Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Vulnerabilitate VPN in iOS 13.3 si 13.4

La mai puțin de o săptămână de la apariția sistemului de operare iOS 13.4 cercetătorii companiei ProtonVPN au descoperit o vulnerabilitate nouă ce ar permite unui atacator să intercepteze conexiunile securizate de tip VPN.

 

Această vulnerabilitate este cauzată de faptul că sistemul de operare iOS nu închide conexiunile existente, atunci când este inițiată o conexiune de tip tunel VPN. Vulnerabilitatea este prezentă deopotrivă în versiunile iOS 13.3.1 și 13.4.

 

Deoarece tot mai mulți angajați utilizează diverse servicii VPN pentru lucrul de la distanță în contextul COVID-19, cercetătorii ProtonVPN au considerat oportună publicarea vulnerabilității, cu toate că nu a fost identificată încă o modalitate de remediere.

 

Aceștia au considerat că este mai important ca furnizorii de servicii VPN și clienții acestora să fie informații cu privire la aceste atacuri de interceptare a traficului și au propus o alternativă provizorie pentru limitarea posibilităților de exploatare, prin activarea și dezactivarea modului avion înainte de inițierea tunelului VPN.

 

Sursa - https://nakedsecurity.sophos.com/2020/03/30/apples-ios-13-4-hit-by-vpn-bypass-vulnerability/

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Cand NU a dat iPhone semne de slabiciune? Cu fiecare model lansat si la fiecare update software, iPhone-urile au avut probleme. Strict in cazul de fata, daca nu se utilizeaza servicii de tip VPN pe telefon, nu ar trebui sa fie probleme. Cel putin teoretic.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!