Cristi, mersi frumos de raspuns. Daca e corect, si asta a fost/este motivul, as vrea o confirmare si din partea Orange.
De curiozitate, acei taximetristi aveau cumva abonamente cu minute nationale NELIMITATE? Pentru ca, daca da, nici nu-i de mirare. Nu le iau apararea, dar ce ar trebui sa faca in toiul noptii, asteptand clientii intr-o parcare? Normal ca o sa se sune intre ei. Nu pot sa-si sune familie, pentru ca probabil dorm la ora aia. Asa ca, evident, se suna intre ei. Si, mai e o chestie, minutele alea nu sunt gratuite. Sunt incluse in abonament. Platesti pentru ele. Deci nu mi se pare deloc iesit din comun sa vrei sa le folosesti.
De-aia am intrebat daca e vreo diferenta intre a apela toate numerele simultan, si a face conferinta cu ele. Pentru ca eu n-o vad. Si daca poti sa apelezi simultan mai multe numere, si nu te taxeaza suplimentar (by the way, ala, mai degraba, mi se pare un "abuz" din partea operatorului, nu cei care sunt mai degraba creduli si vor sa-si foloseasca minutele din abonamentele "nelimitate"), nu vad de ce ar trebui sa te taxeze suplimentar pentru conferinta.
De asemenea, din cate stiu eu, Orange e singurul operator care taxeaza suplimentar pentru conferinta. Si ma indoiesc ca toti taximetristii erau pe Orange si toti sunau in alte retele. Daca nu, atunci ma uit la ceilalti operatori care inca au serviciul asta si n-au saracit din cauza lui. N-au dat faliment.
Nu stiu, din punctul meu de vedere, "nelimitat" si "abuz" n-au ce cauta in aceeasi propozitie. Nu reimaginam limba romana. Nelimitat, conform DEX, inseamna fara limita (https://dexonline.ro/definitie/nelimitat). In momentul in care pui o limita, orice limita, oricat de sus, nu mai e nelimitat. Logic, nu?
Daca nu te tine sa livrezi ceea ce promiti, nu-ti mai fa reclama. Asta, din cate stiu, se numeste reclama mincinoasa, nu? Ori oferi nelimitat PE BUNE (si atunci n-are de ce sa te mire cand vei avea foarte multe apeluri), ori nu mai folosesti cuvantul "nelimitat" in contractele pe care le dai oamenilor sa le semneze. E atat de simplu. Nu poti sa fii si popa si hot, in acelasi timp. Nu le poti avea pe amandoua. Nu poti sa vinzi "nelimitat-ul din padure", si pe urma sa consideri "abuz" cand oamenii chiar te iau in serios. Daca nu e nelimitat, atunci scrie "ai X minute", oricare ar fi acel X, oricat de sus. Dar nu mai scrie "nelimitat" daca nu poti sa oferi acel "nelimitat". Nelimitat "in limita bunului simt", e o prostie, din punctul meu de vedere, si o contradictie in termeni. Plus ca nu te poti baza pe "bunul simt" al nimanui (pentru ca depinde de la persoana la persoana) in momementul in care lansezi o oferta de genul asta pe piata.
Solutia, daca asta e problema, e una care rezolva mai multe lucruri in acelasi timp: nu mai comercializezi abonamente cu minute "nelimitate" daca n-ai de gand sa le oferi.
In felul asta:
1. oamenii stiu la ce se baga in momentul in care semneaza contractele alea
2. nu-si fac iluzii aiurea
3. apreciaza transparenta si corectitudinea
4. nu se intind mai mult decat le e plapuma (pentru ca nici n-ar avea cum).
Cum am zis si mai sus, daca nu te tine sa oferi ceea ce promiti, nu mai vinde "blana ursului din padure". E atat de simplu.