anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Tutorial] Cum schimb setarea implicita din Archive in Delete la conturile Gmail (iOS & Android)?

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Salut,

Daca aveti cont de Gmail si un telefon cu Android sau iOS, probabil ca ati intalnit situatia in care aplicatia Gmail (pe Android), sau aplicatia de Mail (in iOS) nu va da optiunea sa stergeti un mesaj, ci doar sa-l arhivati. Lucru care devine destul de suparator daca ceea ce cautati este de fapt functia Stergere, nu Arhivare.

Ei bine, exista o solutie.

Pentru iOS

Setari (Settings) > Mail > Conturi (Accounts) > Gmail > click pe cont (unde apare adresa de email) > Avansate (Advanced) > Muta mesajele aruncate in (Move discarded messages into) > Mesaje Sterse (Deleted Mailbox).

arsradu_0-1700903068485.png

 

Pentru Android

La Android, aplicatia Gmail are doua functionalitati default. Una de Swipe (din lista de mail-uri), si una pentru Notificari.

La Swipe din lista de mesaje, are default Swipe Stanga pentru Arhivare (majoritatea oamenilor sunt dreptaci, ceea ce inseamna ca va fi mai la indemana optiunea de Arhivare decat de Stergere), si Swipe Dreapta pentru stergere. Dar din nou, daca tineti telefonul cu mana dreapta, va va fi "peste mana" sa faceti Swipe Dreapta pentru stergere.

Pentru Notificari:

Deschideti aplicatia Gmail > click pe meniul contextual (cele 4 linii orizontale din coltul din stanga sus) > Setari Generale (General Settings) > Actiune implicita pentru Notificari (Default Notification Action) > Stergere (Delete)

arsradu_1-1700904859452.png

 

 

Pentru Swipe:

Din aceeasi sectiune de mai sus (Gmail > Setari Generale) > Actiuni Swipe (Swipe Actions) > Swipe Stanga > Stergere (Delete).

Daca vreti, puteti sa setati Swipe Dreapta pentru Arhivare sau oricare alta actiune din lista de actiuni cu click pe Schimba (Change).

arsradu_2-1700904880643.png

 

Client Orange
0 Răspunsuri 0