anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Câți bani primești de fapt înapoi la Yoxo?

wolfy75
Începător
Dacă ai de exemplu un abonament yoxo de 30 lei cu 20GB incluși și nu consumi într-o lună net deloc, câți bani primești înapoi?
56 Răspunsuri 56

mcn1970
Junior
am făcut greșeala să activez un abonament cu 20gb la 30 lei. am aflat ulterior ca orice gb neconsumat inseamna 0.25lei. adica maxim 5 lei economie la următoarea factura. deci 25 lei costa pe luna fără net deloc si doar cu minute naționale. evident ca nu o sa reînnoiesc deoarece 5euro la prepay este mai convenabil. de ce Orange nu oferă din start toate informațiile? fac experiente pe cobai ca noi

sarighiol
Junior entuziast
Vaaai! Incredibil de urât din partea Orange! „La final de lună îți dăm banii înapoi pe ce nu ai consumat” scrie pe site-ul orange.ro. Trebuia să scrie că „îți dăm o parte din bani”...

teacher_
#StarMember
Aveți dreptate, poate că mai sunt lucruri de pus la punct. Într-adevăr, probabil la prepay e mai convenabil, dar pierderea pe care o aveți fata de prepay 5 Euro nu e chiar atât de mare. In plus, până nu veți primi banii înapoi, nu aveți de unde sa știți cât ați consumat și care e contravaloarea netului neconsumat.

Gianni
Cunoscător certificat
Acest abonament nu este definit, el poate suferi alte retușuri pe parcurs. Nu poți știi niciodată cînd ai nevoie de internet, totuși e bine să-l ai, iar dacă la sfîrșitul lunii ți se dau banii înapoi pe ceea ce nu ai consumat e totuși un cîștig, decît nimic ceva primești și se va scădea din următoarea factură.

iuzerica
Începător
Se scad din factura următoare 0.25 lei per GB întreg neconsumat. La 20 GB maximul e de 5 lei pe care îl poți atinge doar cu datele mobile oprite, cu un APN setat greșit sau utilizând un telefon cu butoane. De aici rezultă partea din preț pentru minute și SMS nemimitate de 25 lei nerambursabil la orice abonament Yoxo indiferent de cât net achiziționezi, consumi sau câți bani primești înapoi pentru net rămas.

Gianni
Cunoscător certificat
Dacă facem un calcul simplu, abonamentul ar fi pe undeva de 5-6€, acum depinde de unde încarci, asta numai pentru minutele incluse și sms fără internet. Acum depinde dacă ai incluse și minute internaționale. Costurile ar fi aproximative ca la o cartelă prepay.

sarighiol
Junior entuziast
Păi de exemplu: dacă Yoxo 20 GB costă 30 lei, atunci 1 GB din această opțiune costă 1,50 lei; dacă Yoxo 60 GB costă 40 lei, atunci 1 GB din această opțiune costă 0,66 lei. Deci cum vine aia să returneze doar 0,25 lei??? Înseamnă că cei care lucrează la Departamentul Management - Marketing Orange ne cred extrem de proști pe noi clienții... Deci: plătesc 30 lei și dacă nu consum nici un GB, primesc înapoi 5 lei; plătesc 40 lei și dacă nu consum nici un GB, primesc înapoi 15 lei. Adică dau 25 lei pe nelimitat convorbiri naționale. La cartelă cu 28 lei momentan am opțiunea de 5 euro mult mai avantajoasă! Înseamnă că o să-și facă cucu' abonamentul ăsta reîncărcabil! Sau îl fac numai cei care vorbesc mai mult de 1000 minute în alte rețele. Sau îl fac acum la început câțiva, și după ce vor observa că nu e nici abonament, nici cartelă, ci o combinație nereușită, vor renunța la el. Plus de asta, cei ce nu au card bancar ies automat din numărul celor ce pot avea acest abonament. Din nou se dovedește bunul management clienți al lui Orange... își reduce singur numărul de potențiali clienți...

