Întrebare cu răspuns(uri)

Card virtual Orange Money cu date diferite de cele ale cardului fizic?

Doresc sa fac niste cumparaturi de pe internet folosind cardul. Daca "inrolez" un card pe site-ul comerciantului beneficiez de niste avantaje - reduceri, livrare gratis etc.
Problema e ca nu doresc sa ofer respectivului comerciant acces la datele reale ale cardului meu.
Stiu ca unele banci - First Bank, Revolut - au posibilitatea de a emite un card virtual de cumparaturi, cu date diferite de cele ale cardului real. Comerciantul vede doar datele cardului virtual, dar platile se fac fara probleme.
Se poate emite un card virtual de cumparaturi online si in Orange Money? Nu am conturi la bancile mentionate mai sus, dar am cont+card Orange Money.
Multumesc!

mrsalexander
mrsalexander

mrsalexander

User level
Nivel
1
401 / 750
puncte
Custom field 2
mrsalexander
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

@mrsalexander, ca sa iti raspund scurt si la subiect, NU, nu exista optiunea asta in OM, doar Revolut o are.
E foarte utila si o folosesc intens in relatia cu site-urile suspecte.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (3)

100%

3 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

Problema este ca foarte multi comercianti s-au cam prins cu sta treaba cu aceste carduri de unica folosinta si incept sa respinga din gateway-ul de plata aceaste carduri virtuale de unica folosinta.

@mrsalexander, hai sa incepem cu inceputul: website-urile care accepta Visa sau Mastercard (desigur mai exista si alte sisteme de plata, de ex. Amex, Diner, CUP) au in spate un acceptator (institutie financiara) care: 1. are o licenta de la Visa/Mastercard si trece prin auditari serioase; 2. pentru a inrola in sistemul de plata un comerciant (care are locatie fizica sau website) face un proces de analiza si cunoastere a firmei din spate; 3. aplica reguli stricte dpdv tranzactionare si monitorizare si liability. Pe scurt, ce vreau sa spun este ca nu ajunge orice website sa poata sa faca tranzactii si toti care au websites sunt suspecti si 'pot sa ne fure banii de pe card'. Desigur ca exista exceptii si ff putine brese de securitate (ca oriunde) dar exista responsabilitate si tu, daca nu ai facut nimic gresit sau nesigur (ca de exemplu sa imi fac poza cu cardul fata-spate si sa mai dau si cod PIN de la aplicatie unui prieten/membru al familiei crezand ca sunt de buna credinta...), vei fi despagubita daca sunt aceste situatii

Asadar nu ai de ce sa iti faci griji si uite si niste referinte pentru tine: https://www.visa.ro/plateste-cu-visa/featured-technologie... sau https://www.mastercard.ro/ro-ro/consumatori/asistenta/com...

AnTT
AnTT

AnTT

User level
Nivel
2
868 / 2000
puncte
Custom field 2
AnTT

Sincer, eu am plătit pe Wish de multe ori, cu cardul mastercard de salariu și sper să nu cobesc, dar nu am avut niciun fel de probleme.

Varianta cea mai simpla este un al doilea card, alimentat cu suma de care ai nevoie și gata. Dacă se poate, de la o alta banca, sau chiar Orange Money. Cred că e cea mai rezonabilă metoda pentru a fi sigur că nu se va întâmpla nimic cu banii tai.

Mie chiar mi-au returnat și banii în card când nu.mi-a convenit ceva. Sigur, e de evitat, dar nu aveam pe atunci Orange Money. Acum îl pot folosi cu încredere pe acesta.

Asa cum a zis si FaraUnID, aceste carduri disposable, sau de unica folosinta, virtuale, plus cele pe care le poti folosi de mai multe ori, tot virtuale, pot fi respinse de unii comercianti, si spun asta din proprie experienta. Nu a mers sa fac o plata pana nu am platit cu cardul fizic, online:)

Anca07
Anca07

Anca07

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Anca07

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!