Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Aplicatii care îți termina bateria telefonului

Exista doua tipuri de procese din interiorul aplicatiilor ce iti pot ucide bateria telefonului:

 

Aplicatii care iti trimit alerte/notificari

 

Daca deschizi meniul de notificari, ai putea observa numeroase mesaje care nu te intereseaza atat de mult. Majoritatea aplicatiilor trimit notificari ce nu sunt neaparat necesare - daca nu alegi sa le opresti.De fiecare data cand instalezi o noua aplicatie si permiti notificarile, permiti acelei aplicatii sa verifice periodic daca exista o noua notificare pe care ti-o poate afisa.Acest serviciu, daca e multiplicat la peste 100 de aplicatii, iti poate goli rapid bateria telefonului din cauza acestor verificari.Daca nu vrei sa renunti la aceste aplicatii, poti gestiona frecventa notificarilor. Daca vrei sa opresti notificarile sau sa le modifici frecventa, optiunea se gaseste, de obicei, in meniul Setari > Notificari, insa poate varia in functie de modelul de telefon

 

Aplicatiile care folosesc localizarea GPS

 

Atunci cand ai GPS-ul pornit, ai observat ca bateria telefonului tau se scurge mai repede. Unele aplicatii la care nu te-ai fi asteptat folosesc localizarea prin GPS, chiar si atunci cand nu le folosesti, de la Facebook si Tinder pana la Yelp. E posibil sa fi permis aplicatiilor sa te localizeze, ceea ce scurge bateria telefonului mobil.Daca nu vrei sa renunti la aceste aplicatii, poti gestiona modul in care te localizeaza. La fel ca in cazul notificarilor, poti schimba aceste optiuni in meniul Setari, in functie de modelul telefonului. Astfel, acele aplicatii te vor localiza de acum doar atunci cand le folosesti, nu tot timpul cand folosesti GPS.

(digi-world)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Foarte util, mai ales pentru cineva ca mine care nu are neapărat cunoștințe tehnice prea avansate.
Din când în când mai închid din aplicații, dar recunosc că GPS-ul îl uit frecvent pornit

Huawei are un management bun pe partea de oprit aplicațiile. Am mai observat că la Android 10, ai posibilitatea să activezi o singură dată locația per sesiune, nu mai este nevoie să dai permisiune tot timpul.

Am observat și eu că sunt mult mai ok ăștia de la Huawei la multe chestii!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Depinde de optimizarea sistemului de operare, fiecare producător are anumite particularități specifice.
Mulțumim de info, @Ascary! ;)

Informatii utile de care voi tine cont. Consideram alti factori determinanti in scaderea bateriei si nu luam in calcul si cele expuse de tine.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!