anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

oferta 50% 2 ani la abonament

mihaibv88
Junior

Salut!

Am primit pe e-mail, ca multi altii, oferta de 50% pentru 2 ani pentru trecerea de la prepay la abonament.

Problema pe care o vad este ca nu mi se pare atat de avantajoasa mai cu seama ca perioada minima contractuala este de 4 ani.

Strict financiar, la Prepay sunt 28 zile deci la 4 ani se achita 52 de reincarcari vs 48 luni calendaristice de abonament. Considerand optiunea de 6 euro, cea mai echilibrata pe care o folosesc majoritatea (pentru a avea 5G) inclusiv eu, vorbim de 312 euro pentru Prepay vs 5.5 * 24 + 11 * 24 = 396 euro.

Considerand minim o iesire din tara in fiecare an deci necesitate roaming, la Prepay se considera 4 activari optiune Roaming, pret curent 12 euro deci 6 euro suplimentari pentru 4 activari. Total, 312 + 24 = 336 euro. Considerand prin absurd ca nu se cunoaste plecarea in concediu in niciuna din situatii si cei 12 euro vin peste optiunile de 6, cei 48 suplimentari duc grand total-ul la 360 euro in 4 ani deci tot mai putin de 396.

Avantajele abonamentului ar mai fi:

- viteza 5G mai mare (acel 5G"+") care oricum depinde de locatie deci nu o vad ca un avantaj solid.

- minutele in retea nelimitate vs. 2000 la prepay 6 euro insa si aici depinde mult de utilizare, 2000 minute fiind in general acceptabile

In concluzie, nu vad un avantaj major de a trece la abonament. Din punctul meu de vedere, abonamentul trebuia sa se orienteze ca si cost total in 4 ani sub 350 euro pentru a fi cu adevarat tentant. Urmand, desigur, ca dupa 4 ani Orange sa faca profit prin faptul ca oamenii sunt in general prea comozi sa mai renunte la abonamente sau sa renegocieze contractele.

Nu lucrez in vanzari dar cu genul asta de rationament, descris sumar intr-o oferta promotionala, sunt destul de convins ca as fi adus cel putin 10% din utilizatorii prepay la abonamente in decurs de 6 luni.

4 Răspunsuri 4

teacher_
#StarMember

Salut!

Nu știu ce oferta ai primit tu, cele primite de mine, și sunt găsit pe site-ul oficial Orange sunt pe 24 de luni (detalii in poza și în link ) Și eu sunt pe prepay, și în mare ai dreptate cu ce ai expus. Dar aceasta oferta, cu 24 de luni încă mă pune pe gânduri

1000056004.jpg

MihaiC99
Explorator

Salut,

Nu vad de ce te raportezi la 4 ani.

După 2 ani de abonament te poți întoarce la prepay sau poți negocia o prelungire în condiții asemănătoare (fara achiziția unui telefon).

Ca și avantaje la abonament ar mai fi:

Acces Orange TV GO

Acces Max la jumătate de preț

Plata unor servicii pe factura

Acces roaming SEE

Întotdeauna există și varianta yoxo cu totul nelimitat la 19 Ron ( ca și minus nu poți avea acces la 5G).

MihaiC99
Explorator

Modul de exprimare poate induce in eroare, perioada contractuala este de 24 luni și nu de 4 ani.

Vei observa perioada contractuala când vei adaugă abonamentul în coșul de cumpărături.

https://www.orange.ro/magazin-online/abonamente?achizitie=prepay-postpay 

Vio73
#StarMember & November Problem Solver

Salutare!

Nu înțeleg nici eu cum stă treaba legat de oferte pe 4 ani, ci doar de cele pe 2 ani.

Sigur, fiecare se raportează la ceea ce i se potrivește și la nevoile pe care le are. Poți să rămâi fără probleme pe prepay, poți alege yoxo sau chiar abonament. Eu, de exemplu, am ales abonamentul pentru că mi se pare mai comod să nu stau tot timpul cu gândul că am uitat să încarc, ca să nu uit. Dacă vorbim strict financiar, cel mai rentabil este yoxo și nu ai nici perioadă contractuală. Acum, eu fiind abonat de cel puțin 24 de ani, nu gândesc niciodată că pot ieși cu 10-15 lei mai ieftin sau chestii de genul. Nu mai spun că în trecut abonamentul includea resurse destul de reduse de minute, SMS sau internet , iar acum avem și nelimitat pe bune la toate. 

În concluzie, alegi ceva dacă tu consideri că acel serviciu îți este necesar, ți-l dorești și ți-l permiți! 

Baftă!