la 08-11-2025 04:13 AM
Bună la toată lumea!
În 7 octombrie m-a sunat un agent Orange și mi-a oferit a prelungire de contract împreună cu un telefon. Eu i-am zis clar că vreau un telefon de gaming adică cu procesor Snapdragon 8 gen 3 sau Elite, RAM 12/16 GB, 512 GB memorie internă, baterie 6k+, iar el mi-a zis că telefonul OPPO Reno 14 5G are exact această configurație. Eu laic fiind nu știam exact care marcă de telefoane are ce configurație așa că l-am crezut și am fost de acord cu prelungirea iar telefonul a și sosit a doua zi.
Însă problema a început după ce am făcut setupul la telefon căci în setări am observat că procesorul acestui telefon nu este ce am comandat eu, adică un procesor Qualcomm Snapdragon 8 gen3/Elite ci un Mediatek Dimensity 8350, care cum am aflat mai apoi făcând search pe Google abia este echivalentul unui Snapdragon 7 gen 2, dar nici cu acela nu se poate compara complet.
Ei bine vazând acest lucru am decis să renunț la prelungire și să returnez telefonul după ce l-am testat și am dovedit că procesorul acesta se încălzește foarte tare, mai că-mi arde mâna. Așa că în 9 octombrie la prima oră am sunat la 300 și mi-am comunicat intenția de a renunța la prelungire și de a returna telefonul.
Mi s-a comunicat că în două zile lucratoare voi fi sunat pentru a rezolva problema și a discuta când să vină curierul după telefon, însă nici dupa 4 zile nu m-a sunat nimeni. I-am sunat iarăși și mi s-a zis atunci că în 5 zile lucrătoare sigur mă sună cineva, dar iarăși nu s-a întâmplat acest lucru.
Văzând acest lucru în 20 octombrie i-am sunat din nou, dat fiind faptul că era ultima zi în care puteam să renunț, și iar m-au liniștit că este înregistrat renunțarea mea, să stau liniștit. Însă încrederea mea în operatorii ăștia nu mai era intactă, așa că am intrat pe orange.ro în contul meu si am refuzat manual oferta, însă a doua zi mi-a fost emisă factura pe luna octombrie și spre surprinderea mea prima rată a telefonului era inclusă.
Așa am ajuns în data de 31 octombrie fără nici un rezultat și fără ca cineva să mă sune s-au să vină să ia telefonul deși în contul meu oferta este afișată drept refuzată așa că i-am sunat iarăși: Ce se întâmplă, trebuie să plătesc pentru ceva ce am refuzat? Mi-au zis că liniștit să plătesc că va fi stornată în luna viitoare. Am plătit doar ca să nu rămân fără serviciul de telefonie.
De atunci a trecut încă o săprtămână, ultima dată i-am sunat alaltăieri și acum am reușit să descosesc din operator faptul că dacă nu aș fi renunțat eu manual atunci in 20 octombrie aș fi rămas cu prelungirea activă, căci mi-a zis că în sistemul lor cererea mea de renunțare este din acea zi de 20 octombrie, deși eu am renunțat încă din 9 octombrie.
Ce pot să mai fac? Să merg la ANPC și să fac denunț? De la operatorii ăștia nu voi mai afla nimic, și au început să fie nepoliticoși, de pildă ultima oară mi-a închis telefonul în bot zicăndu-mi să continui să aștept după ce am confrontat-o cu faptul menționat mai sus despre înregistrarea cerinței mele...
Întreb din nou: Ce să mai fac? Mulțumesc dinadins pentru răspunsuri!
02-12-2025 07:20 PM - editat 02-12-2025 07:36 PM
@AndreeaAC, Perfect, eram îngrijorat, că nu ajunge, sper că acum se va anula rata, însă sper și că mă vor contacta în următoarele două zile, căci cum am spus, nu am plătit încă factura pentru că mi s-a zis că nu trebuie luna aceasta și scadența este în 4 decembrie. Se poate cumva întârzia sau a amâna plata?
Editare: Se pare că s-a rezolvat totul, rata este arătată ca anulată pe My Orange și am factură în minus.
Editare 2: Însă se pare că nu mai sunt eligibil în a face o nouă prelungire în shopul online, nu știu de ce, dar nu e ceva important, voi supraviețui și fără un nou telefon în viitorul apropiat...
la 08-11-2025 10:22 AM
Salutare!
Ai făcut și o sesizare scrisă din aplicația My Orange-Altele ( cele 3 puncte din dreapta jos)- Contact și feedback-Scrie-ne și apoi transfer operator?
Baftă!
la 08-11-2025 06:24 PM
Salut!
Acolo nu, fiindcă nu știu dacă sectorul acela este diferit de operatorii telefonici sau nu, și cum am zis în operatorii telefonici nu mai am încredere.
la 08-11-2025 11:28 AM
Este ok si Mediatek Dimensity 8350...dar daca in conversatia telefonica operatorul a confirmat ceea ce ai cerut poti face o sesizare la ANPC.
