anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Informații contradictorii portare

Gabi30
Junior

Bună ziua. Dorind sa schim operatorul de telefonie mobilă de la Orange către alt operator am întrebat un consultant Orange care este procedura respectiva . Mi-a fost comunicat ca sunt obligat sa plătesc toate gratuitățile oferite de Orange reprezentând un telefon în rate fără modificarea abonamentului. Am plătit integral produsul respectiv iar reprezentații Orange mi-au comunicat ca nu mai am nimic de plată la dânșii doar ultima factură în momentul portarii. După ce a fost realizată portarea am fost la Orange pentru a plăti ultima factură în avans deoarece nu doresc să mai am contact cu acest operator de telefonie mobilă. Dânșii mi-au comunicat ca am de plata și taxe aferente portarii. Este acest lucru abuziv ținând cont ca am contactat reprezentații Orange atât telefonic cat și personal în magazinele acestora și am primit informații contradictorii ba chiar ascunderea acestor informații. Este legal?

9 Răspunsuri 9

Anonim
Neaplicabil

Buna,

Portarea de la un furnizor donor la un furnizor acceptor este gratuita clientul nu va plăti nimic.

FLo1
#StarMember

@Gabi30: Pentru ”portare” nu se plătește taxă/tarif către operatorul anterior (donor). Având abonament, trebuie să te asiguri că, fie ești în afara perioadei minime contractuale sau că deși nu a expirat această perioadă, nu ai echipamente sau abonament supus unor discounturi în momentul contractării. Chiar dacă ai achitat la zi abonamentul / telefonul, aceste discounturi se vor plăti retroactiv în timpul perioadei minime contractuale.

Un topic similar, regăsești aici.  Sau ai detalii despre portare aici.

Anonim
Neaplicabil

Ca sa fiu ironic dacă mai așteptai puțin până în aprilie nu mai plăteai nimic în cazul rezilierii (măriri abonamente cu 2 euro)

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Doar o completare la colegii de comunitate:

  • Procesul de portare costa, dar este asumat de noul operator (se găsește pe net o cifră) 
  • Taxele de reziliere (dacă la momentul portării încă te aflai sub incidența perioadei minime obligatorii) sunt gratuitățile primite până la momentul portării (reduceri la aparat, reduceri la abonament și opțiuni, taxa de activare abonament, taxa de instalare, etc, servicii pe care operatorul le-a făcut cu activarea serviciilor către tine). Dacă perioada minimă contractuală a fost depășită, nu mai ai nicio treabă. Vei primi, fizic, o factura pe plus sau minus, în funcție de costurile suplimentare existente. 

Atât timp cât ”acceptorul” te primește gratuit, iar ”donorul” nu îți poate legal pretinde daune/penalități.... poți considera portarea..... zero costuri pentru client. 🙂

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Nu exista taxa de portare. Deci ...ori cineva nu stie despre ce virbeste, ori este vorba de o alta taxa.

Client Orange

Gabi30
Junior

Rectific. Taxa pentru neîndeplinirea perioadei minime contractuale. Asta este răspunsul primit de la un angajat Orange. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

In mod normal, se achita intr-adevar diferenta de la reduceri abonament (daca e cazul), telefon etc. Ai avut reduceri la abonament? Daca nu, nu ar trebui sa fie probleme.

Client Orange

Nu am avut nici o reducere de abonament. Doar un telefon in rate de la Orange dar a fost achitat integral. Voi aștepta factura finală și voi reveni cu un update. Mulțumesc