anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google Pixel 5G

VlaDi88
Junior entuziast

Așteptarea a luat sfârșit, avem oficial 5G în România pe telefoanele Google Pixel.

https://pixel.withgoogle.com/5G/?country=RO

https://pixel.withgoogle.com/5G/?country=RO&carrier=orange%20ro

25 Răspunsuri 25

AlexAndy
Junior entuziast

Incearca sa vorbesti cu un consultant online prin Bot-ul de pe site sa iti reseteze setarile retelei si poate merge dupa. In prezent sunt pe Android 14 QPR1 beta si vad ca imi merge si VoLTE si VoWiFi fara nici o problema. Incerc si 5G, dar inca nu merge chiar daca totul e ok si sunt intr-o zona cu 5g. O sa incerc sa observ zielele astea daca gaseste semnal 5g.

webbos
Junior entuziast

Am reusit. Merge 5G via Yoxo.
Cum?
Simplu - din Pixel IMS (Shizuku, cine stie despre ce e vorba, stie) - Reset IMS Configuration
Ulterior un restart si a mers. 5G / VoLTE / VoWIFI 

Acu sunt curios ce viteze ati "vazut" voi pe Speedtest cu 5G in semnal blana (Bucuresti, de exemplu)
Peste 371 Mbps nu am vazut (uneori si mai putin) - astept impresiile voastre aici 
In comparatie cu LTE (4G) - unde am vazut si 220-250 Mbps - nu mi se pare wow acest mult laudat 5G

Aha. Bine de stiut! :)) Asta nu am incercat. Dar banuiesc ca facand acel schimb de SIM, efectul e acelasi. Evident, e infinit mai simplu din Pixel IMS. Mersi de idee.

Ca si viteze pe 5G, eu am prins in jur de 500 download (nu in Bucuresti). Upload-ul in schimb e ciudat de mic (undeva pe la 30-40Mb/s). Adica, nu pot sa ma plang. Eu unul, pe 4G+ aveam in jur de 130 Mb/s. Si chiar si asa mi s-a parut foarte ok pentru browsing/download etc. Deci pentru mine chiar e o diferenta notabila. In plus, la Prepay, daca vrei viteze astronomice (pana la 1500Mb/s...teoretic), ai nevoie de minim optiunea de 8 Euro. Avand in vedere ca in mare parte a timpului, in zona mea nu am mai mult de 4G, si ala cu viteze maxime de 4Mb/s...am zis ca n-are rost investitia. :))

Problema in momentul asta este acoperirea. Dar pana vor ajunge in toata tara (daca vor ajunge vreodata)...o sa mai dureze.

Client Orange

bobzzz
Junior

Salutare! Am abonament cu 5G. Locuiesc într-o zonă cu acoperire 5G. Am pixel 7, actualizat, dar tot nu am 5G. VoLte si VoWiFi, am de ceva timp cu ajutorul Shizuku și Pixel Ims. La vodafone aveam inclusiv 5G de anul trecut, cu ajutorul Shizuku. Ce trebuie să fac sau ce trebuie să le cer celor de la Orange, ca să-mi meargă? Mentionez că am eSim, nu știu dacă are legătură. Mulțumesc 

teoretic nu ar avea legatura. Ce versiune de setari ai? Poti sa pui un screenshot?

esti client ORO sau OROC (fostul Telekom Fix)?

Client Orange

Screenshot_20230922-064335.png

 Mentionez că de când m-am portat pe orange nu am primit niciun mesaj cu setări. Portarea am făcut-o în magazin fizic, dacă îți spune asta ceva. Nu știam că sunt două Orange, deci nu știu la care sunt eu

Un pic cam vechi setarile. Ar trebui sa ai ceva peste Iunie 2023. Ale tale sunt din Martie. Cu SIM de ORO ce setari iti apar? Tot aceleasi? Sau ceva mai noi?

Ca idee, asta am eu pe Android 14 Beta 5.3.

Screenshot_20230922-080308.png

Ignora partea cu WiFi calling-ul. Nu exista in setari by default. Trebuie activat cu Shizuku si Pixel IMS app. Dar uita-te la versiunea setarilor.

Client Orange

Am sunat la 300 să-mi retrimită setarile. Aceeași poveste că nu există pentru acest model de telefon, m-a transferat la un operator, și surpriză! Nu aveam activat de la ei 5G. În condițiile în care am sunat de două ori în vara asta să mă asigur că este activat de la ei5g-ul, și au zis că e activat. Acum am în sfârșit de toate. Mulțumesc!

Nu ai nevoie de setari. Le ai deja. Nu la acele setari ma refeream, ci la setarile incluse de Google in Android, specific pentru OROC. Acel "orange_ro..." din captura de ecran de mai sus.

Bine ca macar s-a rezolvat pana la urma.

Client Orange

Screenshot_20230922-064247.png

Am doua pixel 7... ambele au 5g fara nimic de câteva luni... ambele cu cartela SIM fizica. Nu m am complicat înainte cu Shizuku și Pixel Ims