Întrebare fară răspuns

ZVON Seria Huawei P50

După lansarea seriei Mate 40 de luna trecută, compania pare să lucreze de zor la următoarea serie de smartphone-uri high-end: Huawei P50.

 

Planurile de lansare par să fie la fel ca în anii trecuți, cu o prezentare în primăvară. Se pare însă că Huawei pare să dețină stocuri destule pentru chipset-ul Kirin 9000, întrucât zvonurile sugerează că și P50 va beneficia de acest hardware la interior.

Dupa cum se stie deja, Huawei nu mai poate produce noi modele de chipset-uri Kirin încă din septembrie, când TSMC a încetat livrările către companie.

 

O gura de oxigen pentru Huawei este data din faptul ca unele companii precum Qualcomm și Samsung au primit licențe pentru a putea vinde componente către Huawei, însă există câteva limitări în această privință. De exemplu, Qualcomm poate să ofere doar procesoare cu 4G către Huawei, nu și modele cu 5G.

 

Astfel, vestea că MODELELE HUAWEI P50 de anul viitor VOR FI LIVRATE CU cel mai recent PROCESOR proprietar Huawei, KIRIN 9000, este surprinzătoare.

 

Chiar și Huawei a anunțat la lansarea seriei Mate 40 că aceasta va fi cel mai probabil ultima serie de smartphone-uri high-end a companiei echipată cu procesoare proprietare.

 

Conform The Elec, Huawei se pregătește de lansarea P50 pentru prima jumătate a anului 2021, iar printre partenerii care vând componente către producătorul chinez pentru acest model se numără LG și Samsung pe lista de furnizori de ecrane OLED.

În timp ce ne așteptam ca Huawei să anunțe modele noi din seria P50, ne-am fi așteptat ca acestea să fie ori lansate „pe hârtie”, adică prezentate dar nu și aduse oficial pe piață, fie să folosească chipset-uri Qualcomm sau MediaTek din gamele superioare, dar fără 5G.

 

Faptul că există destule procesoare Kirin 9000 pentru a oferi și trei noi modele P50 sugerează că Huawei a produs mai puține modele Mate 40 decât în anii precedenți. Ultimele zvonuri sugerau că Huawei are doar 8 milioane de cipuri de acest gen pe stoc, după ultimele livrări din fabricile TSMC.

 

Desigur, telefoanele companiei, chiar și echipate cu procesoarele Kirin 9000 pe 5nm, tot fără serviciile Google vor fi lansate în 2021, compania promovând în continuare alternativa sa software: Huawei Mobile Services cu magazinul App Gallery.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/seria-huawe...

 

O surpriza placuta din partea Huawei si venita de nicaieri, in conditiile in care foarte multa lume canta deja prohodul acesteti companii si spuneai ca seria Mate40 va fi ultimul model produs de Huawei.

 

Dat fiind faptul ca discutam despre un model flagship mai mult ca sigur nivelul de echipare va fi pe masura. Evident ca telefoanele nu vor beneficia de pachetul Google, dar in mod cert Huawei va compensa acest aspect plusand puternic la alte capitole, precum: camera, spatiu de stocare, memorie RAM, chipset grafic, partea audio, display.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Daca Biden modifica ce a facut Trump, poate o sa vedem GMS pe viitoarele telefoane Huawei, poate chiar si pe cele care nu au acum. :D

rafa.helper
rafa.helper

rafa.helper

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
rafa.helper

Biden a spus ca va continua politica lui Trump cand vine vorba de Entity List, doar ca traseul ca fi ceva mai lin.

Din moment ce Qualcomm, MediaTek, LG, Samsung au primit cate o licenta prin care pot relua colaborarea cu Huawei, de ce nu ar primi si Google o astfel de licenta!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!