Întrebare fară răspuns

Noua lege privind cumpărarea de cartele telefonice prepay doar cu CI

De la 1 ianuarie vom putea cumpăra cartele prepay doar cu Cartea de Identitate.
https://www.europafm.ro/cartele-preplatite-doar-cu-buleti...
Ce părere aveți despre noua lege privind cumpărarea de cartele telefonice prepay doar cu CI?

Răspunsuri

Ce faci dacă ești plecat în străinătate sau vii rar în civilizație? Sau, vb Dianei, cine și cum baga datele într-un sistem care (nu) merge ca ăla de la sănătate... Mult zgomot pentru nimic!

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
3
2176 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Orange Romania ofera partenerilor autorizati platforma https://partners.orange.ro unde se pot introduce, stoca si preluca date in conditii de siguranta, intru-un mediu securizat si in conformitate cu prevederile legale.

Faza cu controlul si supravegherea populatiei...daca vor dori oricum o vor face cu sau fara acordul nostru gasind cazuri care se intampla si folosindu-le ca motiv ca e mai bine pt noi ....daca e bine/rau vom vedea dupa consecintele

@Teacher_
O sa iti zic parerea mea sincera .
Consider ca e o constrangere si mie personal nu imi place idea sa imi pun datele personale la bataie pentru orice miscare fac. Ma gandesc acum ca pentru a naviga pe net, imi inregistreaza cookies-urile orice cuvant si miscare, daca o sa vreau un numar prepay, o sa fiu nevoita sa imi arat buletinul comerciantilor si sa fiu inregistrata in vreo baza de date, la care nu stiu cine are acces . Nu imi plac si nu respect constrangerile astea pentru ca imi fura din intimitate si reprezinta o portita ca sa fiu gasita de oricine si sa aiba acces orice necunoscut la persoana mea, lucru care reprezinta o violare a intimitatii . Stii ca in realitate, oricine trebuie sa iti respecte spatiul personal in vreo 60 de cm, decat daca ii daitu consintamantul sa vina mai aproape ?
Nu imi place ideea de a fi inregistrata pe tot ce fac !Cookies-uri pe internet, CI pe prepay, banci care au acces la ce mananc si ce imi cumpar in orice secunda, toate astea insemnand necunoscuti care au acces la viata mea .

Promit ca nu sunt antisociala, dar apreciez sa am control asupra vietii mele private . Si in ziua de azi, dreptul asta se cam fura ..

Nimănui nu-i place sa fie monitorizat, dar, de partea cealaltă sunt diversele probleme care au apărut recent pe la TV si, presiunea de a se face ceva pentru a le evita, sau, pentru a fi rezolvate favorabil..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Se pare că s a schimbat schimbarea...
"Pe 24 septembrie, comisia de apărare din Senat a eliminat prevederea care impunea înregistrarea cartelelor prepay din România."
https://playtech.ro/2019/politicienii-dau-inapoi-legea-ca...

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
3
2176 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Mi se pare o lege destul de bună; în SEE se aplica de acum 14. 15 ani; trebuia să apară și la noi această reglementare pt. o mai bună siguranță și o identificare mai rapidă în anumite cazuri.

Sper ca cei din Parlament să ajungă la un consens si să pună la punct o lege care să fie benefică pentru toți și în special pentru siguranța copiilor noștri.

Propunerea mea ar fi ca pe langa obligativitatea achizitionarii de cartele SIM pre-pay doar pe baza actului de identitate, sa fie si inasprite (da' asa drastic rau de tot) pedepsele pentru cei care incalca dreptul la viata privata al fiecaruia dintre noi. Si aici ma refer la cei din telemarketing, bulk sms, spam etc.

Colectarea acestor date înseamnă o munca foarte mare și greu de gestionat și implementat, ca apoi sa se creeze o bază de date și sa fie disponibilă la STS, ISU și alte autorități interesate.

Treaba asta exista deja, este implementata si functioneaza in cazul post-pay (adica abonamentelor). Daca suni la 112 de pe un abonament, pe ecranul operatorului care a preluat apelul apare, printre altele si poza ta, din actul de identitate asa cum se afla a in baza de date a operatorului de telecomunicatii.

Nu știam ca sunt ai noștri atât de avansați. Sa vedem ce scuze vor mai găsi, când nu reușesc să găsească pe careva în timp util.

Cartea de identitate la încheierea unui contract cu Orange se scanează nu se fotografiază așa că ce apare pe monitorul operatorului de la 112 nu arata prea bine . Datele din CI sunt ok pentru identificare însă fotografia nu.

Eu am spus ca apare fotografia din actul de identitate, asa cum este ea în baza de date a operatorului, nu ca actul de identitate este fotografiat...

Că veni vorba,de unde ai informația asta,cum ca apare actul de identitate scanat al apelantului,in caz că acesta este abonat?

Cei care sună la 112 pe ecranul operatorului apare nr de telefon al aceluia ce a apelat.De ce ar trebui să apară și datele persoanei respective nu văd ce sens ar avea. Atunci când se apelează acesr număr de către o persoană rău intenționată atunci intră in acțiune cei din poliție pt a-l depista și a-l sancționa.

banuiesc ca nimeni nu stie ca 112 poate fi apelat si fara prezenta unei cartele sim in telefon?!
legea aceasta este una idioata la fel ca si parlamentarii din ziua de azi

eu_3
eu_3

eu_3

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
eu_3

Update: Guvernul va prelungi cu trei luni, până la 31 martie 2020, termenul până la care operatorii de telefonie mobilă sunt obligați să vândă noile cartele SIM preplătite numai după ce obțin de la utilizatori date personale precum nume, prenume, adresă, CNP etc.

Relax. Am gasit aici ca e contestata https://incarca.ro/blog/1

De altfel au mai incercat si in trecut dar nu le- a iesit.

Oricum deja s-a amanat ....

Timp de 3luni au ei timp să facă un proiect de lege care să nu mai poată fi respins de nimeni. Deocamdată au făcut un pas înapoi dar pînă la urmă vor găsi o soluție. Acest lucru îl vom vedea pe parcurs .

Dacă se va aproba un proiect de lege atunci va fi pe înțelesul tuturor și va trebui respectată de toți și nu cred că vor mai fi probleme.

Ordonanța de Urgență nr 62/2019 a intrat în vigoare în data de 3 Septembrie 2019 și a fost declarată neconstituțională prin decizia Curții Constituționale la data de 18 Februarie 2020. Luând în considerare decizia CCR, datele de identificare ale utilizatorilor de cartele pre-plătite Orange, colectate până în prezent în baza acestei OUG, vor fi șterse.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!