anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Fundația Orange lansează primul e-book „Lumea prin Culoare și Sunet”

FaraUnID
Campion certificat

O lume mai accesibilă cu ajutorul tehnologiei. Acesta este mesajul pe care Fundația Orange îl transmite cu ocazia lansării primului e-book „Lumea prin Culoare și Sunet”, program de intervenție națională pentru îmbunătățirea integrării sociale a persoanelor cu deficiențe de auz și de vedere.

 

Materialul oferă o imagine completă a soluţiilor asistive dezvoltate de-a lungul timpului sub umbrela „Lumea prin Culoare și Sunet”, unele în premieră la nivel european.

 

Prin acest demers, Fundația Orange își propune să informeze un număr cât mai mare de beneficiari direcți, astfel încât, persoanele parte din acest grup vulnerabil, să afle cum își pot valorifica mai bine abilitățile cu ajutorul unor soluții gratuite. „Tehnologiile asistive ajută persoanele cu dizabilităţi să se descurce în viaţa de zi cu zi. Fie că este vorba de mersul la şcoală, o călătorie prin oraş, o comandă la poştă sau o vizită la muzeu, tehnologiile asistive au un rol esenţial în integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

 

Sperăm ca acest material să ofere un element de referință pentru implementarea unor inițiative similare la nivel sistemic, în întreaga ţară. ”, a declarat Dana Deac, Preşedinte Fundaţia Orange.

 

Un nou apel de proiecte „Lumea prin Culoare și Sunet” s-a încheiat pe data de 16 aprilie, valoarea finanțării în acest an fiind de 250.000 de euro. Vor fi alese maxim 6 proiecte, câte 2 pentru fiecare categorie de grant disponibil, iar inițiativele bazate pe tehnologie, cu acoperire naţională sau cu un număr mare de beneficiari, vor primi un punctaj mai mare. Câștigătorii vor fi anunțați până la finalul lunii august 2020.

 

E-book-ul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Fundației Orange, la adresa https://www.fundatiaorange.ro/programe/lumea-prin-culoare-si-sunet/primul-ebook-lumea-prin-culoare-s...

5 Răspunsuri 5

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Mulțumim mult pentru topic! Mesajul este unul foarte frumos: "Împreună, construim o lume a șanselor egale", deci putem da vestea mai departe și să ajungă astfel la persoanele care au nevoie 🙂

Miha_Z
#StarMember
E bine ca prin intermediul tehnologiei si a unor proiecte, persoanele cu diverse dizabilitati sunt integrate in societate. Felicitari Orange pentru implicare!

FaraUnID
Campion certificat
"Lumea asta nu-i numai ce se vede cu ochii, ci si ce vedem cu sufletul." - Ion Creanga

Cathy
Explorator entuziast
Felicitari Orange pentru o asemenea initiativa! Desi statul ar trebui sa se ocupe de aceste categorii de oameni atat de vulnerabili, este de apreciat ca o societate privata investeste serios in astfel de proiecte.

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver
Ce pot să zic? Orange are destule inițiative de acest fel, care sunt întotdeauna binevenite. Felicitări!