anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Contract cu alt număr de telefon

Stef28
Junior entuziast

Bună ziua. Anul trecut în octombrie am mers la un sediu Orange pentru reînnoire de abonament si să achiziționez în rate un telefon. Mi-au făcut un contract cu un număr de telefon nou, cu toate că nu aveam nevoie de un numar nou, aveam deja unul înregistrat în baza lor de date. M-au informat pe loc că nu voi fi taxată dacă nu folosesc numarul nou din contract și ca va expira în 7 luni de la întocmire, timp în care eu pot folosit vechiul meu număr. Așa am și făcut. Doar că în fiecare lună de atunci pe factură îmi apărea că trebuie să platesc si pentru numarul nou de telefon de pe contract, cu toate că nu l-am utilizat. Deci platesc două abonamente plus rata pentru un telefon Samsung. Mi-am dat seama tarziu. Am vorbit si cu un operator care mi-a spus ca numarul nou alături de telefon face parte din oferta family (asta nu mi s-a spus cand am realizat abonamentul). Am primit două explicații diferite. Va rog sa ma lămurească cineva. Încă o întrebare: ca să expire numarul, trebuia sa introduc întai cartela intr-un telefon? Sper că m-am făcut înțeleasă. 

29 Răspunsuri 29

Cu drag. Sper sa se rezolve problema ta.

Salutare, 

Cel mai probabil a fost adăugat pentru reducere suplimentară la telefon (în principiu, cu cât mai multe numere, cu atât mai multe reduceri la aparatură). 

Pentru plata în rate nu este necesar număr nou, ci minim 18 luni de abonament (ar fi principalul punct de plecare). Eventual aruncă un ochi pe My Orange să vezi ce reduceri ai. Anul trecut, soția a cumpărat de la Vodafone un Honor și i s-a propus deschiderea unui abonament pentru reducere de 1E. Pe scurt: 2 abonamente aveau o reducere lunară de 1E față de un singur abonament (suma lunara de plată era mai mica la 2 abonamente decât cu unul singur). N-am prea înțeles de ce (erau doar doua numere). 

Stef28
Junior entuziast

Salutare,

Este posibil sa fie si asta o variantă. Pe un abonament dau 6 euro si pe celalalt abonament 4,5 euro. Eu folosesc doar unul si le-am precizat de la inceput ca nu vreau alt abonament. 
Mulțumesc! Voi reveni peste câteva zile daca se rezolvă ceva. 

Chiar daca le-ai precizat, tot ai mai plecat cu un abonament. Acum cat timp ai facut noul contract?

Stef28
Junior entuziast

20.10.2023

m-au asigurat ca daca nu folosesc cartela cu numarul nu voi plati. 

Nu aveai cum sa nu platesti un abonament nou pe cont. Intr-adevar daca nu folosesti numarul il poti inchide mai usor inainte de termen si eventual fara sa platesti vreo taxa. Daca ai un abonament de 4.5E, inseamna ca ti-a redus abonamentul avut cu 50% si ti-a adaugat pe cel de 6E si practic la cost era cam la fel. 

Cand vi se mai spune ca nu veti plati un numar daca nu-l folositi, cereti-le sa va arate acest lucru in contract, altfel nu-i credeti. Cel mult un abonament ar putea fi redus 50% si este specificat pe contract de obicei pe a 2 pagina.

Stef28
Junior entuziast

MCostel si Flo1 multumesc pentru informatii! 

Jay
Campion certificat

Salut!

Presupun ca telefonul este trecut în dreptul abonamentul vechi și atunci la acel abonament nu ai cum sa renunti fără a achita integral telefonul și ce alte beneficii ai primit în baza prelungirii.

Insa poti renunta la abonamentul nou chiar dacă a fost contractat pe 12 luni, deoarece se poate face cerere de reziliere in cazul acestui abonament  în ultimele 6 luni de contract. Din acest motiv a scris consultantul ca se poate închide după 7 luni, insa nu ti-a spus și ca trebuie sa faci tu ceva în acest sens, respectiv sa faci o cerere de reziliere, pentru ca nu se închide singur. Niciun abonament, indiferent pentru ce fel de servicii este, nu cred ca se închide singur, majoritatea sigur au menționat faptul ca dacă niciuna dintre părțile implicate nu denunță contractul el se prelungește automat.

Ai mai jos o captură din răspunsul unui reprezentant Orange, e puțin cam vechi, dar, din moment ce ti s-a scris pe contrat ca poti sa-l inchizi dupa 7 luni, adica in ultimele 6 de contract, înseamnă că nu s-a schimbat aceasta condiție.

Jay_0-1720057529982.png

Vio73
#StarMember

Salutare!

Probabil ai întâlnit pe cineva dornic să încheie noi contracte și cu ajutorul ofertei Family, a reușit să te convingă să faci un alt abonament.

Ideea este că nu trebuia acceptat de la început așa ceva, pentru că acum o să fie mai greu, poate chiar imposibil să reziliezi înainte de 24 de luni, fără penalități!

Totuși, poți merge la acea persoană , cu contractul în mână și să vezi ce spune!

Baftă!

Stef28
Junior entuziast

Mulțumesc!

delfinas
#StarMember

A fost o smecherie a consultantului. Char daca dupa 7 luni s-ar fi reziliat de la sine ale abonament, acea perioada tot plateai abonament. Banuiesc ca ai fost intr-un Orange Store, care e partener...

Daca il reziliezi acum,  o sa ai mult de plata, la cate reduceri ai primit, inclusiv la telefon. Nu stiu daca iesi in avantaj in cazul in care reziliezi acum abonamentul nou.

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

@delfinas nu cred ca va plati ceva pentru rezilierea abonamentului Fun6, fiindca ar fi in ultimele 3 luni de perioada contractuala. Din pacate pana acum a platit cateva luni bune.  Reducerile s-au aplicat la abonamentul principal, unde ar avea 50% reducere daca plateste 4.5E si pe acel abonament i s-a pus si rata la telefon. Cu Fun 6 nu poti lua telefon in rate, fiind un abonament mic ca si suma.

Multumesc, Miha, acum am vazut ca e facut doar pe 12 luni. Ma gandesc ca telefonul l-a luat ceva reduceri "datorita" acestui pachet de 2 abonamente si daca renunta la unul acum, afecteaza tot pachetul.

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Nu afecteaza cu nimic @delfinas.  Chiar angajatul i-a scris pe contract ca dupa 7 luni sa vina sa-l inchida. Ar fi fost afectat el, daca l-ar fi inchis inaintea celor 7 luni. 🫣

Contractul e pe 12 luni, din cate vad, chiar daca a scris cineva de mana ca dupa 7 luni se inchide. Totul e sa recunoasca cel care a scris, e cam ciudata "clauza" asta.