu în fiecare zi. Le-am propus ca, dacă tot trebuie semnat contractul fizic, să trimită curierul la locul meu de muncă. Răspunsul? „Nu se poate!”. Ce se așteaptă de la mine? Să-mi iau concediu ca să aștept un curier și să semnez orbește? Eu zic că este scandalos! Am renunțat definitiv și voi căuta un alt furnizor, mai cinstit. Voi ce ziceți?

14 Răspunsuri 14

Radutuby
#StarMember

Salutare,

Dacă situația este exact așa cum ai descris-o, este normal ca refuzul de a trimite contractul în avans să ridice semne de întrebare, iar în acest caz ai procedat corect refuzând oferta.

Totuși, dacă îți doreai cu adevărat să prelungești abonamentele la Orange, mai aveai și varianta să mergi într -un magazin, unde puteai citi contractul în liniște înainte de a- l semna.

Behind every connection, light moves in silence.

Din pacate sa mergi la un magazin Orange, sa cauti de parcare, sa stai la coada si sa refaci toata poveste, si sa astepti si sa semnezi un nou contract trebuie timp... tu ai scoate 1-2 ore la familie sa fi **beep** de proceduri foarte discutabile de o multinationala care prinde bani de la tine si se bate si joc de tine dupa ca deja ai pierdut mai mult de o ora la telefon?

Viper
Cunoscător certificat

Nu ești obligat să faci absolut nimic din toată drama pe care o descrii aici. Nu te obligă nimeni să pierzi o oră la telefon negociind un abonament, nu te obligă nimeni să prelungești și ai oricând libertatea să schimbi furnizorul. Ca persoană cu pretenții tehnice, ar trebui să știi deja că ai 14 zile calendaristice de grație să întorci contractul ăla pe toate părțile după ce pleacă curierul.

Dar na, în loc să rezolvăm o procedură banală, e mult mai simplu să generăm un text cu ChatGPT ca să ne plângem pe forum că ne fură multinaționala timpul liber. Foarte... ingineresc.

Cunoscător certificat:

1) Critici, dar nu oferi nicio soluție și nu ești de ajutor în postarea asta. De ce un cunoscător calificat ca tine se subestimează așa?

2) Mama și tata nu te-au învățat că niciodată în viață nu semnezi un contract fără să-l citești? Amintește-ți cuvintele mele, dacă nu le-ai primit de la părinți.

3) Știu foarte bine că nu avem puterea de a ne opune acestor firme și că suntem sclavi în mâinile lor, dar, spre deosebire de tine, eu încă mai am energie să încerc să mă opun unor astfel de abuzuri legalizate. Încerc să lupt pentru o lume corectă și cinstită, printre prea multe oi care merg doar înainte, cu capul plecat.

4) Văd că în loc să te gândești la problemă în sine, ai analizat postarea și ai descoperit că am cerut ajutorul unui AI. Păcat însă că un cunoscător certificat ca tine nu a înțeles că AI-ul nu a compus textul, ci doar a corectat gramatica unui străin care încearcă să scrie corect. Nici aici nu ai înțeles nimic.

Viper
Cunoscător certificat

Soluția ți-a fost dată deja (semnezi și ai timp 14 zile calendaristice să studiezi contractul în liniște), dar probabil n-am scris în limba care trebuie, aparent.

Așa că repetă după mine: am dreptul ca în 14 zile să mă răzgândesc, iar Orange nu îmi poate lua acest drept printr-un contract. 

Restul ce-ai scris pe acolo, aberații.

Aș dori să adaug că, atunci când ai de-a face cu o firmă care te minte de doi ani (o dată la 3 luni îmi spun că închid serviciul de IPTV și încă nu s-a întâmplat asta, ba chiar au deschis și un tichet de deranjament fictiv ca să încerce să-mi schimbe abonamentul), îți activează abonamentul la antivirus fără să-l fi cerut și fără să-l folosești, și îți închid 2 IP-uri statice, provocând un impact major asupra serviciilor timp de 2 săptămâni... când ai o firmă care se comportă așa, este absolut normal să citești contractul cu ei de două ori și să verifici dacă nu cumva te-au mințit încă o dată...

Viper
Cunoscător certificat

Desigur, domnule inginer, aveți timp 14 zile să citiți, să traduceți și să citiți din nou acel contract.

Spor!

Exact din acest motiv nu mă puteți obliga să semnez contractul în momentul primirii lui! Este pur și simplu un abuz de putere! Am cerut un e-mail în avans pentru a-l citi. Îmi puteți explica de ce nu se poate trimite în avans și de ce nu am dreptul să citesc contractul înainte de a semna??????? Aștept un răspuns clar!!! În afară de 2-3 companii, cum este Orange, nu există o firmă pe piață care să te oblige să semnezi un contract fără să îl citești pe îndelete și cât timp dorești!

Viper
Cunoscător certificat

Cred că nu ne înțelegem, în ce limbă vreți să scriem aici?
Nu vă sunt suficiente 14 zile calendaristice pentru a citi un contract? Mai ales că modelul actual (pentru servicii fixe), disponibil public pe site, are doar 6 pagini, nicidecum 50 cum dramatizați la început.

MihaiC99
Campion certificat

Nu știu dacă o soluție ar fi fost să mergi în magazin, deoarece ofertele disponibile acolo pot fi diferite de cele online. Ofertele online fiind mai avantajoase de obicei.

În schimb, la o comandă online beneficiai de dreptul de retragere în termen de 14 zile, în cazul în care te răzgândeai. De asemenea, ai fi putut contacta curierul pentru a stabili o altă oră pentru livrare a coletului.

Pololică
#StarMember

Salutare!

Cine a zis ca trebuie semnat imediat ce ajunge curierul: Orange sau curierul (persoana)? Nu semnezi nimic fara sa citesti!

Curierii, daca n-au stare, pot pleca inapoi cu livrarea refuzata. Are indicatii speciale de la cel care are trimiterea. Bine, sa nu stai juma de ora la o pagina, ca atunci nu cred ca e in regula.

Legat de cele 14 zile: garantia este data OUG 34/2014 (verifici Monitorul Oficial pentru numarul cu care a ajuns acolo si eventualele modificari ulterioare).

O recomandare privind livrarile: un curier poate face doua livrari (in cazul in care nu te gaseste din prima, mai incearca si a doua oara daca nu refuzi sau nu da de tine). Cand te suna, ii zici ca nu esti la adresa si dai alta. Nu stie ce este in plic/colet decat daca este declarat. Au fost momente cand am cerut livrare la alta adresa si s-a rezolvat (si da, era nevoie de semnatura de primire sau ceva de restituit, inclusiv la Orange). Daca zice ca nu poate, atunci primeste acelasi raspuns: sa mai vina si maine. Il astept in aceeasi locatie de unde i-am raspuns.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Normal era să ți se trimită pe email și să dai acceptare sau nu, după ce îl citești. Altfel, da, nici eu nu aș primi, pentru că mi se pare corect să existe transparență.

Baftă multă!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Viper
Cunoscător certificat

Adevărul e tot timpul undeva la mijloc, mai ales când e implicat domnul auto-intitulat inginer de rețea (electrică, probabil) @reylon 

cu stima "cunoscator certificat" 😉