Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Huawei va înlocui procesoare Kirin cu MediaTek

 

În urma restricțiilor impuse de SUA https://comunitate.orange.ro/questions/2342161-america-blocheaza-huawei-piata-internationala-procesoare , Huawei încearcă să se adapteze noilor condiții. Compania pare să se fi pregătit pentru acest moment de mai multă vreme deja, având o alternativă în plan. Pentru că cipurile HiSilicon nu vor mai putea fi dezvoltate nici de către partenerii săi care folosesc tehnologii americane, producătorul chinez va apela la o altă soluție. Începând de anul acesta, dispozitivele Honor și unele modele Huawei vor începe să adopte soluții MediaTek din gama Dimensity.

 

CEO-ul Honor confirmă parteneriatul

 

În timp ce Huawei nu a anunțat ce se va întâmpla cu HiSilicon, divizia sa de procesoare, care momentan nu are unde să își dezvolte produsele, compania a confirmat că Honor va adopta tehnologiile MediaTek. Zhao Ming, CEO-ul Honor, a oferi și o declarație publică.

 

„MediaTek a fost întotdeauna un partener al diverselor linii de produse Honor. Încă de la început și până în prezent, Honor a folosit cipuri MediaTek. Strategia noastră a fost întotdeauna aceeași și vom coopera pentru cipurile MediaTek 5G în viitor.

 

De asemenea, platforma va rămâne aceeași. Telefoanele noastre care folosesc deja cipuri MediaTek primesc sistemul nostru de operare și optimizarea noastră care permite procesarea de fotografii și alte capabilități proprietare. Noua platformă, permite aceleași capabilități precum cele ale altor platforme. Noi trebuie să asigurăm utilizarea mai multor platforme hardware și să ne asigurăm că experiența este mai bună decât a concurenței. În viitor vom colabora pentru mai multe platforme hardware.”

 

Momentan, niciun model Honor nu a fost confirmat echipat cu un chipset MediaTek. Totuși, fiind vorba despre modelele cu 5G, este cu siguranță vorba despre modelele Dimensity 1000 și Dimensity 800, modele high-end, respectiv mid-range din gama companiei.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-kiri...

 

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Din păcate asta e cea mai proastă mișcare făcută de Huawei.
Mă așteptam să găsească o soluție mai bună.

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Da, eu iau în calcul și Vivo sau Xiaomi :)

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Sony nu mai reprezinta un nume pe piata de smartphone. Cu toata experienta lor pe parte de carmere foto / video, in spate, nu reusesc sa vina pe piata cu un telefon care sa emita pretentii.

In orice caz, la momentul actual, un Huawei P30 Pro sau Huawei P30 Pro New Edition inca sunt investitii care merita fiecare banut. Gama P30 Pro reprezinta in continuare un reper in materie de performanta si fotografie cu telefonul mobil. Plus ca terminalele din gama sunt livrate cu pachetul Google.

@FaraUnID, ultimul Sony are cele mai bune camere de pe un smartphone la ora actuală.
Prețul este mare dar raportul preț/calitate cred că este justificat.
Dacă aș avea 1200 euro buget mi-aș cumpăra Sony fără să clipesc. :)

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

P30 pro, da este o investiție, însă de la P20 pro nu este asa mare trecerea. Așteptăm, poate Huawei Gallery mai creste și peste un an, nici nu mai ai nevoie de GMS.

Dacă trec la MediaTek, nu mai sunt o variantă de luat în calcul nici pentru mine. Cred că Xiaomi sau Sony sunt următoarele variante de luat în calcul.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!