anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iPhone 11 reconditionat - display off market

Valum
Începător

Buna ziua. Am achizitionat recent un IPhone 11 care mi a ajuns cu un display off market ce nu apartine apple. Informatia apare “General” in meniul telefonului. Am luat legatura cu cei de la orange in legatura cu aceasta inselatorie, dar nu vor sa mi inapoieze suma platita. Am anuntat imediat ce am deschis telefonul si am observat acest lucru. Ce ar trebui sa fac? Sesizare OPC sau plangere la politie? 

11 Răspunsuri 11

Pololică
#StarMember

In pachet ar trebui sa fie o declaratie de conformitate. Cine o semneaza: Orange sau Apple. Daca este cea semnata de Apple... cred ca ai gresit directia.

Mergi la Apple si cere  expertiza. Ei sunt singurii care pot spune 100% (teoretic) daca este original sau nu (doar sunt producatorul). Este posibil sa la inlocuirea ecranului Apple sa nu fi fost informat de modificare si imperecherea sa fi dat gres.

PS: din cate stiu, inlocuirea ecranelor, camerelor si bateriei se face doar la Apple de la X incoace. Se poate face si aftermarket (service-uri autorizate), dar, tocmai din cauze specifice, se trimit la Apple.

arsradu
#StarMember

Salut.

Off market nu are cum sa fie. Aftermarket, da. Unde mai exact iti apare “general”? Cum ai dedus ca nu e un display original? Pana la plangeri si reclamatii, asigura-te ca informatia pe care o ai este intr-adevar corecta.

Client Orange

De cand au introdus Face ID (inlocuind Touch ID), Apple a inceput sa imperecheze componentele cu placa de baza (chiar si la Touch ID pana la IPhone 8 era o problema daca schimbai butonul de Home/Touch ID). Nu poti schimba ecranul fara sa imperechezi noul ID al ecranului cu placa de baza (ar trebui sa apara o notificare in Setari (chiar cum intri in meniul Setari) prin care anunta ca e ceva busit la o componenta (sau mai multe).

Cu titlu de exemplu (stiu, e IPhone 14, dar este exemplificativ):

https://www.youtube.com/watch?v=K2WhU77ihw8&t=375s

Stiu asta. 🙂 Ceea ce nu mi-e clar e de unde a dedus userul nostru ca acel display nu ar fi original. 

Client Orange

Ce-mi trece fulgerator prin minte ar fi ca nu functioneaza True Tone, desi ar trebui sa fie buton activ (Confort Eyes parca ii zice la Android).

Paaai...da. 🙂 Asta ar fi unul dintre simptome. De-aia si intrebasem mai sus. 🙂 As vrea sa inteleg ce e cu acel "general" si de ce ar avea vreo legatura cu faptul ca display-ul nu e original. Pentru ca, asa cum stii si tu, simptomele sunt altele pentru un display care nu a fost (corect) imperecheat cu placa de baza.

Client Orange

 

La ce ma uit? :)) Acea optiune General este cat se poate de normala, si nu are nicio legatura cu display-ul. E ceva la care ar trebui sa ma uit in mod deosebit?

Client Orange

Nu mai am IPhone dar stiu ca in meniul respectiv apar diversele notificari (display neconform, camera neconforma, etc).

Nu-i nimic, am eu. 🙂 Ceea ce stii tu cred ca se aplica la baterie. Iti apare la battery health. Dar asta e la Battery, nu la General. La General, nu ai setari pentru Display, si din cate stiu nici nu-ti da eroare acolo.

Ca idee, asa arata continutul acelui meniu.

arsradu_0-1673965320106.png

 

 

Client Orange

RafaHelper
#StarMember

Salut @Valum

De ce nu faci retur la produs?