anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Windows + Linux egal LOVE

FaraUnID
Campion certificat

Microsoft este pe cale să „oficializeze” prietenia dintre ecosistemele Windows și Linux, activând suportul pentru rularea nativă a aplicațiilor Linux GUI sub Windows 10.

 

Pe scurt, asta înseamnă că vei putea instala și folosi aplicații create inițial pentru platforma Linux, fără a întâmpina penalizări pe partea de performanță și compatibilitate.

 

În urmă cu mulți ani, fostul CEO Microsoft, Steve Ballmer, caracteriza Linux și platformele open source în general ca fiind un cancer pentru industria software. Astăzi, compania le-a îmbrățișat pe amândouă și chiar le-a extins, achiziționând GitHub și permițând aplicațiilor să ruleze sub Windows aproape la fel ca pe un OS Linux nativ.

 

Acesta din urmă, numit oficial Subsistemul Windows pentru Linux (WSL), este probabil una dintre cele mai bune și mai impresionante dovezi pentru reconcilierea atinsă între cele două platforme, cândva mari rivale.

 

Trecut printr-o revizie majore, noul WSL2 a permite acum rularea aplicațiilor grafice Linux, fără a fi necesare soluții de emulare furnizate de terți.

 

 

Noua extensie WSL este disponibilă în prezent doar pe Windows 10 Insider Preview build 21364, însă va fi lansată oficial odată cu următoare revizie importantă de Windows 10.

 

Cei interesați să vadă cum funcționează pot arunca o privire asupra codului sursă al WSLg pe GitHub, pe care Microsoft îl furnizează ca software open source.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/windows-10-primeste-suport-nativ-pentru-aplicatii-linux-191719...

 

Invers, adica rularea de aplicatii Windows pe sisteme Linux, este posibila de cativa ani buni, dar nu in mod nativ fiind necesara ajutorul unui emulator.

 

Interesanta mutarea Microsoft cu acest WSL, cu toata ca eu o vad utila mai mult pentru dezvoltatorii de aplicatii si pentru efectuarea unor teste. Daca vrei Linux, pur si simplu instalezi Linux fara sa te mai complici cu acest WSL.

1 Răspuns 1

mihai_13
Maestru
GitHub este un serviciu de găzduire web pentru proiecte de dezvoltare a software-ului care utilizează sistemul de control al versiunilor Git. GitHub oferă planuri tarifare pentru depozite private, și conturi gratuite pentru proiecte open source. Site-ul a fost lansat în 2008 de către Tom Preston-Werner, Chris Wanstrath, și PJ Hyett. În 2018 Microsoft a cumpărat Github pentru 7.5 miliarde de dolari.... GitHub - principalul obiectiv este dezvoltarea programelor si platformelor open source in principal este vorba de Android si Linux oferind alternative software pentru utilizatori Pana acum (din 2018) cand GitHub a fost achizitionat de"monstrul" windows cel din urma si-a pastrat impartialitatea fata de dezvoltatori si sper ca si pe viitor sa ramana la fel - (pentru cei care au vizitat si folosit software de pe XDA asta conteaza foarte mult )