Gianni
Cunoscător certificat
Fiecare își alege abonamentul în funcție de opțiunile care i se oferă. Unul este axat pe internet, altul pe sms sau unii pe minute naționale și internaționale. Verifici ceea ce ți se oferă și dacă ești satisfăcut acționezi după bunul plac. Cei de la Orange îti fac oferte , tu alegi ceea ce îți convine mai mult. Fiecare client are modul său de a alege în funcție de ale sale nevoi. Cu cît sunt mai multe oferte cu atît clienții sunt mai variați iar compania mai profitabilă.

iuzerica
Începător
Se pare că Yoxo este gestionat de o altă firmă din același grup, devenind oarecum concurent cu serviciile de voce Orange. La alcătuirea ofertelor nu s-a ținut seama de bonusurile diverse de net acordate clienților Prepay și Me. Dacă nu ar fi acele bonusuri atunci Yoxo ar fi cea mai bună ofertă. Presupun că Orange va continua să acorde acele bonusuri variabile ca avantaj concurențial parțial dar nu total pentru a determina clienții să migreze între Prepay, Yoxo și abonament dar să rămână în același grup. Din ce scrie la consimțământul GDPR, este posibil ca Yoxo să fie gestionat chiar de Orange Money care ar putea să facă oferte speciale la plata în rate a telefoanelor.

Gianni
Cunoscător certificat
Nu știu dacă am înțeles bine, dar la abonamentul Yoxo mi se pare că nu poți achiziționa telefoane în rate.Acest abonament va avea cu siguranță clientii săi.

BG_1
Începător
Dacă 1 GB = 0.25 lei, atunci nu are niciun rost sa continui. mai ok este prepay

iuzerica
Începător
Da, este mai bună o opțiune prepay de 5 sau 6 euro plus TVA adică 28 sau 34 lei având în vedere bonusul de 50 GB, reducerea de 10% pentru reîncărcare din Orange Money și minutele internaționale incluse pentru care la Yoxo mai dai 5 lei ajungând la 35 sau 45 lei. Yoxo iese în față nu chiar cu minutele cât cu SMS-urile nelimitate (pentru unii utilizatori fiind insuficiente 1000 sau 2000) și cu acea clasică expresie cu care se vând abonamente “nu mai uiți să reîncarci”. Mai bun la preț ar fi ar fi abonamentul Orange Me Start la 5 euro cu TVA inclus (adică 24 lei) cu minute/SMS naționale nelimitate, 100 minute internaționale incluse, 35 GB de net și compatibil eSIM, compatibil cu unele bonusuri și cu 10% reducere din Orange Money - dezavantaje: are perioadă contractuală de 1 an și nu este deloc flexibil cu opțiuni pentru extra net sau acces roaming.

Vio73
#StarMember
Fiecare alege în funcție de propriile nevoi și după propriul buzunar. E bine că avem ce și de unde alege!

BG_1
Începător
Domnul Vio, facem ca la matematica: 1. Orange Me Start (24 lei) - minute/SMS naționale nelimitate, 100 minute internaționale, 35 GB de net 2. Prepay 5 Euro (29 lei cu TVA) - minute/SMS orange nelimitat, 1000 nationale din care 100 internationale, 55 GB internet. 3.Yoxo (30 lei) - minute/SMS naționale nelimitate, 20 GB net. Iti returneaza GB neconsumati, 0.25 lei per GB, adica maxim 5 lei daca tii telefonul toata luna in dulap. Explica-mi cum in functie de buzunar si necesitati, as alege optiunea numarul 3. Ideea nu este de cativa lei, eu unul nu am pretentii sa am nelimitat tot in tot pentru 2 lei pe luna, e vorba ca au venit cu o oferta mai slaba decat ce au deja (si ei si concurentii lor). Din cate am inteles, este inca in faza de "testare", de aia nici nu au trecut valoarea in lei a GB returnati. Deci posibil sa sufere modificari.Dar pana atunci, socoteala este simpla.

Vio73
#StarMember
Cam același lucru l-am spus și eu, că fiecare își face propriile calcule. Dacă vrea mai mulți GB, etc, e bun. Dar are și inconveniente, desigur!