Întrebare fară răspuns

Orange ar putea prelua rețeaua fixă a Telekom?

După câte știu, sunt negocieri intense pe această temă, pentru că Telekom vrea să părăsească piața din România.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 3 din 4

Telekom va vinde rețeaua fixa din Romania, mai devreme sau mai târziu.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Sper ca Orange să preia de la Telekom partea de televiziune și internet. Cum in prezent deja Orange folosește infrastructura de fibră optică va fi un mare cîștig și pt clenții Orange. Îi doresc succes în negocieri.

Nu ar fi rau pentru Orange. Ma mir cum Telekom are pierderi atat de mari in Romania stiind cat de ieftin au pus mana pe Romtetecom.Numai partea imobiliara valora mult mai mult decat au platit ei!

Telekom are pierderi pentru că nu au persoanele potrivite acolo unde trebuie; au făcut investiți majore și nu știu să le folosească; cînd au un deranjament apar după 3 zile și atunci e normal să nu meargă bine. Dacă Orange ar prelua rețeaua fixă ar fi super ok .

Gianni
Telekom România are pierderi "planificate" așa cum au avut toate întreprinderile/firmele românești care au fost de stat integral, sau parțial cum este cazul Telekom România (Statul român, OTE și Deutsche Telekom sunt acționarii Telekom România). În ceea ce privește investițiile, probabil că le-a făcut doar pe hârtie. Vara asta au mai montat ceva stâlpi pentru fibră, dar erau zeci de metri pe alocuri în care fibra era pe pământ. În comuna noastră Orange este la pământ cu internetul fix, iar cel mobil este foarte fluctuant (am măsurat în diferite perioade ale zilei și ale nopții viteza de download și upload, cu diferite modele de măsură. La download am avut de la 1,42 mbps până la 13,8 mbps cu o medie cuprinsă între 3,5 - 4 mbps și 5,5 - 6 mbps. Totuși pe telefon îmi apare aproape tot timpul 4G, mai rar H sau H+ . De aceea am contractat internet fix de la Telekom, la care viteza de download este în jur de 6 mbps, cam 5,5 -5,8 mbps în medie, dar este CONSTANTĂ. Telekom a venit apoi și cu oferte de telefonie mobilă, deși semnalul este prezent ici și colo, dar au insistat cu precizarea că în curând vor monta o antenă care va acoperi toată comuna. Promisiunile sunt de vreo doi ani, dar au rămas doar promisiuni. Unii de pe aici, din comunitate, au scris că Telekom România are contract cu Orange pentru a oferi internet mobil 4G și servicii de voce. La noi în comună cu siguranță nu există semnal pe Telekom decât ici-colo. Dacă ar fi avut contract cu Orange, ar fi avut măcar semnalul pe care îl are rețeaua Orange, nu-i așa ? Probabil altele sunt jocurile de interese...iar, până la atingerea obiectivelor, operatorii de telefonie se joacă cu clienții români după bunul lor plac...

Interesanta expunere Romil și o apreciez. Îmi pare rău de situația ta și a locuitorilor comunei tale. Și eu tot la țară locuiesc,o comună din județul Argeș. Aici avem un 100 Mbs constant pe download iar în comuna învecinată ajunge și la 250 Mbs. In rețeaua Orange desigur. Telekomul merge așa cum merge și la tine,un 5-6 Mbs. Avem o situație mai bună decât a voastră și cred că dacă veți încerca să mai discutați cu Orange prin apel la 300 sau chiar o sesizare scrisa la serviciul clienți poate se vor lua ceva măsuri pentru îmbunătățirea semnalului,mai ales că vă aflați și în acoperirea 4G. Te așteptăm cu vești mai bune.

Toate problemele se rezolvă in timp .Dacă ați făcut o sesizare, sigur a fost luată in considerație .Telekom are infrastructura ,dar are puțin personal instruit.

Se pare că discuțiile continuă:

https://www.zf.ro/business-hi-tech/deutsche-telekom-primul-contact-cu-noul-guvern-pe-tema-vanzarii-telekom-romania-a-fost-o-intalnire-protocolara-dar-pozitiva-18654865

https://www.zf.ro/business-hi-tech/srini-gopalan-indianul-care-raspunde-de-romania-in-boardul-deutsche-telekom-i-a-prezentat-premierului-orban-planurile-de-vanzare-a-telekom-romania-18653711

Orange are resurse, să vedem cum decurg negocierele pentru a putea prelua Telekom. Asta nu se poate face peste noapte; e nevoie de timp pentru negocieri.

Desi pe plan mondial Telekom este mai valoroasa ca Orange in ce priveste capitalizarea bursiera, cam de 2 ori, in Romania Orange are investitii destul de mari si un management net superior Telekom, aceasta din urma fiind si intr-o combinatie destul de paguboasa cu participatia statului roman, de la fosta Romtelecom.
Asa ca o disparitie a Telekom din peisaj si o preluare a infrastructurii, clientilor si operatiunilor de catre Orange cred ca pe ansamblu ar fi benefica pentru aceasta industrie, oricat ar dauna pierderea unui competitor, care intre altele a actionat destul de slab in aceasta piata.
Eu am fost client Telekom pe televiziune prin satelit si nu imi aduc aminte cu placere de aceasta perioada...

Telekom era la început un operator serios; avea și personal calificat și ofertele erau destul de atrăgătoare. Personal și eu am fost clientul lor cu pachet complet timp de 14 ani. În ultimul timp a devenit insuportabil din cauza defecțiunilor frecvente iar când îi chemai veneau după 3,4,5 zile invocând diverse motive. Acum s-au mai reglementat puțin treburile și nu mai am probleme. Cred că s-au cam săturat de câte telefoane am dat. Dacă ar prelua Orange ar fi o afacere destul de bună și clienții de ambele părți vor fi mai mulțumiți. Să sperăm că negocierele decurg bine și vor ajunge la o înțelegere benefică de ambele părți. Le doresc mult succes.

Ce se mai întâmplă cu vânzarea fostelor companii Cosmote şi Romtelecom? Deutsche Telekom ia în calcul să semneze exitul din România cu Orange şi Digi fără să mai aştepte opinia Bucureştiului

Sursa:

https://www.zf.ro/business-hi-tech/ce-se-mai-intampla-cu-vanzarea-fostelor-companii-cosmote-si-romtelecom-deutsche-telekom-ia-in-calcul-sa-semneze-exitul-din-romania-cu-orange-si-digi-fara-sa-mai-astepte-opinia-bucurestiului-18945684

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!