anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Imposibilitate apelare wifi, lipsa retea

DanielUM
Junior

Bună ziua, 

Am o problema cu apelarea wifi care nu funcționează în zona fără acoperire rețea, chiar dacă am conexiune wireless. Îmi cere conexiune rețea pentru a putea face apelul. Dacă a mai intampinat cineva probleme de acest fel. Menționez ca cei care sunt în alte rețele pot face apeluri din zona fără semnal doar prin conexiune wireless. Teoretic ar trebui sa functioneze apelarea wifi chiar și cu modul avion activ dacă ești corectat la o rețea wireless. 

Mentuinez ca Telefonul are activate funcție, e un S 23 Ultra, cartela am schimbat o recent și update la zi. Abonamentul peste 5E. Apelul wifi(VoLTE) este activ. Apelarea wifi funcționează în zone cu acoperire 4G sau dacă este corectat la rețea și conexiune wireless simultan, dar dacă rămâne acoperire rețea, doar pe conexiune wireless nu funcționează. 

 

Mulțumesc! 

34 Răspunsuri 34

Încearcă, dacă poți și cu alte dispozitive, indiferent de rețeaua mobilă pe care sunt.

Interesant!

Pot sa-ti confirm ca pe PrePay + iPhone, merge. 🙂

arsradu_0-1681023879275.jpeg

Mi se pare foarte interesant ca pe unele merge si pe altele nu. Sigur trebuie sa existe o explicatie.

Client Orange

Atunci problema este de la propria conexiune. Tocmai am efectuat un apel vo-wifi prin modul avion la 300. După ce dai modul avion, lasă cateva secunde să se conecteze la rețea si vezi dacă iti apare indicatorul de apel wifi. 

Screenshot_20230409-105054.png

Razvan
#StarMember

Pune un screenshot cu apel wifi cu rețea orange și unul fără rețea, având apel vo-wifi activat. 

Screenshot_20230409_115724_Call.jpg

 Am făcut dimineața un update. Am.incercat iar și acum merge în moderat în mod normal cât și în mod avion. 🤷

Screenshot_20230409_115835_Call.jpg

După masa o sa merg în zona fără semnal sa vad dacă acolo funcționează. 

Dacă nu funcționează însemna că e de la conexiunea Starlink prin satelit. 

Va mulțumesc, revin cu update. 

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Tu din ce rețea ai Wifi, ești pe router 4G sau prin fibră?

Dacă e funcțională în rețea și activată pe telefon, atunci.... funcționează. Altfel degeaba. La mine a funcționat pe prepay tot timpul. Excepție momentul când nu încarc cu EO de minim 5€, sau dacă sunt în roaming (ca acum). 

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Si eu am pus telefonul pe mod avion și am sunat prin apel wifi (FO și router de la Digi) și a mers. Telefonul e Honor Magic 4 Pro.

Vio73
#StarMember

Și la mine merge. Am telefon Xiaomi 12 T pro și internet prin fibră optică de la Orange, cu Livebox wifi 6 Sagemcom.

Razvan
#StarMember

Acu câțiva ani, m-am cazat la o pensiune din Vulcan și nu mergea Vo-wifi, din cauza IP-ului la providerul de internet.

In cazul tău, cel mai probabil nu ai alocat ip de România și din această cauză serviciul nu îți funcționează. ORO si Vodafone blochează serviciul când sesizează că esti plecat din țară, in schimb Digi mobil a lăsat la liber serviciul indiferent de ip. 

Trixen
#StarMember

Problema pare a fi de la IPul pe care il primesti prin Starlink: poti incerca un serviciu precum www.whatismyipaddress.com care iti arata IPul, apoi dai click/tap pe IPul tau si iti spune in ce tara e alocat. Cel mai probabil primesti un IP de SUA, caz in care Orange blocheaza apelurile Wi-Fi. Este un comportament descris pe https://www.orange.ro/help/pot-folosi-serviciul-apel-wi-fi-in-roaming-14288 desi in urma cu 3 ani nu era activa filtrarea si puteai suna/fi sunat din roaming prin WiFi.

DanielaH
Moderator

@DanielUM, s-a rezolvat situația?

buna ziua,

Inca nu am reusit sa verific situatia, pentru ca problema apare doar cand stau in weekenduri la cabana.O sa verific vineri cand ajung acolo. Ulterior marchez daca s a solutionat. multumesc!

Salutare și Hristos a Înviat!

Din păcate nu s-a rezolvat problema. S ar putea sa fie problema de IP, exact ce  s-a discutat anterior. Să fie o incompatibilitate intre orange si provider (Starlink).

Aveți mai jos imaginea care apare de fiecare dacă când încerc apelarea. Deși conexiunea wifi e funcțională. Funcția wifi calling nu are în partea de sus. 🤷‍♂️

Screenshot_20230416_201537_Call.jpg

Interesant este ca funcționează în orice alta situație mai puțin în cazul acestei conexiuni. Credeți că ar putea cei de la OR sa deblocheze cumva acest serviciu și sa permita deblocarea apelurilor wifi, chiar dacă IP ul este de SUA?  Mulțumesc tuturor și Sărbători Fericite!

Am verificat și IP ul dar apare a fi de România.