Întrebare fară răspuns

Roaming prepay #99

Salut!
Am un prieten mai in varsta plecat de ieri in Ungaria, nu poate apela si nu poate fi apelat, am reusit sa vorbim putin cand s-a conectat pe wifi. Are credit pe cartela, cel mai probabil si o optiune ramasa activa din tara. Inteleg ca optiunea activa nu functioneaza, e normal - nu asta e problema, dar de ce nu poate fi apelat sau apela pe CREDIT?
Am mai avut aceeasi problema in trecut si a fost necesar sa ii reincarc eu de pe unul din abonamente cu 10e credit si optiunea de 12e roaming. Vreau doar solutii ca el sa poata fi apelat sau sa apeleze la nevoie (preferabil pe credit si suprataxat), momentan nu suna deloc si nu vreau sa ii incarc contul degeaba cu optiunea de 12e (din moment ce, repet, nu ii suna telefonul)

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

@*the_mandalorian*, bine ai venit alături de noi în Comunitate!
Știi cumva dacă prietenul tău are activ serviciul de roaming? Acest lucru se poate verifica în contul My Orange și tot de acolo se poate și activa, în cazul în care nu este activ. Dacă roamingul nu este activ, atunci nu va putea utiliza creditul. Trebuie activată o opțiune cu roaming.

Am incercat sa ii fac cont eu, dar nu primeste sms-ul cu codul pt activare. Deci banuiesc ca nu. Nu poate fi apelat, nu primeste sms-ul de la Orange pt activarea contului My Orange

Buna ziua, trebuie activata o optiune de 12 euro, sa fie facuta de cineva cu abonament sa incarce din contul My Orange, sau mers intru-un Shop Orange. O zi buna.

Asta fiind singura optiune? Sunteti sigur ca va functiona, din moment ce el pt moment nu primeste nici sms-urile de la Orange? Ii reincarc cu optiunea de pe abonament oricand, dar avand experienta din trecut am unele indoieli, iar faptul ca nu primeste nici macar sms-urile de la Orange imi da de gandit

Neavând roaming activ, nu este înregistrat în nicio rețea parteneră din Ungaria. Acesta este motivul pentru care nu primește SMS/ apel.

@*the_mandalorian* : Bun venit în Comunitate. Înțelegându-ți urgența, răspunsul clar și ”sigur” este că nu ai cale de rezolvare în acest moment și în această situație. Clarificări:
1. Pentru a-l putea contacta, prietenul tău are nevoie de activarea roaming-ului. Aflându-se în roaming, cu el dezactivat și fără cont de MyOrange singura variantă este plata directă, fie de către el fie de către tine a unei opțiuni cu Roaming. Detalii găsești aici:
https://www.orange.ro/help/cum-activez-serviciul-roaming-...
https://www.orange.ro/help/cum-rencarc-o-cartel-prepay-n-...
2. Atenție însă la modalitatea de utilizare a resurselor în roaming. Abuzul sau perioada prea îndelungată în roaming nu îți va garanta utilizarea resurselor, indiferent de valoare reîncarcării sau opțiunea aleasă. Găsești detalii privind acest aspect discutat în Comunitate aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2314589-functionare-roaming-see
____________
Revino pe acest topic dacă ai nevoie de clarificări asupra problemei.

Multumesc de raspuns, i-am activat eu optiunea de 12e roaming de pe abonament, insa tot nu reusesc sa il apelez. Este o chestiune de timp sau ce trebuia sa fac si am facut gresit?

Dacă ai confirmarea activării opțiunii, recomandăm prietenului să închidă și să redeschidă telefonul și să facă o selectare manuală de rețea.

@Tinu8989: Telefonul este in roaming. Pune telefonul tău in "mod avion" si accesează meniul *100#. Ce rezultat observi? Aceasta e situația celui aflat intr-o țară străină, cu roaming neactivat.

@*the_mandalorian*, s-a rezolvat problema cu roamingul prietenului tău? Funcționează acum? Te așteptăm să revii cu detalii.
Iar dacă te-au ajutat răspunsurile primite aici, te rugăm să-l marchezi pe cel mai bun ca soluție. Mulțumim.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!