Cipikkus, nici P30 Lite-ul nu e rau. Mai ales daca trebuie sa dai doar 400 de lei avans.
Printre diferentele notabile se numara:
* Display-ul
LTPS IPS la varianta Lite, OLED la varianta normala
* Versiunea de Android
Android 9 la Lite, nu pare sa fie upgradabil la 10, dar se poate sa ma insel, Android 9 upgradabil la 10 la varianta normala
* Storage-ul si RAM-ul
128 GB + 4 GB RAM Lite-ul, 128 GB + 6 GB RAM varianta normala
* cateva diferente la rezolutiile camerelor. As zice ca cel mai probabil nimic notabil in folosirea zilnica.
* Versiunea de Bluetooth
BT 4.2 la Lite, 5.0 la versiunea normala. Ambele cu A2DP. Nu cred ca o sa simti vreodata diferenta in folosirea zilnica.
* Radio FM
Inclus la versiunea Lite (market dependent), lipsa la celalalt. Nu cred ca te-ar deranja oricum. Nu stiu cata lume mai asculta radio FM.
* Versiunea de USB
USB 2.0 la Lite, 3.1 la celalalt. Ambele cu Type-C.
* Senzorul de amprenta
Pe spate la Lite, sub display la celalalt. Sincer, pentru mine nu e un avantaj sa fie sub display. Plus ca, daca e sa trebuiasca sa inlocuiesti display-ul, probabil ca o sa te coste mult mai mult la versiunea normala, decat la Lite, pentru ca: 1) e OLED si 2) e cu senzorul sub display. Deci cel mai probabil nu vei inlocui doar display-ul, ci si senzorul. Ma rog, aia n-ar fi asa o mare problema. Daca ai grija de telefon, probabil ca n-o sa ai niciodata nevoie sa schimbi nimic. Iti iei o carcasa ca lumea, o protectie pe ecran, si ar trebui sa fii ok. Dar na, am zis sa mentionez si chestia asta in caz ca e ceva ce te intereseaza.
* Bateria
3340 mAh la Lite, 3650 mAh la celalalt. De asemenea, incarcatorul la varianta Lite e de 18W, la celalalt de 22.5W. In viata de zi cu zi nu stiu cat de mare o sa fie diferenta, dar na, varianta normala ar avea cateva avantaje aici (bateria un pic mai mare, si incarcatorul mai rapid).
Si singurele variante sunt Lite-ul cu avans 400 (apropos, varianta asta cu ce abonament ar fi?) si cel normal cu avans 1350 si abonament de 16 Eur? O varianta de mijloc nu exista? :)))
Ma rog, 1350 avans, fata de 1000 cat aveai in plan oricum, n-ar fi asa o mare diferenta. Dar daca n-ai nevoie de un abonament de 16 euro, probabil ca ar fi mai buna varianta cu 8 Euro abonament si telefonul luat in rate. 🙂