Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Orange Money - agregator de conturi

Recent, BRD a venit cu un produs nou pe piața, ContAll, care îți permite să ții evidenta conturilor tale de la bănci diferite, într-o singura aplicație de banking pe mobil.
Mi s-ar părea interesant și util dacă am putea face același lucru și din Orange Money, pt ca majoritatea avem cel puțin 2-3 conturi deschise la diverse bănci și în loc de 2-3 aplicații de banking pe mobil, una singura ar fi mult mai simplu de gestionat.
Mai multe detalii despre produsul de care va spun aveți aici: https://www.brd.ro/brd-lanseaza-primul-agregator-de-contu...
Cum vi se pare aceasta idee? Ar fi util pt voi?

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Aplicațiile agregatoare de conturi active funcționează în acest moment în piață într-un cadru nereglementat strict, acestea păstrând numele de utilizator și parola utilizatorului de la altă instituție financiară și accesând interfața acelei instituții financiare impersonând utilizatorul.

 

Începând cu finalul anului 2019, in România se va adopta de catre Parlamentul României Directiva Serviciilor de Plată 2 care conține prevederi clare legate de modul în care se pot accesa conturile deschise la o anumită instituție financiară prin intermediul unei aplicații de plată care nu este detinută de aceasta. Directiva specifică modul in care se pot autentifica în siguranță utilizatorii serviciilor de plată și care sunt informațiile care sunt transmise în urma unei asemenea autentificări.

 

În perioada care va urma adoptării DSP2, Orange Money intenționeaza să ofere un serviciu de agregare a conturilor, cel mai probabil la începutul anului 2020.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (1)

100%

1 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Da, e foarte eficientă și inovativa ideea. E buna de luat in calcul pentru Orange Money. ContAll oferă posibilitatea de a-ți gestiona conturile. Poate ii inspira topicul tău, The Special List.

Super ideea. Am citit link-ul postat de tine si mi se pare interesanta ideea si de pus in practica si de alte firme/banci.
Utilizatorii pot folosi astfel o singura aplicatie bancara si pot avea o imagine completa asupra finantelor personale.

Mie mi se pare foarte ok, sa ai o singura aplicatie in care sa-ti gasesti toate conturile.. de preferat sa fie o aplicatie bine pusa la punct... nu toate bancile au facut o treaba buna in domeniul asta.. unii stau destul de prost la review-uri..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Orange Money nu este o bancă,nu trebuie sa uităm acest lucru. Este doar un serviciu de plati. Un portofel virtual că să mă exprim mai bine. Atât! Simplu și bun.Nici nu vreau că Orange Money să devină o bancă. Urăsc băncile! Nici una nu ne vrea binele ci doar sa ne ia banii. Orange Money nu ne ia nimic. Pur și simplu ne ajuta.Smecheriile BRD,BCR,CEC,BT,ING mă lasă rece.

@Ascary, sunt total de acord cu tine, dar aici ar fi vorba de o aplicație doar, nu de servicii bancare propriu-zise. Dar ar fi un mare + fata de alte bănci și mai ales fata de Revolut & others.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Eu am trecut de la Revolut la Orange Money. Și Revolut era și este ok insa Orange Money oferă chestii suplimentare. Nu vreau dezvoltarea Orange Money,nu vreau să știe nimeni ce bani am sau rulez. Orange Money îmi oferă această secretizare. Doar eu și el știm ce,cum și cât cheltui. Mie-mi este util și sufient așa cum este acum.Perfect!

Mi se pare o idee excelentă! Mi-a apărut și mie de ceva timp această variantă în aplicația MyBRD, dar încă n-am pus în aplicare ce spune acolo. Mulțumesc de precizări!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Interesantă idee - decât n+1 aplicații, mai simplu una și bună, dar să poți gestiona conturile din mai multe bănci ! Ar fi ceva ! :D

În momentul în care deții un card doar că să-ți între alocația copilului pe el,orice aplicație ți se pare utilă că doar n-o folosești,însă când rulezi bani multi n-ai prea vrea să știi câte entități financiare te urmăresc. Cu cate mai puține,cu atât mai bine. Deocamdată Orange Money este independent iar asta este foarte bine.

@Ascary, dar nu are nicio treaba cu evidenta banilor și traseul lor. Aplicatia ar fi ca un telefon cu 2-3 SIM-uri. Fiecare funcționează independent, nu știe Orange ce vorbesc eu și cât și cu cine de pe Vodafone /Telekom, sau invers. Doar ca toate cartele astea sunt într-un singur telefon.
Decât n aplicații de banking în telefon, eu as prefera una care sa administreze toate conturile, fără ca acestea sa interfereze unul cu celalalt. Fiecare cont se supune regulilor băncii aparținătoare.
@Ascary, insist pt ca știu ca ești pasionat de Orange Money, și vreau sa fiu sigur ca ai înțeles exact ce zic. No offense, hopefully!

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Nu îmi place nici mie ideea de a avea conturile de la mai multe bănci expuse. Până la urmă, cineva poate să vadă toate sumele care îmi intră în cont, unde și cum cheltuiesc de pe conturi... In plus, Orange Money nu este o instituție bancara, și așa ar trebui sa rămână. Probabil din aceasta cauză este folosita.

Conturile nu sunt expuse. Exista o singura aplicație, dar pt fiecare cont se face logare separat. Nu sunt toate reunite sub aceasi parola.
Nu știu de ce s-a înțeles treaba asta ca ar fi conturile mai sensibile.
Ideea e de a avea o singura aplicație de acces la mai multe conturi fiecare cu conectare individuala, prin parole distincte, și de a face ulteriori orice operațiune din aplicația unica.
Este vorba doar de ergonomie și atât.
Eu am de ex, la BRD cont personal și cont de firma și ambele sunt în aceasi aplicație Mybrd. Când accesez aplicația, aleg pe ce cont vreau sa intru și apoi introduc parola aferenta contului respectiv. Daca nu era posibila treaba asta, ar fi trebuit în teorie sa am pe telefon 2 aplicații Mybrd, fiecare pt un cont.
@Ascary, e mai buna aplicația asta pt ca oricum am pe telefon Orange Money, de ce sa nu fie singura aplicație de banking?

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Salut @the special list,

Nu imi doresc ca Orange Money sa copieze această funcționalitate pentru ca nu mi se pare utila. Oricum varianta MyBRD este limitată, nu poti face tot ce faci cu aplicația băncii. In plus la MyBRD trebuie sa ai un cont la ei ca sa poți adăuga si alte conturi.

rafa.helper
rafa.helper

rafa.helper

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
rafa.helper

Probabil ceea ce a făcut BRD este un mic pas in ceea ce privește unirea tuturor conturilor la aceeași bancă. Este o idee bună, dar deocamdată, după cum vezi, este primită cu reticență. Probabil pe viitor lumea va fi mai deschisă.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!