la 19-08-2025 01:16 PM
Buna ziua,
S-a mai confruntat cineva cu situația în care s-a trezit cu un nou abonament pe 24 de luni, fără să-l fi cerut? Am fost sunat de o doamnă care susținea că este de la Orange și mi-a spus că abonamentul meu actual, mai vechi, urmează să expire și că există o ofertă nouă. I-am cerut politicos să-mi trimită oferta pe e-mail și am precizat clar că nu sunt de acord cu nimic, vreau doar să o consult. Pe e-mail am primit un link prin care puteam confirma noua ofertă, dar evident că nu am apăsat nimic. Cu toate acestea, în dimineața următoare am primit un mesaj care confirma activarea unui nou abonament, valabil 24 de luni, și, bineînțeles, la un cost diferit. Cum este posibil așa ceva? A ajuns compania la un asemenea nivel de josnicie? Am făcut o reclamație, dar surpriza: durează 10 zile până „verifică cineva”. Întrebarea mea este: unde trebuie să reclam această situație — la ANPC sau la ANCOM? Cine se ocupă de astfel de abuzuri?
la 19-08-2025 01:21 PM
Salutare!
Recomand să aștepți răspunsul Orange. Teoretic, ANPC nu are cum să te ajute înainte ca Orange să răspundă la reclamația ta. Iar ANCOM... nu știu să aibă atribuții pe domeniul asta (contracte cu clienții finali). Doar dacă e ceva tehnic (frecvențe).
la 19-08-2025 01:42 PM
Salutare!
Eu zic și cred că dacă ai numărul sesizării în termen, nu ai de ce să-ți faci griji. Dar numai să ai numărul respectiv!
Baftă!
la 19-08-2025 03:20 PM
Salutare!
În mod normal faci o reclamație în momentul în care Orange refuză să rezolve problema.
În plus, ai și posibilitatea de a renunța la contract și de a reveni la cel anterior în termen de 14 zile de la semnarea noului contract (pentru contractele semnate la distanta).
Rezolvarea unor asfel de situații dureaza, însă ele se rezolvă . Pastreaza numărul de sesizare, ca să poți obține informații suplimentare.
Oricum, este bine că ai semnalat aceste nereguli și în comunitate.
la 22-08-2025 01:06 PM
@Clau7, s-a rezolvat situația?
22-08-2025 01:29 PM - editat 22-08-2025 01:31 PM
Salutare @Clau7 ,
Toate conversatiile telefonice sunt inregistrate si daca nu ai zis in convorbire ca esti de acord si doar ai accesat acel link primit din e-mail si nu ai dat ca esti de acord cu noul contrat din oferta trimisa nu ai nici un contract nou.
In cazul ca ai accesat din gresala pe oferta ca esti de acord si tu nu iti doresti in termen de 14 zile calendaristice tu poti renunta la orice contract nou facut.
Sa stai tu mai linistit sa nu astepti dupa raspuns poti merge fizic in cel mai apropiat magazin Orange si o poti face direct si rapid anularea contractului daca este activ.
Nu cred ca cei de la Orange iti baga pe gat un contract nou fara consimtamantul tau.
la 27-08-2025 02:41 PM
Salut,
Nu stiu daca sa rezolvat,( ma refere la abuz) dar am fost sunat din nou si au admis ca sa facut o gresala si daca fac o cerere se rezolva (asa e procedura). Dupa cateva inistente si amenintari cu ANPC nu a mai fost nevoie de nici o cerere si sa anulat si fara autentificare + scuzele de rigoare. (ca din greseala sa marcat ca accept).
Deci ca si concluzie se poate abuziv face abonament sau prelungi fara acord. Interesant este ca in 20+ ani ca si client o data nu sa gresit in favoarea mea.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor