anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Mărire abonamentele și la persoanele fizice?

traianttr
Junior entuziast

Bună ziua, totuși dacă se vor mări abonamentele și la persoanele fizice, așa cum se vehiculează și mă aflu în perioada minimă contractuală, dar am primit gratuit și două telefoane Maxcom (simple, cu butoane) mai pot renunța la abonamente și să mă portez în altă parte ? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și eventuale sugestii !

9 Răspunsuri 9

MihaiC99
Junior

Salut,

Daca in contract regăsești aceasta clauza de indexare anuală cu siguranță nu te vei putea porta fara sa platesti anumite taxe de reziliere.

Vio73
#StarMember & October Problem Solver

Salutare!

De portat, poți s-o faci cu sigurantă! Dar s-ar putea să ai costuri mult mai mari decât dacă ai rămâne și ai plăti câțiva lei în plus pe lună.

Este bine să facem ceva calcule la rece, fără să ne gândim doar ce se întâmplă în acel moment, ci mai ales ulterior.

Baftă!

traianttr
Junior entuziast

Multumesc ! Dar în ce ar consta aceste costuri mai mari dacă m-aș porta ?

Vio73
#StarMember & October Problem Solver

Eventualele reduceri/ gratuități la telefoane si dacă au mai fost și altele.

1000001810.jpg

Un exemplu ar fi: daca ai beneficiat de reducere la abonament ( abonament 11 euro redus la 5,5) vei plati reducerea înmulțită cu numărul de luni in care ai beneficiat de oferta.

Poți consulta contractul pentru a vedea ce gratuități ai primit și de asemenea poți contacta serviciul clienți pentru un calcul al sumei exacte.

delfinas
#StarMember

Vei plati orice reducere pe care ai primit-o inmultita cu lunile de cand ai acest abonament, plus preturile telefoanelor.

Marirea, daca va fi de 5%, e mult mai mica decat suma pe care ai plati-o daca alegi sa renunti la contractul cu Orange.

Razvan
#StarMember

Salut! Dacă în textul majorării este menționat că poți rezilia fără taxe, poți porta liniștit. Dacă telefoanele au fost primite la prelungirea abonamentelor, nu vei plăti nimic, dacă erau cumpărate în rate trebuia să achiți ratele integral la ultima factură.

Muchalucha
Cunoscător

Asa cum vrei tu salarii sau pensii indexate la valoarea inflatiei, marite sau mai stiu eu cum, asa si Orange vrea sa mareasca in functie de aceste criterii. De asta este bine ca guvernantii sa nu dea motive pentru invocarea acestor criterii atat pentru oameni cat si oentru taxati cum sunt firmele. Daca marirea este rezonabila, suportabila si duce la servicii mai bune pentru noi atunci merge si nu cred ca ar fi un capat de tara. Un euro pe an tinand cont de faptul ca avem guvernanti care dau plocoane la populatie si implicit duc la inflatie si taxe sporite nu cred ca este mult o data pe an si doar daca guvernantii ne dau motive. De data asta ne cam dau motive. Salarii marite si oensii marite inseamna inflatie si taxe mai mari ca sa acoperi maririle. Ala la care te duci ofera preturi mici si servicii minune? Sau crezi ca stau cainii cu covrigii in coada peste tot? 

Orice crestere artificiala de venituri va rezulta inflatie (ma astept ca la anul articolul sa fie uzitat, din moment ce se anunta o crestere din pix ["din scripte"] a salariului minim).

Totusi, daca in perioadele de "stagnare" sau crestere sub previziuni (vorbim de inflatie), se pot face "mici artificii", in sensul ca nu creste factura (nu ar avea motiv), dar s-ar putea gasi o "indexare" a serviciilor oferite.

Din ce am vazut, constat ca se incepe achizitia de terminale "la liber" si reducerile la aparatura incep sa nu mai fie asa consistenta (cum se ofera pe partea de servicii). Intr-un fel e bine (in sensul ca se pastreaza mai multi bani pe partea de servicii), dar intr-un fel e si mai putin bine (in sensul ca sunt destui clienti care nu-si permit sa ia cu banul jos telefonul).