anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Se pot rezilia aceste contracte?

PopAurelian
Începător
Bună! Am observat faptul că fratele meu are facturi foarte mari la abonamentul orange. Drept urmare i-am creat un cont orange și am constatat că alături de abonamentul lui mai sunt alte 3 numere, de care el habar nu avea. Unul dintre cele 3 abonamente expira in prima parte al anului 2022, in timp ce celelalte 2 expira abia in 2023.
Mi-a povestit ca o persoana a mers cu el intr-un magazin orange si tind sa cred ca e posibil ca persoana respectiva sa fi profitat de starea lui mintala. Are pus un anumit diagnostic de catre un medic psihiatru.
Doresc sa stiu in ce masura ar putea sa rezilieze aceste abonamente in contextul in care el nu foloseste aceste abonamente.
Mentionez ca fratele meu nu are nici un fel de hartie de la orange (contrat) pe care sa apara vreunul dintre numerele respective.
Aparent ar fi ramas la persoana care a profitat de el.
O alta intrebare ar fi urmatoarea:
Este posibil ca cei de la orange sa dea unui client orange cartele orange si mai apoi sa factureze aceste cartele / numere?
Intreb asta deoarece fratele meu are o cartela sigilata, primita de la orange gratuit si nu a stiut sa imi dea alte detalii referitor la motivele pentru care a primit-o.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
4 Răspunsuri 4

teacher_
#StarMember
Salut! Contractele pot fi reziliate in principiu doar daca nu sunt cumpărate telefoane la încheierea lor. Rezilierea unui contract se solicita cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea lui. mergi cu fratele tau cu 30 de zile înainte de expirarea contractului în Shop și depune o notificare de reziliere cu număr de înregistrare. Poti face acest lucru si online din secțiunea Contact din My Orange, mail la serviciul.clienti@orange.com sau de aici https://www.orange.ro/contact/.

Miha_Z
#StarMember
Buna @PopAurelian. Poți încerca sa suni la relații cu clienții la 300 și împreună cu fratele tău să le explicați situația întâmpinată. Daca la acele numere numere nu au fost achiziționate telefoane, e posibil să meargă să fie închise înainte de termen fara a achita vreo taxa de reziliere anticipata. Cartela gratuita se oferă la prelungirea unui număr de pe cont. Daca fratele tău poate fi ușor influențat ca urmare a bolii, ar trebui să-i limitați într-un fel accesul la deciziile contractuale.

mihai_13
Maestru
- mai mult ca sigur ca "individul" rau intentionat a profitat de fratele tau si a achizitionat si telefoane . - nu vad ce interes avea sa faca numai abonamente fara sa ia si telefoane . - interesant este si faptul ca "operatorul" din magazin Orange NU a simtit nimic dubios cand sau incheiat acele abonamente ...sau poate abonamentele s-au facut pe rand la intervale de timp.... - ar fi bine sa faci si o sesizare la politie inpotriva acelei persoane care a profitat de fratele tau ... - pe viitor fratele tau ar avea nevoie de o supraveghere mai atenta din partea familiei ..

Razvan
#StarMember
Da, începi cu o sesizare la Orange să îți pună la dispoziție copie după contractul de abonament pentru cele 3 numere de telefon. Ulterior, soliciți rezilierea lor pe cale amiabilă. Dacă te vor refuza, fratele tău va merge la poliție și va depune o plângere penală pentru înșelăciune și investigare. Cam aceștia ar fi pașii de urmat.