anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Oppo SuperVOOC tehnologie de încărcare rapidă la 125W

FaraUnID
Campion certificat

Dupa ce in prima faza afirmaul faptul ca Incarcare rapida la 40W reduce longevitatea acumulatorului https://comunitate.orange.ro/questions/2336665-oppo-incarcare-rapida-reduce-longevitatea-acumulatoru..., cei de Oppo ai introdus incarcarea rapida la 80W https://comunitate.orange.ro/questions/2367781-oppo-introduce-incarcare-rapida-80w, iar acum ne prezinta încărcarea rapidă la 125W: De la 0-100% în mai puțin de 30 minute.

 

Compania plănuiește să anunțe o nouă tehnologie SuperVOOC, care ar putea dubla viteza de încărcare față de cea din prezent. Nu este tocmai clar cum va reuși să implementeze asta pe telefoane fără ca acestea să dezvolte alte probleme, dar Oppo spune că va prezenta o tehnologie de încărcare de 125W.

 

 

În prezent, telefoanele de top de la Oppo, modelele Find X2 și X2 Pro sunt livrate cu cele mai puternice adaptoare de priză de pe piață. Adaptoarele de priză SuperVOOC de 65W sunt de cel puțin două ori mai mari decât cele ale altor companii. Acestea reușesc însă să încarce telefoanele de la 0 la 100% în mai puțin de o oră. Compania spune că încărcarea se face în aproximativ 45 de minute, lucru care poate fi și verificat. Desigur, telefoanele se încălzesc foarte mult la încărcare rapidă, iar inclusiv liderul companiei a recunoscut că aceste tehnologii pot deteriora acumulatorii pe termen lung.

 

Utilizatorii oricum își schimbă telefoanele odată la doi sau trei ani, deci până când încep să se simtă efectele negative ale degradării acumulatorilor, aceștia trec la un model nou. Încărcarea la viteză dublă, de 125W ar putea sugera că există posibilitatea de a încărca un telefon de la 0 la 100% în mai puțin de jumătate de oră.

 

Oppo „trișează” totuși cu această încărcare rapidă. Telefoanele Find X2 și X2 Pro includ la interior o baterie realizată din doi acumulatori lipiți. Astfel, fiecare se încarcă individual la 32,5W, pentru un total de 65W. Nu este atât de important cum atinge Oppo această performanță, întrucât rezultatele sunt mai importante decât tehnologia în sine. Totuși, având în vedere acest detaliu, s-ar putea să intuim cum va încerca compania să atingă performanțe și mai mari.

 

Cel mai probabil, Oppo va alege un design cu patru celule separate, fiecare cu propria magistrală de încărcare. Astfel, fiecare acumulator în parte ar putea să se încarce tot la 30-31W independent, pentru un total de 125W în total. Detaliile complete vor fi anunțate pe data de 15 iulie, spune Oppo, unde va demonstra tehnologia în fața membrilor din presa locală de specialitate.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/oppo-va-pre...

 

In ritmul acesta o sa ajungem in punctul in care telefonul mobil se va lua la tranta cu un televizor mic spre mediu, in materie de consum de curent.

 

5 Răspunsuri 5

Jay
Campion certificat
Unii nu stiu cum sa mai faca sa atraga oferind un pachet complet si altii, am inteles ca vor sa nu mai dea in pachet nici macar incarcatorul, doar cablul.. interesant, adica sa folosesti cablul.. unde? Daca n-ai varianta? Sau sa-ti cumperi singur vreun incarcator sa-ti prajesti telefonul, daca te zgarcesti.. Probabil va ramane ca un atu al celor care dau incarcatorul in pachet.. insa, incarcarea asta fulger, mi se pare cam mult..

Vio73
#StarMember
Interesant acest model, dar tot nu am înțeles cum stă treaba cu bateria aia. O să vedem după ce apar, dacă sunt probleme sau nu.

Anonim
Neaplicabil
Este un patent propriu. Din ce am citit chiar se încarcă super rapid. Interesant!

FaraUnID
Campion certificat
Dupa faceau valuri cu incarcarea rapida de 125W, Oppo vine si precizeaza faptul ca tehnologia de încărcare rapidă la 125W degradează de două ori mai repede acumulatorul. În trecut, compania a publicat date care sugerau că după 800 de cicluri de încărcare la 65W, un acumulator poate scădea la 90-91% din capacitatea totală https://comunitate.orange.ro/questions/2336665-oppo-incarcare-rapida-reduce-longevitatea-acumulatorului Astfel, în aproximativ 2-3 ani de utilizare pierzi cam 10% din capacitatea acumulatorului. În acest timp, avantajul este că poți încărca telefonul în doar 40 de minute de la 0 la 100%. Noua tehnologie Flash Charge de încărcare rapidă la 125W, anunțată oficial ieri, permite acum încărcarea în sub 20 de minute a unui smartphone care folosește acumulator cu capacitate de 4.000 mAh. Dar acest timp economisit afectează negativ acumulatorul în timp. Din cauza temperaturilor ridicate de operare, Telefonul ar putea ca după 800 de cicluri de încărcare și descărcare să prezinte o uzură a bateriei de două ori mai mare, în rând cu aportul de putere la încărcare. Oppo spune că uzura după acești 2-3 ani obișnuiți de utilizare ar fi de 20% din capacitatea totală. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/tehnologia-de-incarcare-rapida-la-125w-de-la-oppo-degradeaza-de-doua-ori-mai-repede-acumulatorii-19150714/ Si atunci, de ce?

Vio73
#StarMember
Păi trebuie să se hotărască dacă e ok sau nu!