Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Orange modifica unilateral abonamentul Orange Me 5

Ați primit un sms, de modificare unilaterala a contractului, prin majorarea abonamentului de la 5 la 7 euro, deși sunteți în perioada contractuală? Îmi propun sa facem un fel de sondaj, pe acest subiect. Ce părere aveți? Ați mai continua abonamentul/trece pe prepay la orange/portare la alt operator?

Răspunsuri

Pagina 2 din 36

Am acel abonament pe alt nr.valabil inca cateva luni...E ,,funny,,stilul lor de a-ti comunica situatia adica,daca nu esti de acord suna la,,bla bla,,Suni si iti spun ca esti obligat sa treci la cel de 7€ ..

Orange are in oferta comerciala abonamentul standard Orange Me Start 1 https://www.orange.ro/abonamente/orange-me-start-1/ cu resurse (min + sms) nelimitate in retea, abonament care poate fi incheiat pe 1 luna de zile.

De asemenea exista si abonamente speciale destinate persoanelor cu dizabilitati cu preturi incepand de la 2 euro / lunar https://www.orange.ro/abonamente/orange-me-special/

Prin urmare gogoasa cu investitii si cheltuieli nu prea tine. Plus ca in cazul abonamentelor trebuie privite lucrurile dincolo de gard: Adica pretul lunar al abonamentului x perioada contractuala (de regula 24 de luni).

5 x 24 = 120 x 4.7 = 564 lei si asta daca euro ramane undeva pe la 4.7 lei. Tind sa cred de 564 lei cumperi mau mult decat o ciocolata....

Pur si simplu acel abonament este sau urmeaza sa iasa din oferta comerciala, este usor depasit dpv al resurselor si astfle operatorul vrea sa-l alinieze cu abonamentele din actuala oferta comerciala.

De regula, toamna, operatorii telecom arunca pe piata noua grila de abonamentele sau efectueaza un refresh al abonamentelor aflate in oferta comerciala si din acest motiv repozitioneaza in mod automat si din propria inititiva unele abonamente depasite moral.

Cu siguranta si pe mine m-ar deranja daca as primi un astfel de sms prin care mi se spune ca tariful abonamentului meu s-ar midifica mai ales prin cresterea acestuia. Daca tot am apucat sa-mi fac acest abonament inseamna ca este ceea ce mi se potriveste cel mai mult sau poate ca nu-mi trebuie alt abonament mai scumb cu aceleas beneficii. Probabil ca m-as gandi foarte bine ce voi face in viitor si as incerca initial sa caut la concurenta un abonament cel putin la acelas tarif. Daca nu as gasi nimic asemanator si la concurenta, atunci clar as incerca sa trec pe cartela prepay. Totusi nu inteleg de ce Orange renunta la aceste abonamente intrucat sunt abonamente cu beneficii mult mai slabe decat la o cartela prepay la aceeas bani!

Până la urmă, este justificată creșterea, pentru că nu mai sunt aceleași condiții economice din urmă cu 2 ani, dar... Nu toți posesorii de astfel de abonamente ar trebui sa fie incluși în schimbarea asta.

Totul s-a scumpit in Romania cu cel puțin 15-20% uneori și cu 30-40%.A venit și rândul Orange să facă ceva in această privință,dar totuși dacă stăm bine și analizăm nu e chiar o scumpire ci renunțarea la un abonament și creșterea resurselor la altul. Pentru noi nu e mult 2 euro diferență (o trecere pod la Fetești :) ) însă pentru Orange 2 euro ori x clienti,se aduna ceva. Ne place când Orange este prezent în multe evenimente și cred că cei 2 euro în plus vor fi folosiți pentru a continua campaniile umanitare,festivaluri,extinderea rețelei etc E o sumă infimă fata de cat ne oferă Orange. Aminti-va cat plăteam înainte când orice minut era taxat,când stăteam cu degetul pe tasta respingere apel că sa nu fim taxați,când plăteam 20 de euro la un Homepack cu 12 GB incluși. Raportat la acele vremuri preturile abonamentelor au scăzut foarte mult. Acum avem 20GB cu 7 euro,plus trafic vechime,plus nelimitat în rețea,SMS-uri etc. Eu chiar nu vad nici o problema in renunțarea la abonamentul de 5 euro. Lumea nu e chiar așa săracă încât să facă o tragedie din trecerea la un abonament mai mare cu 2 euro dar și cu resurse mai multe. Fumătorii renunță la un pachet de țigări iar alții la două-trei peturi de bere..glumesc desigur :)))

Good point, dar sa fie oare asta un pas spre scumpirea tuturor serviciilor? Spre exemplu, cartela de 5 Euro, sa se transforme în 6 euro.... Și tot așa...

@Bubi, de unde stii ca asta este raspunsul Orange? Ai primit si tu acel sms si ai sunat?

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Extras din Contractul și condițiile de furnizare a serviciilor voce date si TV:

"Orange România îsi rezerva dreptul de a modifica oricare dintre prevederile cuprinse in termenii si conditiile Contractului, notificând Clientul asupra modificarilor propuse cu cel putin 30 zile calendaristice înainte ca modificarea sa devina efectiva. Clientul are dreptul de a denunta unilateral Contractul in termenul de mai sus, daca nu accepta modificarile propuse, fara a fi obligat la plata vreunei despagubiri catre Orange România, în caz contrar considerându-se ca a acceptat modificarile propuse."

Sursa - https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/pdf/2019-07/Con...

Pe scurt - Compania nu este obligata sa justifice aceste modificari deorece este acoperita dpv legal de acea prevedere din contract, iar clientul poate denunta unilateral contractul si fara a plati despagubiri. Trebuie doar sa notifice clientul cu cel putin 30 de zile inainte de a opera modificarea.

Si eu am abonament de 5 Euro si daca s-ar scumpi, desi nu mi-ar conveni situatia, tot cu ei as continua. Sunt clientul lor de 18 ani si sa ma pun sa schimb acum reteaua pt 2 Euro, n-as face acest lucru. In plus la Telekom ca si client nou cel mai ieftin abonament ar fi tot 7 Euro. Cu Vodafone am o retinere ca si companie, iar Digi nu prea are semnal in zona mea.

Situatiile de genul acesta sunt cel mai bun prilej pentru o renegociere de abonament. Nu esti obilgat sa accepti noul abonament proprus de companie si poti trimite o solicitare de renegociere catre departamentul abilitat.

In asemena situatii clientul are 2 asi in maneca: Trecerea pe prepay sau portarea numarului de telefon.

Am primit mesaj prin care mi se comunica faptul ca la expirarea perioadei contractuale se mareste abonamentul si daca nu sunt de acord pot sa denunt unilateral contractul,asta dupa aproape 21 ani de cand sunt clientul Orange.Mi se pare o bataie de joc modul de comunicare abordat pentru un client fidel de atatia ani.

Valentin_1
Valentin_1

Valentin_1

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
Valentin_1

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!