anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ANCOM: Licitaţia pentru spectrul 5G va avea loc în trimestrul al II-lea 2021

FaraUnID
Campion certificat
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat spre consultare publică planul său de acţiuni pentru anul 2021, potrivit căruia vrea să organizeze licitaţia pentru spectrul 5G în trimestrul al II-lea al anului viitor, potrivit news.ro.
”Până la finalul primului trimestru al anului viitor, autoritatea şi-a propus adoptarea deciziei privind organizarea procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800 MHz pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii electronice de bandă largă, care implică stabilirea condiţiilor de acordare a drepturilor de utilizare şi a regulilor de desfăşurare a procedurii de selecţie. Această acţiune va fi urmată de desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor, stabilită a avea loc în trimestrul al II-lea al anului viitor”, arată ANCOM într-un comunicat.
Planul de actiuni al ANCOM propus pentru anul 2021 este disponibil si poate fi consultat in mod gratuit pe site-ul institutiei, la adresa https://www.ancom.ro/formdata-270-45-206
Daca luam in calcul contestatiile + eventualele brese in legislatie descoperite de avocatii celor de la Huawei si care ulterior vor trebui eliminate (asa cum s-a intamplat in Suedia, tara care a fost nevoita sa opreasca licitația 5G după ce instanța a suspendat părți din decizia autorităților de excludere a Huawei), cel mai probabil pana pe final de vara - inceput de toamna 2021 in Romania nu va exista un 5G functional 100% in baza unui cadrul legal.
3 Răspunsuri 3

Dan_51
Începător
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat spre consultare publică planul său de acţiuni pentru anul 2021, potrivit căruia vrea să organizeze licitaţia pentru spectrul 5G în trimestrul al II-lea al anului viitor, potrivit news.ro. ”Până la finalul primului trimestru al anului viitor, autoritatea şi-a propus adoptarea deciziei privind organizarea procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800 MHz pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii electronice de bandă largă.

Razvan
#StarMember
Este destul spectru de vânzare, acu mușterii sa se găsească. Mai demult, am citit ca nu mai era spectru disponibil în 3400-3800 MHz.

Vio73
#StarMember
Mai este mult până departe, dar vedem ce va mai fi până atunci.