Întrebare fară răspuns

Cum adaug limba romana in meniul telefonului?

buna ziua. am achizitionat un telefon mobil din China care are ca meniu de limba toate tarile, in afara de limba romana. intrebarea mea este - ma poate ajuta cineva? cum ar trebui sa procedez ca sa adaug limba romana la meniu? mentionez ca are toate taile disponibile in meniu, dar limba romana nu. am fost la vreo 3 sevice-uri in oras dar nu am rezolvat nimic. nu stiu ce si cum sa faca.va multumesc.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut, romeo.
Este vorba despre același telefon despre care ai mai întrebat (rino 3 pro) sau altul?
Dacă este același, ai încercat să contactezi și producătorul? A fost o astfel de sugestie aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2543528-ajutor-decodarea-telefon-rino-3-pro

Sincer, nu cred că se poate. Dacă producătorul nu comercializează oficial produsele lui în Europa (din care și România face parte) este imposibil să adaugi limba română.
Cea mai bună variantă este să folosești limba engleză în meniu.
Să ne spui totuși ce model de telefon ai.

Salut, Romeo. In ce sectiune iti apar toate tarile? Daca selectezi de acolo Romania, nu schimba si limba?

Ca idee, limba Romana (sau orice alta limba) nu se "adauga" in meniu. Se rescrie softul cu unul dedicat regiunii care contine si limba Romana.

Asta imi aduce aminte de mine, acum multi ani, cand am fost cu un Nokia 3410 la un service GSM si am intrebat daca pot sa-mi adauge limba Romana in meniu. Raspunsul a fost foarte funny, dar m-a facut sa inteleg cateva chestii pe care nu le stiam.
Mi-a zis asa: tu cum crezi ca se adauga limba Romana pe un telefon? Iei un pix si scrii "Romana" pe el? Nu. Trebuie ca softul sa aiba pachetul de limba Romana inclus in el.

Ca sa-ti raspund la intrebare, daca telefonul e comercializat si in Europa, in principiu ceea ce ai nevoie este eventual o rescriere de soft cu unul pentru Europa. Asta e evident doar o teorie, pentru ca:
1. nu stiu despre ce telefon vorbim
2. nu stiu daca telefonul respectiv are sau nu varianta pentru UE
3. nu stiu daca telefonul respectiv, in varianta pentru UE (presupunand ca exista), are sau nu si limba Romana.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Din punctul meu de vedere , cea mai buna varianta de a avea limba romana pe acel telefon, este sa primești un update major care sa includa și limba noastră. Vezi ce zice și pagina oficiala în acest sens , poate poți chiar sa faci o sugestie .

poate ne lamureste 'useru' despre ce telefon daca este vorba despe orezaria rino3pro inca nu s-a inventat custom rom pentru el - in sine rino3pro este o tentativa de gsm exclusiv pentru SE Asiei (a nu se confunda cu oppo reno3pro)
-si inca ceva userul vad ca are 16 intrebari la care lipseste feedback-ul lui ...(.nici la asta intrebare nu cred ca va veni cu precizari :)) )

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!