Întrebare cu răspuns(uri)

Cum pot afla locatia unui telefon?

Ma intereseaza cum se poate afla locatia unui mobil atat de autoritati cat si de simpli cetateni. Dupa ce criterii pot fi depistate si daca sunt aplicatii de localizare ale mobilelor.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Telefoanele mobile pot fi localizate prin GPS - Global Positioning System, adică prin identificarea poziţiei lor în funcţie de sateliţii la care este conectat GPS-ul sau prin Triangulaţia Turnurilor Celulare (cell-id/sector-id).

In cazul celei de a 2-a metode este nevoie ca telefonul sa se afle in aria de acoperire a 3 turnuri celulare, in caz contrar aria de cautare fiind semnificativ extinsa si implicit marja de eroare este mai mare.

Acum depinde si ce intelegi tu prin aflarea pozitiei. Daca ne referim la 112 acestia afla locatia aproximativa cu sprijinul operatorilor de telefonie care sunt obligati sa furnizeze informatii despre cell-id/sector-id in conformitate cu Decizia ANCOM nr. 1023/2008.

Daca vorbim de un telefon fix sau fixo-mobil se poate afla adresa exacta a titularului de abonament pentru ca nu exista telefonie fixa in sistem prepay.

SRI-ul poate monitoriza si localiza un telefon mobil si pe baza IMEI-ului, De fapt monitorizarea unui telefon de catre SRI se face pe baza IMEI-ului si nu pe baza numarului de telefon.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată și doar dacă ești autentificat)

Nu (0)

Da (3)

100%

3 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Miha, aplicatii sunt 1000 de depistare a telefonului. Din pacate, in majoritatea cazurilor, toti isi opresc locatia, de cele mai multe ori din dorinta de a economisi energie (e si cazul meu).
In cazul autoritatilor, prin apelul la 112, se declanseaza un fel de celula intre operatorul de telefonie si STS (serviciul de Telecomunicatii Speciale). Operatorul ii comunica locatia ta aproximativa STS-ului, prin niste coordonate date de sateliti (sunt de regula mai multi sateliti implicati, care pot da fie aceeasi locatie, fie locatii diferite) iar acesta mai departe, Politiei, Ambulantei, etc. Dezavantajul este ca marja de eroare este destul de mare, erorile de locatie pot fi chiar si pana la 2 km, datorita mai multor factori (calitate semnal, numar telefon, daca sunt alte obstacole). Eu stiu ca GPS-ul militar poate avea o marja de eroare de pana la 1 metru, pe cand cel civil poate fi cateva sute de metri, pana la 1-2 kilometri. E destul de sensibil subiectul, cele petrecute in ultima vreme vor lasa urme adanci, dar probabil va fi si un puct de plecare spre noi investitii in telecomunicatii.
revenind la aplicatii, am gasit asta https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fsp.and...
Poate iti foloseste, si nu uita sa ai locatia activa tot timpul!

Da, se poate afla locația telefonului. Exista aplicații dedicate, unele preinstalate deja în telefon. Și unele sisteme antivirus furnizează aceasta optiune, condiția de baza este sa fie GPS-ul pornit.
Unele programe merg pana la a "praji" efectiv procesorul telefonului făcându-l inutilizabil și protejând astfel datele de pe el.
Sunt programe de tipul "find my Phone". Google are, deasemnea, o funcție "find my device".

@The Special List, degeaba exista aplicatii, eu mi-am uitat telefonul in tren, si nu stiam despre asta decat cand a sunat sotia mea si i-a raspuns seful trenului. :) Era utila o astfel de aplicatie, dar cred ca ar mai fi trebuit sa am inca un telefon pentru a-l depista, nu?

Cu aplicatia "find my phone"... poate altcineva sa depisteze locatia lui? Sa zic ca am instalat in mobil acea aplicatie, ca sa fie localizat o terta persoana introduce numarul cautat si-i arata locatia cu exactitate?

Din păcate asta e dezavantajul aplicațiilor. Ar mai fi varianta unei brățări fitness/ceas inteligent,cu care se care poate intra direct pe telefon și se fac tot felul de operatii.. o cunoștință de-a mea a făcut asta: și-a dat seama că telefonul e acasă, a intrat de pe smartwatch, a blocat telefonul, și a stat liniștită la lucru. Cred că e cel mai eficient așa. Smartwatch-ul depistează locația telefonului (cele Garmin sigur, și FitBit, cred că și Huawei watch, probabil și Samsung)

@Miha Z, da, ai nevoie de o conectare la internet, atât.
@teacher_ tu aveai nevoie de aplicație care sa fluiere după tine când te îndepărtezi de telefon și în mod surprinzător exista gadgeturi care fac și treaba sta.
Eu vorbeam oricum de o situație posibila, viitoare. Acuma cine a pățit-o în trecut, cam asta e, în afara de bunăvoința celui care găsește telefonul nu prea mai sunt soluții.

Ca si utilizator casnic poti utiliza o aplicatie de tipul Total Security - denumire generica - aplicatii ce includ protectie si pentru dispozitivele mobile. Una din functiile aplicatiei de smartphone este accea de localizare a terminalului pe baza GPS-ului precum si controlul la distanta al dispozitivului.

La iphone cu ajutorul unui alt Iphone conectat la al tau ai aplicatia Găsire iphone si cred ca se poate localiza dar trebuie sa fie deschise datele mobile

Există o multitudine de aplicații, dar condiția minimă este să ai pornită localizarea telefonului. Eu, de exemplu, folosesc My locații, dar și prin intermediul aplicației 112, folosită de STS, este foarte ușor.

Chiar și cu datele mobile activate GPS îți poate da eroare de pînă la15. 20 metri; acesta este un caz real pentru că am pățit-o chiar eu căutînd un prieten; GPS m-a dat în
spatele casei sale pe o stradă laterală având cam această distanță menționată cu aproximație.

Nu este obligatoriu sa ai instalata aceasta aplicație în telefon.
În plus aplicația are multa bug-uri, mai trebuie îmbunătățită.

Oricum, sunt multe metode și aplicații. Doar trebuie să le cauți. Sigur că depinde și de telefon. Unele am observat că sunt mai exacte (cu o eroare de câțiva metri), iar altele, cu una mai mare.

Eu aflu poziția telefoanelor mele (familiei) cu ajutorul contului Google, chiar și traseul pe care a fost acel telefon într o zi, dacă are act a funcția GPS și este conectat la un cont google.

Firefly
Firefly

Firefly

User level
Nivel
2
827 / 2000
puncte
Custom field 2
Firefly

Nu cred ca ar trebui sa existe aplicatii de gasire a telefoanelor in afara de cel personal. Ori o aplicatie in care sa fi anuntat ca esti cautat de o alta persoana si sa ii permiti sau nu sa fi localizat. Pai de asta se ocupa S.R.I. ori orice persoana?

O persoană o poț localiza numai daca ai numarul său de telefon ,si numai dacă el are datele mobile activate; altfel nu-l poți localiza.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!