la 19-12-2025 11:51 PM
Am Cost Control setat la zero 0 insa costul suplimentar este 2.8€. Cum se face?!! De asemenea, contractul la abonament a expirat si am solicitat trecerea la Prepay de peste doua luni. Nu am fost contactat. Inca sunt pe abonament. Cred ca voi apela la protectia consumatorului
la 20-12-2025 04:34 AM
Salutare!
Procedura de închidere a abonamentului este simplă. Este necesară depunerea unei cereri de reziliere/închidere cu minimum 30 de zile înainte de data dorită pentru încetarea abonamentului. Este de preferat ca solicitarea să fie făcută prin chatul din aplicație.
În chat, soliciți transferul către un operator uman și ceri închiderea abonamentului cu trecerea pe prepay. Operatorul transmite cererea către departamentul responsabil, iar în câteva zile vei fi contactat pentru a ți se comunica eventualele costuri de reziliere și data la care este programată închiderea abonamentului. La finalul conversației primești un număr al solicitării. Dacă nu îl primești soliciți să ți se ofere acest număr. Dacă vezi că în 5-7 zile lucrătoare nu ești contactat (uneori suna însă ratezi apelul - apelul fiind scurt) revii pe chat și ceri un update cu privire la stadiul solicitării.
La închiderea abonamentului și trecerea pe prepay vei plati 3 euro ce vor apărea pe ultima factura. Cei 3 euro reprezentând valoarea opțiunii ce va fi activată pe prepay.
Cererea de reziliere de poate face prin mai multe modalități, însă important este să ceri un număr al acestei cereri.
https://www.orange.ro/help/cum-reziliez-un-abonament-orange
Referitor la costurile suplimentare, cum ai setat valoarea acestora la 0?
Ai verificat în factura detaliată în ce constau aceste costuri suplimentare?
Dacă costurile suplimentare sunt abuzive, faci o sesizare și pentru acest lucru.
la 20-12-2025 05:54 AM
Salutare!
Vezi factura detaliată, pentru că acolo ai detaliile sau la Cronos.
Nu știu ce înseamnă cost control 0, pentru că acea opțiune are rolul de a-ți limita viteză și a nu intra pe cost suplimentar, când se termină GB-iții incluși în abonament.
Vezi de la ce ai acel cost suplimentar, cum îți spuneam, pentru că poate fi și din altceva.
Baftă!
la 22-12-2025 10:09 AM
@VasileMocanu, ai verificat factura detaliată? S-a clarificat situația cu costul suplimentar?
la 22-12-2025 10:44 AM
Cost Controlul se aplica numai datelor si nu apelurilor. Nu stiam. La toate celelalte companii telefonice la care am avut abonament se aplica pentru orice fel de consum. Persoana de la Orange cu care am vorbit pe chat a facut un compromis multumitor. In ceea ce priveste cererea de reziliere facuta in luna octombrie, in sistemul orange apare ca am avut un apelat nepreluat de la un reprezentant. Poate ca dormeam si nu am auzit telfonul. De ce nu am fost apelat din nou pana cand sa raspund? De ce trebuie sa mai vorbesc cu o alta persoana daca cererea mea de reziliere este clara? Va rog sa nu imi raspundeti robotizat cu scuze neelocvente precum “asa este sistemul”. Este clar ca Orange vrea sa ma tina pe un abonament nedorit. De ce clientii fideli de pe abonament benficiaza de o zecime 1/10 din ceea ce se ofera la Prepay? Normal ar trebui sa fie invers, nu?!!
la 22-12-2025 10:50 AM
Dacă ai fost sunat, atunci trebuie sa existe data și ora apelului in istoricul convorbirilor pe telefon. Daca observi că nu ești contactat in 5-7 zile lucrătoare, atunci contactezi din nou serviciul clienți pentru escaladarea situației. In niciun caz nu aștepți 2 luni.
la 22-12-2025 10:56 AM
Nu am dat detalii aici despre ce a urmat, insa buneinteles ca am recontactat Orange numai dupa cateva saptamani. De aceea s-a ajuns la o andoua cerere de reziliere... Insa domnule Mihai, sa fim seriosi. Raspunsul dumneavoastra se putea concentra mai mult pe a doua parte a ultimii mele postari. Nu este normal ce se intampla la Orange cu aceste abonamente si in mod vadit s-a ajuns la acest impas
la 22-12-2025 11:09 AM
Poate că, dacă ați oferi mai multe detalii legate de a doua parte, ați putea primi și un răspuns. Personal, am închis recent abonamentul și am trecut pe prepay, fără să întâmpin probleme. De asemenea, nu văd în ce mod sunt avantajați utilizatorii prepay față de cei cu abonament.
In momentul in care sunteți contactat de operator cu privire la reziliere, acesta va face și o oferta pentru anularea cererii și de asemenea va menționa daca sunt costuri suplimentare în cazul rezilierii.
la 22-12-2025 02:14 PM
De aceea nu doreste orange sa rezilieze fara a ma contacta cu o alta oferta… Prepay ofera 1000 min internationale vs 100 min la abonament, si 155GB date vs 10GB la abonament.. pentru a face fata competitiei. Va rog sa nu va pacaliti singur cu un raspuns de genul - minute nelimitate la abonament pe Orange national, si 150GB bonus la Prepay. Se poate discuta numai daca respectati inteligenta consumatorului. Insa inteleg ca puterea dumneavoastra ca moderator este limitata. Orange inca domina la acoperire.. insa cine stie pentru cat timp
22-12-2025 02:25 PM - editat 22-12-2025 03:05 PM
Dacă citești cu atenție vei observa că doar 100 de minute din cele 1000 sunt internaționale. In cazul abonamentului fun 6 într-adevăr cantitatea de date mobile este mica, însă se pot câștiga GB prin campania Pinata.
De asemenea sa ne uitam la preț:
Abonament fun 6 redus = 3 euro =16 Ron
Prepay 5 euro = 5 euro = 37,54 Ron
P.S. Sunt doar un client in aceasta comunitate și am servicii postpaid și prepay active.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor