Întrebare cu răspuns(uri)

5G e disponibil doar pe abonament, nu si pe prepay?

Am cautat pe site si am gasit ca pentru a beneficia de 5G ai nevoie de un smartphone compatibil, un abonament care să îți ofere acces la acest serviciu si să te afli în aria de acoperire, dar nu apar care sunt abonamentele si despre Prepay nu e mentionat nimic, deci sa presupun ca nu e un serviciu disponibil?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Deocamdată doar pe abonamentele ME 25 este disponibil 5G. Probabil se va implementa și pe prepay, dar va trebui sa mai așteptam să treacă puțin timp, sa mai scadă din costuri.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată și doar dacă ești autentificat)

Nu (1)

Da (1)

50%

1 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

50% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Se pare că optiunea pentru 5G este valabilă doar in cazul abonamentului Me Start 25, ce vine cu net nelimitat la viteze 5G de până la 1.2 Gbps. Fiind o tehnologie nou lansată își doresc probabil să atragă câți mai mulți clienți în zona abonamentelor. Cu timpul vor apărea cu siguranță oferte și pentru prepay și pentru abonamentele mai mici că valoare.
Că o paranteză, e destul de amuzantă,cel puțin pentru mine, expresia lor din reclamă:" Tehnologia 5G vine in cea mai extinsă rețea 4G din Romania". E că și cum ai spune ,iahtul lui Abramovici se va plimba pe Dâmbovița.

Cred că totuși va fi scumpă o opțiune 5G pe prepay și nu știu câți ar fi interesați ținând cont că utilizatorii prepay tocmai din această cauză folosesc tipul ăsta de serviciu Orange fiindcă e ieftin. Ar vrea oare utilizatorii de prepay să plătească mai mult? Eu unul nu cred. 4G-ul prepay cred că le este suficient. Cat trafic ar trebui să aibă un prepay că sa poată fi folosit 5G-ul? Mult,foarte mult,iar internet nelimitat pe prepay nu cred că vom vedea vreodată.

Nu tin neaparat sa am 5G, dar indeplinesc celelalte 2 conditii si nu stiam ca trebuie un abonament special pentru a beneficia de 5G, am inceput sa caut sa vad ce si cum doar dupa ce am vazut topicul cu testele.
Cred ca ar trebui pus un link pe site catre abonamentele care includ 5G unde sunt trecute conditiile, nu doar mentionat general.
Multumesc frumos pentru raspunsuri :)

E o propunere buna, dar oricum, in câteva luni probabil va scădea și acest prag, al abonamentelor de 25. Probabil va ajunge undeva la 15-20 de euro, și va fi disponibil și la opțiunea prepay de 12 euro, trebuie doar putina rabdare. Oricum, la ce viteze amețitoare sunt, mă gândesc la 10-15GB se consuma instant.

În 25 de euro primești și opțiuni pe care luate individual plătești cam 7-8 euro, una peste alta e o ofertă asemănătoare cu cea de la Vodafone la 18 euro/lună.

“Aveti putintica rabdare” sa se extinda toata tara si sa apara mai multe telefoane cu 5G apoi cred ca va fi si la prepay.

Conform Orange Orange posibilitatea folosirii serviciului 5G este disponibil doar pe abonamentul Me Start 25. Acesta include și alte opțiuni cum ar fi:internet nelimitat,Familie HD Go,Deezer,Number Share. De remarcat că este un abonament promoțional disponibil doar in perioada 5-28 noiembrie 2019 care include și posibilitatea achiziționării unui telefon Galaxy S10 5G și a un smartwatch Galaxy Watch Active 2 LTE. Pe Prepay nu este disponibil acest serviciu.
Atașez un link pentru mai multe informații :

https://www.orange.ro/tehnologii/5g/index.html

@Ascary, 5G nu este disponibil DOAR cu abonamentul ME 25, ci acela este abonamentul minim. Adică cineva își ia un S10, abonament de 30 de euro, și nu are 5G? E absurd. Atașez screen shot. Promoția de care vorbeai este valabilă doar la abonamentul ME 25.

Momentan serviciul 5G este disponibil:

  • in 3 orase mari si late si tind sa cred ca doar in zonele centrale din aceste orase;
  • in oferta operatorului exista 1 singur terminal compatibil 5G si acela comercializat nu la pretul maxim suportat de piata ci la pretul maxim pe care nerabdatorii (ca sa ma exprim elegant) sunt dipusi sa-l plateasca pentru a se afisa in club cu el;
  • 1 singur abonament ce ofera acces la tehnologia 5G;

Toate aceste se traduc printr-un test cu publicul la o scara mai redusa si noi deschidem 'nspe topicuri despre acest subiect in care intrebam daca serviciul este disponibil in sistem prepay - adica acelasi prepay pe care 3 din 5 utilizatori baga in medie 3 euro cat sa nu piarda numarul de telefon - despre teste de viteza efectuate in reteaua 5G, despre fatul ca daca serviciul este functional noaptea, in sarbatorile legale, cand ploua, daca este sau nu nociv pentru sanatate, etc

Aveti rabdare pana serviciul devine disponibil in mod comercial in toate orasele, macar orasele resedinta de judet, si dupa aceea putem avea suficiente repere pentru discuta cu subiect de predicat si putem contura o ideea generala despre 5G-ul furnizat de Orange.

Poate din decembrie vor oferi acces 5G și la abonamentele de sub 25 euro, chiar dacă nu au trafic de internet nelimitat inclus.

O să fie cu siguranță disponibil și pe prepay și pe alte abonamente mai mici, dar va mai dura un pic. Este un serviciu la început și este deocamdată disponibil unui segment destul de restrâns, atât că arie de acoperire, cât și care are dare de mână, adică de la 25 de euro în sus.

Prețul mai mare al abonamentulor 5 G nu este dat de tehnologia 5G (care de fapt nu este 5G ci un 4,9G) ci de faptul că au incluse trafic nelimitat la viteze 5G plus celorlalte opțiuni incluse in abonament. Cred că mult în jos nu se vor duce aceste abonamente tocmai datorita internetului nelimitat inclus. Mai cred că și mulți își vor face aceste abonamente pentru internetul nelimitat în sine și nu neapărat vitezei superioare.

Pretul mare al abonamentului nu este dat nici de tehnologie si nici de faptul ca se ofera trafic nelimitat.

Pretul mare al abonamentului reprezinta o strategie de marketing arhicunoscuta practicata in extrem de des in Romania: De fiecare data cand pe piata apare un produs / serviciu nou, in prima faza este impachetat ca oferta speciala de lansare si este oferit la pretul maxim suportat de piata - pe principiul pescuim cat de multi putem acum - pentru ca in momentul in care balta ramane fara peste sa inceapa reducerile pana in punctul in care acel produs / serviciu ajunge sa fie comercializat la pretul corect raportat la preturile practicate de concurenta.

Nota Bene - Tin minte momentul in care Telekom a lansat magenta one, pretul unui astfel de pachet (mobil + fix + internet + tv) era de 100 euro / lunar la abonare pentru 24 de luni, adica 2400 euro la final de contract.

@FaraUnID, ai perfecta dreptate, este vorba de o strategie de marketing, da care tine inca. Sunt sigur că au început să crească vânzările la telefoanele și abonamentele 5G in orașele respective. Este dorința de a fi în fața la unii, de a te putea lauda sau mândri cu ceva ce restul nu au.

În cele 3mari Orașe unde a fost lansat 5G au crescut cu siguranță vînzările la telefoane si abonamente mai ales că sunt mari centre Universitare,cu foarte mulți tineri cre își doresc acest lucru,ca viteza la internet să fie cî mai mare.Nu cred ca aceste Orașe au fost alese la întîmplare,fără un studiu amănunțit pentru a se ieși cu ceva profit.De aici se va vedea dacă investiția este profitabilă pentru a o extinde în continuare.Aceasa o vom vedea in decurs de cîteva luni.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!