Întrebare fară răspuns

Campania praf in ochi Buy-Back 5G Orange Romania

Plecand de la acest topic https://comunitate.orange.ro/questions/2488300-sa-oferi-o-noua-viata-vechiului-tau-telefon-e-ca-o-joaca si vazand spotul TV pentru campania respectiva, un lucru mi-a atras atentia:

"Vino cu telefonul tau vechi in Orange Shop si ai o reducere de minim 80 Euro la cumpararea unui telefon 5G"

Desi nu am vazut prea multe informatii in acest sens, si cum, de regula aceste "oferte" ai mai multe stelute decat cerul senin intr-o noapte de vara, tind se cred faptul ca acea reducere se aplica la prelungirea unui abonament existent sau contractarea unui abonament nou pentru 24 de luni.

Sa fie Orange Romania chiar atat de generos? Hai sa facem o camparatie dublata de un calcul matematic simplu!

In momentul de fata cel mai ieftin telefon 5G din oferta comerciala Orange Romania este Huawei P40 Lite 5G, al carui pret standard este de 1726 lei.

De ce pret standard? Pentru acela este pretul de referinta si implicit pretul din care pleaca reducerile!

Acelasi telefon este vandut de Altex cu pretul de 1349 lei. Ca fapt divers cam acesta este pretul mediu in piata pentru acest model de telefon, in momentul de fata: 1300 - 1400 lei.

Asadar, avem 1726 - 1349 = 377 lei : 4,9 = 76 euro. Adica diferenta de pret care se vrea acoperita de Buy-Back (n.b. 80 euro) pentru ca, in final produsul sa ajunga la adevartul pret din piata, adica pretul din care pleaca reducerile aferente pentru abonament nou sau fidelizare pentru 24 de luni.

Parca acea reducere de aproape 80 euro (76 euro mai exact) se potriveste mult prea bine intre diferenta de pret pentru acest telefon vandut de Orange vs pret pacticat de Altex si implicit pretul mediu din piata.

Sfarsit!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Niciun răspuns

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!