anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Schimbare titular contract daca titularul este decedat

nohai
Începător
Titularul este decedat (sotul meu) si vreau sa trec abonamentul pe numele meu. Ce acte si unde trebuie sa ma prezint? Multumesc !
1 Soluţie acceptată‚

Salut! Confirmam si noi ca, din pacate, nu se mai poate face cesiune (schimbare de titular pe abonament) in caz de deces.

Vizualizare soluţie în postul original

12 Răspunsuri 12

Vio73
#StarMember
Salut! Din păcate, nu se poate daca titularul e decedat. Ai detalii aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2562113-cesiunea-cazul-titularul-contractului-decedat

Pololică
#StarMember
Mergi într-un Orange Shop și întreabă. La mine s-a putut (am preluat un număr din doua cu titular (mama) decedat). Deși avea vreo 2 ani numărul preluat, pe contractul meu i s-a resetat vechimea. La momentul respectiv nu prea m-a interesat ce acte semnez cât păstrăm numărul tatei activ.

delfinas
#StarMember
nohai, bun venit in Comunitate!!! In primul rand, condoleante!!! In al doilea rand, cred ca daca nu ai nevoie sa modifici ceva care are nevoie de acordul proprietarului, poti merge asa cu abonamentul, atata timp cat il platesti la timp. Se pare ca Orange, nu stiu din ce ratiuni, nu accepta o astfel de cesiune de contract. "Din pacate, cesiunea in caz de deces nu mai este posibila. Se poate solicita insa inchiderea abonamentelor de pe contul unui client decedat pe baza certificatul de deces, asa cum a mentionat si Jay, fara a se aplica alte taxe suplimentare." DETALII: https://comunitate.orange.ro/questions/2562113-cesiunea-cazul-titularul-contractului-decedat Cand va fi nevoie de interventia proprietarului, mergi la un magazin Orange cu certificatul de deces al sotului si poate regulile se vor schimba intre timp, astfel incat sa poti transfera numarul sotului pe numele tau.

Pololică
#StarMember
@delfinas: n-aș recomanda recomanda sa aștepte prea mult. Dacă ii vine modificare de Abonament (chiar și de 1 euro), nu o va putea contracara sau suna fidelizarea și cere titularul. Dacă da de cineva mai rigid la interpretare s-ar putea să-l taie (abonamentul) și sa nu mai poată face nimic (în special dacă este număr portat).

delfinas
#StarMember
D-aia am zis ca doar daca e nevoita sa anunte. Oricum ii inchide abonamentul daca declara decesul proprietarului, ceea ce mi se pare absurd! Daca mostenitorii vor sa pastreze abonamentul celui disparut, cu ce incurca Orange cine il foloseste si il plateste in continuare?

Pololică
#StarMember
Moștenitorii pot cere, prin notar, suspendarea numărului pana la finalizare (nu vor plăti nimic pana nu se încheie succesiunea). Din păcate, colegului nostru nu-i arde de complicații. Doar ii recomand sa întrebe (nu sa ducă certificatul de deces). Nu cred ca ar fi frumos ca familia sa nu înceapă succesiunea și Orange sa factureze mortului 1-2-5 ani sau pana când cineva va dori sa facă ceva.

delfinas
#StarMember
@Pololica, dar @nohai nu vrea nici să închidă abonamentul, nici să-l suspende, vrea doar să-l treacă de pe numele soțuluia pe numele ei si să-l pastreze activ, dar Orange nu (mai) permite asta, deși nu văd un motiv logic pt a nu permite cesiunea unui contract în situația asta.

Pololică
#StarMember
Baza legala (și logica, sper) este scrisa în contractul de servicii: daca una din părți dispare (moarte sau faliment) contractul se desființează. Recomand, ca și pana acum, sa aibă un răspuns oficial pentru speță. Tu știi ca nu mai poate fi cesionat, eu am preluat (prin cesiune) un contract. Noi oferim diverse soluții, dar ultima va fi la Orange. Am explicat de ce nu recomand sa se întârzie prea mult cu acest pas. Dacă numărul este de Orange (din plaja lor de numerotație) greutatea este 0: se închide numărul și se deschide abonament nou pe numărul respectiv. Problema e dacă numărul are prefix de alta rețea, unde trebuie întrebat cât timp durează întoarcerea numărului.

Salut! Confirmam si noi ca, din pacate, nu se mai poate face cesiune (schimbare de titular pe abonament) in caz de deces.

delfinas
#StarMember
Macar nohai poate sa solicite sa primeasca acelasi numar imediat ce este inchis contractul sotului ei? Ea nu a mai dat detalii. dar banuiesc ca vrea sa pastreze numarul pt ca e chiar numarul pe care il foloseste ea, nu doar din ratiuni sentimentale.

Pololică
#StarMember
Teoretic (si normal), ar trebui sa poata. Inchizandu-se abonamentul titularului, numarul devine disponibil. Doar sa fie numar Orange (cu prefixul lor), nu portat din alta retea. Problema ar fi daca numarul respectiv va fi carantinat (blocat la alocare) si pe ce perioada. Daca numarul provine din alta retea initiala (prefix de Telekom, Digi, Vodafone, Lycamobile), s-ar putea sa dureze ceva pana devine disponibil pentru folosire (intarziere pana la "preluarea" de reteaua mama).

Salut! Abonamentul se va inchide in ziua in care se prezinta certificatul de deces, fara a se aplica nicio taxa suplimentara. Daca va exista o cerere expresa de pastrare a numarului/ numerelor la momentul solicitarii inchiderii abonamentelor de voce, se poate face trecerea pe cartela PrePay. Ulterior trecerii pe cartela PrePay se poate activa abonament nou in magazin.