anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Conectare TV TCL QLED 40S5K la router ZTE zte f6600r

juliandev
Începător

Bună ziua, vă rog să mă îndrumați cum pot conecta acest tip de tv TCL QLED 40S5K, la router-ul de internet/tv ZTE zte f6600r, acesta are un port de output CATV (cred că e DVB-C / cablu coaxial ), televizorul nou are un port de input (numit SATELIT IN, în cartea tehnică nu îmi dau seama dacă acest port suportă DVB-C), cum aș putea conecta acest televizor ?

Mulțumesc.

15 Răspunsuri 15

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Conectează cablul în televizor la Anntena / Cable (conexiunea superioară din prima poză) și încearcă o nouă scanare.

Conexiunea de satelit este doar pentru satelit și ar trebui să fie DVB-S2. 

Radutuby
Cunoscător certificat

Salut!

Așa cum a menționat și @Pololică, cablul trebuie conectat direct din ONT sau prin splitter, dacă ai mai multe televizoare, în portul marcat Cable /Antenna, etc.

7464.jpg

Dar nu știu dacă pot deoarece acesta ar trebui să se infileteze, este posibil să iasă deoarece nu are suport. Este montat pe perete televizorul. O să încerc, dar nu există vreun adaptor ? 

Radutuby
Cunoscător certificat

Ai nevoie la capătul ce intra in TV de o mufa coaxiala tip F. Exista și adaptor pentru mufa cu filet tip F.

7471.jpg

7468.jpg

7467.jpg

Conectorul ce intra în router trebui sa arate așa

7294.jpg

Mufa ce intra în tv trebui sa arate asa

7296.jpg

Da așa arată, dar îmi va trebui un adaptor cum a spus @Radutuby deoarece din această convorbire mi-am dat seama că portul pentru antena este cel care suportă DVB-C, și îmi va trebui adaptor. 

16984.jpg

@Radutuby ca acesta? 

Radutuby
Cunoscător certificat

Exact, acesta este adaptorul necesar dacă cablul coaxial este mufat la ambele capete cu mufa tip F cu filet. Exista și alte tipuri de mufe care se pot conecta prin diferite metode.  Spor la treabă 🙂

Mulțumesc, o să caut să achiziționez una și o să încerc. O zi frumoasă!

@juliandev  Poți lua și o mufa normala și dai jos mufa tip f. Dai jos mufa tip f și pui o mufa normala

7297.jpg

Dacă bagi 2 mufe conectate riști să se desfileteze la mișcări ale cablului.

MihaiC99
Campion

Salutare!

In ultima imagine se vede că cablul coaxial nu este conectat la router. Fa conexiunea, accesează setările tv și dai o rescanare automata a canalelor. Asigurate că selectezi ca sursa TV/ Cablu

Vio73
#StarMember

Salutare!

Prin wifi nu se poate conecta?  Te întreb pentru că eu am două tv TCL și așa le am conectate!

Am conectat tv-ul la wifi dar nu funcționează, este folosit doar pentru a accesa internetul. 

A, ok. Nu înțelesesem prea bine la ce te referi. Scuze!

juliandev
Începător

Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, am reușit până la urmă, singura chichiță este că am fost nevoit să îl setez pe Finlanda că să găsească canale.