08-11-2025 06:29 PM - editat 08-11-2025 06:53 PM
Este o diferență foarte mare, Mediatek Dimensity 8350 se încălzește foarte tare, după cam jumate de oră de joc e atât de cald că îți arde mâna aproape. Nu odată aproape am scăpat telefonul din mână de căldura emisă și câteodată face și un spike de căldură că chiar simți că te arde... Iar pe net se scrie că procesoarele Mediatek Dimensity au probleme mari cu managementul termic, cel puțin cele din gamele mai vechi, nu știu ce perfomanță au cele din gama 9000...
la 10-11-2025 11:46 AM
Salut, @Zoli84! Îmi pare rău pentru situația descrisă de tine. Dacă nu s-a rezolvat încă, îmi poți trimite prin mesaj privat, te rog, codul de abonat sau numărul de telefon?
Mulțumesc și o zi frumoasă.
13-11-2025 09:47 PM - editat 14-11-2025 12:50 AM
Salut, au răspuns ceva colegii? Au trecut 3 zile de când ți-am trimis datele și mi-ai zis că i-ai transferat la colegi. Ei bine nu s-a întâmplat nimic în aceste zile, nimeni nu m-a contactat.
la 14-11-2025 10:58 AM
Salut, @Zoli84. Îmi pare rău să citesc asta. Le-am transmis colegilor din nou și sper să fii contactat cât mai repede.
la 14-11-2025 02:26 PM
Salut, în sfârsit, la o lună și 5 zile de când am sunat prima oară la 300, am primit un mesaj că sesizarea mea a fost înregistrată, dar doar atât, nu știu ce se va întâmpla după aztăzi, sper că până se emite următoarea factură într-o săptămână se va rezolva chestia și nu va trebui să plătesc încă o rată de-a moca.
Îți mulțumesc oricum, căci în câteva zile ai ajutat mai mult decât 4 operatori telefonici într-o lună. Dacă nu se rezolvă îți mai scriu, căci se pare doar tu îi poți mobiliza pe colegi. 🙂
la 14-11-2025 03:57 PM
Ne bucurăm, sper mult să se rezolve și să auzim vești bune aici în Comunitate. 🙂
Weekend frumos.
17-11-2025 02:29 PM - editat 17-11-2025 03:24 PM
Ei bine, se pare că iarăși s-a blocat procesul de rezolvare undeva în birocrație. Au trecut două zile lucrătoare de când am primit mesajul acela și nimic.
Vineri mi se emite următoarea factură și sigur va fi inclusă și următoarea rată a telefonului ăsta.
Un lucru e sigur, dacă mâine nu mă sună nimeni să-mi zică că vine curierul după telefon, eu fac plângere la ANPC. Nu mai resist...
Edit: La o oră și ceva după ce am scris acest mesaj m-a sunat cineva de la Orange și până la urmă mi-a promis că săptămâna aceasta vine curierul după telefon. Sper să se întâmple...
la 19-11-2025 09:14 AM
Nu ii mai suna ca ii suni degeaba si iti faci si nervi inutil.
Fa sesizare la ANPC online cu dovada ca ai mai discutat cu ei si o sa til inchida.
Am avut ceva asemanator din lipsa semnalului acasa am incercat sa stabilisesc o sulutie cu ei si sa imi reduca costul abonamentului si nu am primit nimic de la ei.Dupa sesizarea la ANPC miau oferit recomandare sa sunt prin apel wi-fi (lucru pe care il faceam de ceva ani) .Celor de la ANPC le-au spus ca miau oferit recomandarea pestru apel wi-fi sau sa imi inchida unul dintre abonamente.Mie de inchiderea unui abonament nu mi-au spus nimic.Le-am trimis mailul initial celor de ANPC cu solutia oferita de Orange si dupa 2 zile m-a sunat cineva de la ANPC sa imi comunice ca or sa imi inchida un abonament.Nici celor de la ANPC nu li-a comunicat vreo solutie de reducere a facturii.Numai ca inchiderea se face incepand cu data de facturare.In tot acest timp cu cei de la Orange nu am mai comunicat pentru ca nu s-au obosit sa ia legatura cu mine in vreun fel,am comunicat doar prin ANPC
22-11-2025 07:04 PM - editat 22-11-2025 09:42 PM
Până la urmă m-au sunat și a venit curierul după telefon, acum doar aștept să se rezolve de partea lor, că telefonul nu mai e la mine, dar mi-au emis factură pentru rată dintr-un motiv sau altul deși doamna, care m-a sunat cu o zi înainte să-mi zică că vine curierul, mi-a zis că nu voi fi facturat luna aceasta.
Vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare. Din câte văd eu in My Orange prelungirea abonamentului este anulată, acum doar rata trebuie anulată.
28-11-2025 03:41 PM - editat 28-11-2025 05:24 PM
@AndreeaAC. Salut, aș vrea să te întreb, oare poți verifica dacă a ajuns telefonul returnat de mine în depozitul Orange? L-am predat curierului în 19 noiembrie dar de atunci nu am primit nici o veste de la nimeni, însă mi-a fost emisă următoarea factură împreună cu rată în 21 noiembrie și am scadența in 4 decembrie. Cu o zi înainte să vină curierul m-au sunat și mi-au zis că nu se emite factură luna aceasta pentru că va fi stornată factura de luna trecută, când am plătit deja prima rată, dar totuși s-a emis factură și nu știu ce să fac acum...
Mersi în avans dacă poți verifica.
la 28-11-2025 03:59 PM
Desigur, @Zoli84. Verific din nou cu colegii.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor