Întrebare fară răspuns

Dovezi video si acuze noi ca TikTok colecteaza de date in backgrund

Odată cu lansarea iOS 14 developer beta 1, o nouă funcție din sistemul de operare Apple dezvăluie cum TikTok și alte aplicații accesează textul din clipboard permanent.

Chiar dacă apar notificări care spun că TikTok verifică conținutul de date din clipboard, nu este tocmai clar ce face cu aceste informații. Există posibilitatea ca aplicația doar să verifice dacă există conținut pe care îl poate folosi. De altfel, dacă copiezi conținut de pe un alt dispozitiv în clipboard, aplicația va avea acces la clipboard imediat ce o accesezi.

Comportamentul ciudat, care face aplicația să acceseze clipboard-ul la fiecare apăsare de buton ar fi cauzat de modificările din iOS 14 realiate de Apple, spun reprezentanții companiei. Totuși, această aplicație va fi actualizată chiar înainte de lansarea iOS 14 pentru a elimina acest comportament bizar.

https://twitter.com/jeremyburge/status/1275832600146391042

Utilizatorul Reddit „bangorlol” publica în urmă cu două luni ceea ce a descoperit prin inginerie inversă a aplicației TikTok. Acesta avertiza pe toată lumea să șteargă aplicația și să nu o mai folosească niciodată, în urma descoperirilor lui.

Conform bangorlol, TikTok nu este doar o simplă rețea de socializare ci un serviciu de colectare de date. Acesta spune că au fost dezvoltate API-uri pentru a colecta totul despre utilizatori, despre dispozitivele lor și alte aplicații pe care le folosesc. Iată ce poate accesa TikTok în mod permanent:

  • Hardware-ul telefonului (procesor, hardware ID, dimensiunile ecranului, memorie, spațiu de stocare, etc.)
  • Alte aplicații instalate: listă completă cu aplicațiile din telefon, inclusiv unele dintre cele deja șterse, care au rămas menționate în cache
  • Informații despre rețea: IP, IP local, adresa MAC a router-ului, adresa MAC a dispozitivului, numele rețelei WiFi
  • Poate verifica dacă dispozitivul este sau nu root-at sau jailbroken (în funcție de sistemul de operare)
  • Folosește GPS-ul odată la 30 de secunde pentru a ști permanent poziția utilizatorilor
  • Pornește un server proxy local pe dispozitiv pentru „media transcoding” care poate fi accesat din exterior, întrucât nu este securizat
  • Există cod care sugerează că aplicația poate să descarce un fișier în format zip de pe internet, îl poate despacheta și rula conținutul său pe dispozitiv. Nu există niciun motiv pentru care o aplicație să permită acest lucru

Toate aceste date sunt accesibile și configurabile de la distanță.

Sursa - https://www.go4it.ro/content/aplicatii/aplicatia-tiktok-a...

Cel mai corect ar fi sa te intrebi ce NU face TikTok in loc de ce anume face aceasta mizerie de aplicatie!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Prin colectarea de date este in randul lumii, ca este bataie, toata lumea vrea sa stie cand, de cate ori si cum.. cu taxarea de sute de euro, cum au patit unii utilizatori, cred ca sperie mai tare..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Pe mine ma surprinde faptul ca desi au fost trase N semnale de alarma cu privire la aceasta aplicatie, inca sunt destui de multi utilizatori care o considera "cool".

Si uite asa, din cand in cand, mai apare cate un utilizator care se plange de faptul ca aplicatia a generat trafic de internet in cuantum de cateva sute de euro, in decusrul unei nopti.

Pai, întotdeauna e altcineva de vina.. :))

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Incet dar sigur, Apple scoate la iveala murdariile multor companii. Safari pe iOS 14 vine si cu anti-tracking inclus, iti arata ce companii te urmaresc online si blocheaza multe din ele. Instalati si un AdBlock bun si e browser-ul perfect.
Eu recomand (pe orice sistem) softul numit AdGuard.
Si evitati aplicatii de top cum ar fi TikTok, Facebook, Google Search, etc.

CristianP
CristianP

CristianP

User level
Nivel
1
246 / 750
puncte
Custom field 2
CristianP

Eu nu vad rostul acestei aplicatii. Am cativa prieteni pe Facebook care mai posteaza diverse lucruri facute in Tik Tok care ar trebui sa fie funny. Dar mie mi se pare pierdere de timp. Si observ doar lucruri negative la aceasta aplicatie, generare in plus de costuri, supravegherea utilizatorilor si folosirea informatiilor ...

Cu siguranță au observat că ține șmecheria și o exploatează la maximum. Ei profită de naivitatea unora, care din comoditate sau naivitate, încă mai folosesc aplicații extrem de dubioase.

Apple are politica de a deconspira tot ce fac chinezii, dar nu se uită în ograda lor, că și ei fac cam la fel. Dacă pierzi un telefon Apple, cu o plângere la poliție, îți găsește rapid telefonul, pe când la android nu prea se urnesc lucrurile.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!