anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Card virtual Orange Money cu date diferite de cele ale cardului fizic?

mrsalexander
Explorator
Doresc sa fac niste cumparaturi de pe internet folosind cardul. Daca "inrolez" un card pe site-ul comerciantului beneficiez de niste avantaje - reduceri, livrare gratis etc.
Problema e ca nu doresc sa ofer respectivului comerciant acces la datele reale ale cardului meu.
Stiu ca unele banci - First Bank, Revolut - au posibilitatea de a emite un card virtual de cumparaturi, cu date diferite de cele ale cardului real. Comerciantul vede doar datele cardului virtual, dar platile se fac fara probleme.
Se poate emite un card virtual de cumparaturi online si in Orange Money? Nu am conturi la bancile mentionate mai sus, dar am cont+card Orange Money.
Multumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Anonim
Neaplicabil
@mrsalexander, ca sa iti raspund scurt si la subiect, NU, nu exista optiunea asta in OM, doar Revolut o are. E foarte utila si o folosesc intens in relatia cu site-urile suspecte.

Vizualizare soluţie în postul original

21 Răspunsuri 21

Vio73
#StarMember
Salutare! Și eu am card Orange Money și îmi fac treaba cu el. Nu îl poți folosi pentru cumpărături online pe cel fizic sau cum? Poate pe viitor se va face și ce dorești. Oricum, numai cei de la Orange pot să spună concret ceva, pentru că noi, ceilalți, suntem doar clienți, ca și tine. Mie îmi place că nu plătesc niciun fel de comisioane și câștig puncte thank you la transfer și plăți.

teacher_
#StarMember
Buna ziua! Cardul Orange Money este cat se poate de real, la fel ca și cel al bancilor. Partea buna este că poți să îți transferi doar o anumită suma pe el, sa îți faci treaba, apoi sa îl lași fara bani, pt că nu cere de mancare. Eu mai procedez așa și a fost chiar foarte bine. Dar vei primi un card fizic, cu aceleasi caracteristici ca și cardurile emise de o bancă.

delfinas
#StarMember
Cred că poți găsi aici răspuns https://comunitate.orange.ro/questions/2310347-cardul-virtual-orange-money-comparativ-fizic

Miha_Z
#StarMember
Buna @mrsalexander care e cauza pentru care nu doresti sa oferi datele reale ale cardului? Si eu am cont si card Orange Money si datele sunt identice. Am mai facut cu el plati, puneam sume exacte si apoi realizam tranzactia.

FLo1
#StarMember
@mrsalexsnder: card fizic diferit de cel virtual "se cheamă" două carduri. Este posibil în general, la un cont să ai 2 carduri. Dar ceea ce vrei tu, conform descrierii, ar fi un "card fake", iar așa ceva nici VISA și nici MASTERCARD nu vor emite. În plus, care aspecte ale GDPR-ului îți sunt încălcate? Oricum, acolo unde plătești ceva, vei lăsa și datele tale de identificare, cel puțin un nume și o adresă.

Anca07
#StarMember
Buna Mrsalexander, Cardul virtual este emis odata cu cel de debit Visa classic sau Platinum, asa ca ar trebui sa il gasesti in aplicatie. Daca ai nevoie de datele acestuia pentru plati online: click dreapta pe imaginea cardului virtual -> detalii card debit -> click pe imaginea cardului virtual si vei vedea detaliile SAU meniu -> cardurile mele -> click pe imaginea cardului virtual. Cardul virtual este atasat contului tau orange money si poti plati online cu el. Seara faina!

Anonim
Neaplicabil
@mrsalexander, ca sa iti raspund scurt si la subiect, NU, nu exista optiunea asta in OM, doar Revolut o are. E foarte utila si o folosesc intens in relatia cu site-urile suspecte.

FaraUnID
Campion certificat
Pentru cumparaturi masive pe internet si pentru un plus de siguranta este recomandat sa detii un al 2-lea card de debit pe care sa ai foarte putini bani si pe care sa-l alimentezi cand ai nevoie si atat cat ai nevoie. De asemena, exista in Romania banci comerciale care ofera carduri de debit in sistem prepay sub sigla MasterCard. Pana si Posta Romana avea asa ceva in portofoloiu.

DanielaH
Moderator
Persoanele fizice care au deschis cont Orange Money au posibilitatea de a solicita atât un card de debit virtual, cât și un card de debit plastic (fizic). Cardul virtual este disponibil în aplicația Orange Money în aceeași zi în care s-a aprobat cererea de produs, iar cardul fizic va fi transmis după aprobarea cererii pe adresa menționată de client. Dacă se optează și pentru un card fizic, datele de pe cardul virtual sunt identice cu cele de pe cardul fizic. Nu există posibilitatea emiterii unui card virtual cu date de identificare (numar de card, CVV, data expirării) diferite față de cele de pe cardul fizic.

Anca07
#StarMember
Multumim frumos pentru clarificari Daniela!

mrsalexander
Explorator
Multumesc pentru raspunsuri si clarificari! Cel mai aproape de ceea ce doresc eu pare cardul Revolut, dar nu stiu daca e sigur 100%...

Neaplicabil
@DanielaH s-a rezolvat bug-ul cu cardul fizic obligatoriu? Eu am dorit doar cardul virtual pentru că folosesc Google Pay și n-am nevoie de cash de la ATM. Nu s-a putut până n-am mers pe varianta cardului fizic, urmat de varianta cardului digital care... dacă nu mă înșeală memoria e unul și același card 🙂

Anonim
Neaplicabil
@mrsalexander, e sigur 100%. Alegi un "disposable virtual card", iar acesta isi schimba automat datele dupa fiecare tranzactie on-line. Mai safe de atat, nu exista!

teacher_
#StarMember
Uite că nu știam de chestia asta. E chiar interesant că datele se schimba. Cred că asta va fi noua provocare. Nu credeam că Revolut poate să mă mai surprindă.