Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Soluții pentru educația în online a copiilor

Salut tuturor!

 

Știu că sunt printre voi atât părinți, cât și profesori. Cum reușiți să îi țineți ocupați pe copii zilele acestea și cum faceți astfel încât să nu își întrerupă contactul cu școala?

 

Noi vă venim în ajutor cu două idei, ambele se învârt în jurul mediului online, care ne oferă multe soluții pentru educația la distanță:

1. Astăzi s-a lansat o ediție specială SuperCoders, o serie gratuită de ateliere online în care copiii învață programare. Puteți intra pe pagina de responsabilitate socială pentru înscrieri și detalii.

 

2. Colegii noștri de la Fundația Orange au pus la dispoziția tuturor profesorilor și învățătorilor din țară o secțiune de Învățare și testare online, în cadrul platformei Digitaliada. Aceștia creează online teste și teme, elevii parcurg materia, primesc teste și le rezolvă, iar părinții primesc programarea cerințelor și rezultatele obținute de elevi. Tot Fundația Orange pune la dispoziție gratuit pe Digitaliada o bibliotecă online cu peste 1000 de resurse educaționale digitale. 

  

Ce părere aveți, îi trimiteți pe cei mici la școala online? 

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Am cont, dar nu am găsit lecții de geografie. Poate îmi scapă mie ceva! Mulțumesc!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@Vio73 i-am întrebat pe colegii mei și mi-au spus că în acest moment, pe secțiunea de Învățare și testare online sunt 84 de lecții de matematică și peste 250 de teste la diferite materii de învățământ primar și gimnazial.

Ce poți să faci este să îți creezi propriile teste și teme pentru Geografie și le poți trimite apoi elevilor. De asemenea, materiale digitale educaționale pentru Geografie poți găsi și în secțiunea de resurse Digitaliada de aici: https://www.digitaliada.ro/materiale-validate?disciplina=... – unde materialele pot fi filtrate pe categorii de interes după disciplină, clasă, tipul de lecție și gradul de dificultate dorit.

Mulțumesc foarte mult!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Eu cred ca ar trebui sa se inghete anul. Asta cu invatatul acasa nu cred ca e o solutie pe termen lung. Apoi sa nu uitam ca ne-am zbatut atat cu dependenta copiilor fata de telefoane, tablete, computere si acum ce facem? Ii chinuim si pe profesori si pe copii.

Nu cred că ar fi corect pentru mulți dintre copii, studenți, etc.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

E strict parerea mea Vio si eu ma refer la mucoși :) nu la elevii mari sau studenti, fiindca acestia oricum fac ce vor. Ma gandesc ca astia micii ar trebui protejati, dar repet, e strict parerea mea. Voi care sunteti in sistem poate stiti mai bine.

Eu mă refeream la înghețarea anului școlar, soluție care nu cred că poate fi bună pentru nimeni, mai ales pentru copii.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Ia să vezi ce le place să le dai lecțiile online! Sunt mai încântați decât să le predai la clasă!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Mulți profesori folosesc Google Classroom, din ce am observat.
Mulțumim pentru variante.
Chiar dacă stau acasă, copiii trebuie să învețe în continuare.

Ar trebui să învețe ca și cum ar merge la școală , au toate dotările necesare și o pot face și de acasă. Este o situație destul de critică , e mai bine să îi protejăm de la început ,decît să fie probleme mai tîrziu. Greu / ușor cum va fi trebui să ne adaptăm situației și sa mergem înainte. Numai uniți vom reuși..!)

Vom trece cu siguranță și peste asta! Vom ieși mai zbârliți, dar asta este!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Felicitari Orange pentru initiativa si pentru ca tin pasul cu vremurile pe care le traim in aceste saptamani, luni sau cat o dura.
Nu numai ca ii ajuta pe copii sa nu piarda informatiile dobandite pana acum dar mai fac si altceva decat jocuri si vorbit inutil la telefon.

În contextul actual tînăra generație trebuie ajutată, ei sunt viitorul nostru și a întregii națiuni. Sperăm că această pandemie nu va dura prea mult timp, iar copiii își vor putea relua studile la școală. Pînă atunci cei care pot vor studia online ajutați de învătători sau profesori .

Eu am recomandat Digitaliada invatatoarei copiilor mei si sper sa ii fie de folos.
Inca de la inceputul acestei situatii liceul unde invata copiii mei (acesta fiind cu predare clasa 0-12) s-a mobilizat si au facut fiecarui copil un cont pe classroom care ne a fost transmis pe grupul de parinti si la fel si modalitatea de a accesa si explicatii pentru cei mai putin familiarizati cu tehnologia. Pentru copii a fost o chestie foarte buna pentru ca le era dor de ceilalti copiii chiar si de doamna. S-au vazut cu totii acolo, a fost chiar ok. Pe langa faptul ca ii tine ocupati cu ceva util macar cateva ore pe zi, socializeaza, mai invata ceva, chiar daca nu e tot timpul usor. Eu avand gemeni mi a fost greu cu 2 laptopuri, sa cumpar imprimanta, inca o pereche de casti si tot felul dar nu as fi fost de acord nici sa se inghete anul. Sincer consider ca oricum copiii romani au foarte multa materie de invatat de-a lungul scolii, foarte multa informatie, nu stiu cate limbi straine si multe altele fata de elevii din alte tari ca in final cand ies pe piata muncii desi multi au pregatire sunt cel mai prost remunerati din toata Europa fata de corespondentul lui din alta tara.

E ok Digitaliada. Din păcate, la mine s-a ales Adservio, care mi se pare destul de slabă.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!