07-10-2026 09:14 AM - editat 07-10-2026 11:38 AM
Bună dimineața,
Am o curiozitate, și poate răspundeți și voi în cazul în care sunteți într-o situație similară: Pentru o reîncărcare a unui cont prepay (nu contează valoarea / opțiunea) de ce nu ar fi posibilă CONFIRMAREA reîncărcării acelui cont prepay de pe contul cu drepturi de ADMIN al aplicației MyOrange (un pushup message) aferentă acelui abonament? De exemplu cum este la accesul în contul de email, sau la o plată bancară etc. De ce confirmarea reîncărcării se face exclusiv doar prin SMS pe numărul abonamentului respectiv, fără nici o legătură cu aplicația MyOrange?
Am selectat întrebarea la categoria ”Abonament” pentru că este o problemă de gestionare a abonamentului, deși este cu referire la ”încărcarea Prepay” cu plata pe factura unui abonament.
Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri, idei. O zi cu spor tuturor.
la 07-10-2026 09:25 AM
Salutare! Momentan confirmarea încărcării printr-un cod transmis prin sms se face doar în timpul nopții, când ,posibil, anumite sisteme informatice întră în sleep mode, deoarece confirmarea reîncărcării o efectuam seara după ora 20 până dimineața la ora 9, după care nu mai necesita verificarea acesteia. Ca să fie implementat un sistem asemănător ca la bancă, cu notificări de tip push-up ar fi necesară reconfigurarea arhitecturii și funcționării aplicațiilor și corelarea acestora.
la 07-10-2026 09:34 AM
Răzvan, la noi reîncărcările se fac in timpul nopții și eu primesc mesajul de confirmare mereu la ora 9.00. Cred că asta e ora setata in sistem.
la 07-10-2026 06:24 PM
Din păcate aș fi vrut să fie așa. Dar se pare că doar confirmarea / validarea este pe acest principiu. Adică acel SMS care îți confirmă ce oțiune ai încărcaat pe contul prepay ales. 😞
la 07-10-2026 09:26 AM
Buna. Eu am in cont 2 reincarcari automate de câțiva ani. In ziua in care se face reîncărcarea, că diferă la fiecare număr, primesc pe numărul meu confirmarea cu numărul reîncărcat și faptul că primesc extra 30 GB. Deci eu zic că el primește mesaj că numărul a fost reîncărcat și se trimite și pe nr meu, care e Admin mesaj de confirmare a reîncărcării.
la 07-10-2026 11:03 AM
Mulțumesc @Miha_Z pentru răspuns. Pentru mine nu se aplică, personal preferând varianta fără recurență. Motive? În general reîncarc cu opțiunea de 5euro, dar au fost perioade când alegeam cea de 6euro (care avea și 5G - acum are și cea de 5euro). Apoi în funcție de sezon, alegeam o opțiune cu roaming dacă era vorba de ieșit din țară (cu volum mai mare sau mai redus de date - după caz). Așa că preferam să aleg pe moment (lunar) de fiecare dată ce opțiune prefer pentru următoarele 4 săptămâni. 🙂
la 07-10-2026 09:39 AM
Eu mai faceam reîncărcare manuală și în timpul zilei nu aveam nevoie de confirmare, doar în timpul nopții.
07-10-2026 03:23 PM - editat 07-10-2026 03:24 PM
E drept că de obicei încărcarea era spre seară, dar nu credeam să fie vreo departajare (cu sau fără SMS) în funcție de momentul zilei când se face reîncărcarea. Voi încerca astăzi până la 18:00 și voi reveni să îți spun dacă a fost cu SMS sau fără.
la 07-10-2026 10:05 AM
Probabil SMS este considerat cel mai personal, adică doar posesorul are acces la telefon. In plus, au fost numeroase fraude in trecut, țin minte că până acum ceva vreme nu era obligatoriu să se primească acel SMS. La mine e mai complicat, eu primesc SMS pe un dispozitiv de net mobil, trebuie sa intru in aplicație și să accesez de acolo SMS primit la fiecare reîncărcare. Poate aici ar putea sa se mai lucreze...
Ideea nu e rea, cu atât mai mult cu cât My Orange are o accesibilitate destul de bună. Se poate alege eventual între SMS și My Orange, cu push up sau alta metoda
la 07-10-2026 06:22 PM
Știi ce este și mai nasol? Să utilizezi abonamentul de internet într-un dispozitiv care nu este conectat și să ai nevoie de accesarea lui pentru codul trimis prin SMS. Absolut magnifică ideea de security debitată de careva iluminat din domeniu. În loc să faci ca ceva simplu să devină prietenos, dimpotrivă: îl complici până să determini clientul să renunțe sau să ia niște calmante. 😞
07-10-2026 10:28 AM - editat 07-10-2026 10:55 AM
Salutare!
Da, cred că ar fi necesar și acest lucru. Pe mine nu mă afectează prea tare, pentru că am abonament, dar altfel da, poate fi un inconvenient.
Poate pe viitor se va ține cont și de acest aspect!
Baftă!
la 07-10-2026 10:53 AM
Mulțumesc pentru răspunsuri. Ca idee, pentru contextul situației: dețin un număr pe abonament, dar numărul utilizat este pe prepay. Acum, atunci când vreau să reîncarc cu opțiune contul de prepay, aș dori să pot face aceasta EXCLUSIV din aplicația MyOrange, fără să depind de confirmarea cu SMS-ul trimis pe numărul de abonament, pe care nu-l am asupra mea la momentul respectiv.
Ca idee, și a fost confirmată inclusiv de AMA Experts aici în Comunitate, faptul ”că ești ADMIN pe un număr adăugat în contul MyOrange înseamnă că ai drepturi depline asupra acelui număr”. Deci nu văd de ce ar mai fi cazul de o confirmare cu restricționare strict de pe numărul (telefonul) cu abonamentul pe care se debitează cheltuiala reîncărcării.
la 07-10-2026 11:04 AM
Eu am reîncărcare recurenta cu plata la factură și nu-mi cere niciun cod de confirmare. Doar mă anunță in ziua respectiva că reîncărcarea a fost efectuată cu succes. Încearcă si varianta asta dacă reîncarci lunar.
la 07-10-2026 11:21 AM
Mulțumesc de idee. Posibil să analizez și acest scenariu, dar (puterea obișnuinței) deocamdată rămân cu opțiune fără recurență activă.
la 07-10-2026 02:31 PM
Trebuie sa am caractere ca sa pot posta...YOXO
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor