Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Datele a 267 milioane conturi Facebook vândute pentru 500 lire

267 de milioane de conturi ale utilizatorilor Facebook s-au pus în vânzare, recent, pe Dark Web și forumuri dedicate hackerilor, pentru suma derizorie de 500 de lire sterline. Deși niciuna dintre aceste înregistrări nu include parole, acestea conțin informații care ar putea permite atacatorilor să efectueze atacuri de tipul ingineriei sociale (social engineering), spear-phishing sau smishing, pentru a extrage datele de logare de la utilizatori.

 

Luna trecută, cercetătorul Bob Diachenko a descoperit o bază de date Elasticsearch deschisă, care conținea puțin peste 267 de milioane de înregistrări Facebook, majoritatea fiind utilizatori din Statele Unite. Pentru multe dintre aceste înregistrări se putea citi numele complet al utilizatorului, numărul lor de telefon și un ID Facebook unic.

 

Sursa - https://www.bleepingcomputer.com/news/security/267-million-facebook-profiles-sold-for-600-on-the-dark-web/

 

Desi multe din acele conturi expuse apartin utilizatorilor din SUA, pentru un plus de siguranta si pentru confortul vostru psihologic, ar fi recomandat sa va schimbati parola de facebook, iar din setarile contului sa revizuiti sectiunea "Account Privacy Settings" astfel incat profilul vostru si implict datele aferente acestuia sa nu poate fi vazut si indexat de motoarele de cautare sau alte aplicatii terte.:

 

- Deschideti Facebook si accesati sectiunea "Settings"

- Click "Privacy"

- Setati optiunile de acolo astfel incat informatiile sa fie vizibile pentru "Friends" sau "Only me"

- Setati optiunea de "Do you want search engines outside of Facebook to link to your profile" pe valoarea "No"

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

In cazul de fata nu facebook a vandut date utilizatorilor. Un grup de hackeri au reusit sa extraga acele date chiar din serverele facebook, exploatand o vulnerabilitate a acestora.

Am deja setarile astea.. am crezut ca sunt paranoica, dar, au fost de-a lungul timpului atâtea scandaluri, încât am încercat mereu sa fiu cât mai greu de găsit.. :)

Sunt din ce in ce mai dese "vulnerabilitatile" la Facebook si din pacate sunt afectati multi utilizatori. Ce mi se pare mie hilar este suma infima la care au fost vandute acele informatii. Fie criza e mare, fie erau informatii despre utilizatori normali.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!