anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Microsoft anunta Windows 365, experienta Windows in cloud

FaraUnID
Campion certificat

Microsoft lansează în luna august Windows 365, o versiune în cloud a sistemului său de operare, care poate fi folosit și de pe smartphone-uri sau dispozitive produse de Apple.

 

Windows 365 transmite în întregime experiența Windows – aplicații, date și setări – pe dispozitive personale sau ale companiilor, dar securizează și stochează informații în cloud, nu pe dispozitiv. Noul serviciu creează o nouă categorie de calcul personal hibrid (Cloud PC), care folosește atât puterea cloud-ului, cât și capacitățile dispozitivului pe care rulează.

 

 

Concret, sistemul de operare rulează pe un alt dispozitiv, dar interfața de lucru este afișată pe computerul sau telefonul celui care folosește Windows 365. O tehnologie asemănătoare este folosită și de platformele de jocuri în cloud, care permit persoanelor cu computere mai slabe din punct de vedere tehnic să ruleze jocuri la calitate maximă.

 

Versiunea bazată pe cloud a fost creată ca răspuns la feedback-ul clienților care doreau ca angajații și studenții să aibă acces mai rapid și mai ușor la computer, indiferent de locația în care se aflau.

 

Microsoft speră că tehnologia Windows 365 va fi suficient de accesibilă pentru ca proprietarii de întreprinderi mici sau școlile să o poată utiliza fără un departament de IT. Compania precizează că utilizatorii vor putea opta pentru versiunea cloud a Windows 11, când aceasta va fi disponibilă.

 

Sursa - https://www.biziday.ro/microsoft-lanseaza-in-august-windo...

Pagina Microsoft dedicata Windows 365 - https://www.microsoft.com/ro-ro/windows-365

4 Răspunsuri 4

delfinas
#StarMember
Interesanta idee! E ca si cum ai avea acces la calculatorul personal de oriunde, Banuiesc ca dreptul de a modifica ceva e limitat sau e pe baza de parola, pt restul utilizatorilor e ca o platforma de "read only" si de descarcat documente

FaraUnID
Campion certificat
Vei avea acces la o instanta virtuala de Windows, in cloud, accesibila printr-o interfata / aplicatie web based. Toate acestea in ideea de a reduce costurile pe care o companie le are cu departamentul de IT. Ca si comparatie, primul lucru care imi vine in minte, ar fi pachetele de gazduire web de tip Virtual Private Server (VPS) si unde ai acces la un server virtual preconfigurat pe care poti instala cam ce vrei tu. Cel mai probabil, ca si in cazul Office 365, accesul in platforma de cloud se va face pe baza unui abonament anual.

Neaplicabil
Mie unul chestia asta imi aminteste de Google Drive. Si da, e super dragut. Singura potentiala limitare pe care o vad eu, pe langa cea de hardware pe care incearca sa o reduca pe cat posibil solutia asta, este cea de viteza de internet. De asemenea, depinzi de serverele Microsoft. Intrucat totul se petrece "in cloud", daca net nu e, sau e foarte slab, sau serverul raspunde greu...norii trag a ploaie, si tu la somn. :)) Pe cand cu Windows-ul/Office-ul instalat pe PC/telefon (in cazul Office-ului), macar poti lucra offline. Pe langa asta, lucrul in cloud aduce cu el si niste intrebari de securitate. Intrucat tot Windows-ul tau e pe serverele Microsoft...e destul de expus. Lucrul in cloud are cu siguranta avantajele lui. Dar vine totodata si cu niste limitari si provocari destul de importante. Oricum, e o chestie cool dupa parerea mea. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Fiind o solutie destinata segmentului business / office / educational, cel mai probabil, accentul se va pune pe acest tip de software. Din motive de securitate, tind sa cred faptul ca nu vei putea instala aplicatii din afara Micorosoft Store, unde aplicatiile (cel putin la nivel teoretic) trec printr-un proces de verificare asupra integritatii si securitatii. Probabil, utilizatorul va avea la dispozitie un fel de Microsoft Store ceva mai limitat si sarac din punct de vedere al aplicatiilor disponibile.