la 28-09-2026 08:33 PM
Salutare tuturor! Am o situație și aș vrea să aflu experiențele voastre cu telefoanele în rate la Orange.
Sunt client Orange și, sincer, îmi place foarte mult calitatea rețelei Orange și nu aș vrea să renunț la ea. Tocmai de aceea am decis să păstrez Orange-ul ca opțiune principală.
Recent mi-am făcut și un număr nou la Vodafone, separat, pentru că vreau să testez și rețeaua Vodafone și, în același timp, să îmi construiesc un istoric acolo. Intenția mea este să păstrez numărul Vodafone și să plătesc facturile la timp, iar anul viitor să văd ce ofertă îmi poate face fiecare operator.
Am observat însă o diferență interesantă în cazul mamei mele: are două numere pe contul Vodafone — unul folosit pentru internet și unul cu telefonul în rate, unde are în prezent un iPhone 17 Pro Max. Vodafone i-a confirmat că este eligibilă și acum poate adăuga și numărul ei Orange pe cont, iar pentru iPhone 18 Pro Max i s-a oferit posibilitatea de a-l lua fără avans, deși încă are rate la telefonul anterior.
De aici vine întrebarea mea pentru comunitate:
Eu am făcut cesiunea numărului meu Orange pe numele meu în februarie 2026. Din ce am înțeles, după 18 luni ca titular aș putea îndeplini condiția pentru a cumpăra un telefon în rate.
Dacă de acum înainte îmi plătesc toate facturile Orange la timp și îmi păstrez un istoric bun, în august/septembrie 2027 ce ofertă credeți că aș putea primi de la Orange pentru un iPhone Pro/Pro Max?
Mă interesează în special experiențele celor care au avut cesiune de contract și apoi au solicitat telefon în rate după cele 18 luni.
Și încă ceva: dacă cineva a avut simultan servicii/numere la Orange și Vodafone, cum vi s-au comparat ofertele pentru telefoane în rate? Aș vrea să văd dacă în cazul meu merită să rămân exclusiv pe Orange sau să folosesc și istoricul Vodafone pe care îl construiesc acum.
Îmi place foarte mult Orange ca rețea și, dacă Orange îmi face o ofertă bună anul viitor, sincer aș prefera să rămân aici. ❤️
Mulțumesc celor care îmi pot spune din experiența lor concretă! 🙏
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor