anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Tutorial] Cum putem transfera online fișierele cu dimensiuni mari?

FLo1
#StarMember

Vă propun spre analiză și alegere patru posibilități de transfer al fișierelor de dimensiuni mari (de ordinul GB).

1. Una dintre cele mai populare platforme de ”files transfer”, observând utilizarea acesteia între persoanele cunoscute mie este WeTransfer. Printr-o o simplă înregistrare gratuită ai acces la opțiunile de transfer (în limita a 2GB) fără confirmări la fiecare utilizare și cu posibilitate de prelungire a stocării (valabilității link-ului de descărcare) la mai mult de 7 zile.FLo1_0-1683234165885.png

 

         Ce anume m-a atras la această platformă? VITEZA. Atât pentru upload cât și pentru download, WeTransfer este una dintre cele mai rapide platforme experimentate de mine. De asemenea *posibilitatea adăugării mai multor contacte (adrese de email) fără grija de a le căuta este un motiv pentru care consider chiar de preferat această platformă. De asemenea, *posibilitatea ca destinatarul să descarce conținutul fără a fi condiționat de crearea unui cont, sau posibilitatea ca *expeditorul  să beneficieze de ”track downloads” (urmărirea /anunțarea dacă destinatarii au descărcat (sau nu) fișierele trimise) este încă o funcție utilă, parte din managementul download-urilor (cu dată/oră a momentului descărcării).

FLo1_1-1683234165890.png

 

             Din păcate, varianta gratuită este limitată la 2G spațiu de transfer, dar avantajul este că această limitare este per sesiune(transfer),  deci nu cumulată pe cont.

 

            2. O altă alternativă pentru fișiere mai mari este platforma MyAirBridge este o platformă cu multiple funcții, însă pentru stocare/transfer fișiere merită menționate: *Stocarea de fișiere, utilizarea unor date stocate de către mai mulți utilizatori, transferul de date cu/fără protecția unei parole, optimizare compactă pentru ecranul dispozitivelor mobile, ”dark mode”, notificări în cazul modificăriilor produse asupra unor fișiere stocate, păstrarea unei structuri arborescente în cazul transferulului (stocării) de foldere. Din păcate unele funcții sunt valabile doar în variantele contra cost.

FLo1_2-1683234165904.png

                Ce mi-a atras atenția asupra acestei platforme a fost spațiul generos (20GB) fără nici un cost, în cazul transferului de fișiere, multe dintre platforme limitând varianta gratuită la 2-5GB. Totuși viteza de download (mai ales pentru cei care nu au cont creat) este redusă, iar aceasta poate reprezenta un aspect negativ al aprecierilor oferite pentru această soluție (variantă).

FLo1_3-1683234165925.png

Variante (planuri) cu opțiuni ale platformei

FLo1_4-1683234165927.png

Variantă compactă pentru dispozitive mobile a platformei

             3. Pentru doritorii altor alternative, TRANSFERNOW poate fi o soluție de compromis și chiar de preferat. De ce ? Pentru că pe lângă platforma web de bază, are și varianta de aplicație pentru diferite sisteme de operare aferente dispozitivelor mobile.

FLo1_5-1683234165931.png

            Ce ce este de preferat la această platformă? La varianta gratuită aveți 1)Posibilitatea de a încărca cel puțin 5GB/transfer (200GB/transfer la variante plătite) ;1a) Opțiuni de stocare de până în 1000GB la variantele plătite ; 2) Valabilitatea link-ului de descărcare de 7zile (similar cu a multor alte platforme)(sau 1 an la variante plătite) ; *Transmiterea către maxim 10 contacte / transfer (50 destinatari la variante plătite). ; *Posibilitatea unei funcții de ”preview” a fișierului înainte de descărcare ; 3) Confirmări de încărcare a fișierelor, descărcare de către fiecare contact în parte sau reamintirea expirării valabilității link-ului. 4) Opțional transferul poate fi protejat cu parolă, astfel încât descărcarea să fie inutilă celor care ar avea acces la link-ul de descărcare. Mai multe detalii despre opțiunile și descrierea posibilităților aferente platformei regăsiți aici.

FLo1_6-1683234165937.png

4. FAST & SIMPLE File Transfers este o altă platformă interesantă, și chiar o recomand. De ce? Prin simplitatea funcțiilor oferite, se deosebește de celelalte platforme prezentate aici prin aceea că 1) se pot trimite până la 6GB/transfer; 2) Pentru cei care doresc o prelungire (valabilitate) mai mare a link-ului de descărcare, platforma oferă posibilitate de accesde până la 21 de zile (nu doar 7 zile ca la celelalte). Viteză de transfer este acceptabilă.

FLo1_7-1683234165942.png

 

Concluzie: Voi utilizați astfel de platforme / mijloace de transfer online pentru fișiere de dimensiuni mari? Cunoașteți/utilizați alte platforme?

22 Răspunsuri 22

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Eu folosesc, la nevoie, WeTransfer. Multumim si pt celelalte ponturi, nu stiam de ele.

arsradu
#StarMember

Buuun. Am revenit cu rezultatele de pe Windows, care, in mod foarte interesant sunt la fel de bune, ba chiar pe alocuri mai bune decat cele de pe Mac. De data asta nu mai pot testa pe LAN pentru ca acel USB Hub de care ziceam mai sus este pe USB C, iar laptop-ul nu are decat porturi USB A. Astfel incat, testul a fost facut exclusiv pe WiFi.

Site-ul e acelasi, browserul este Edge-ul nou (bazat pe Chromium) de la Microsoft.

Download time: 20-30 s

Upload time: 1m:40s

Si pentru ca am vrut sa vad daca poate mai mult, am dublat continutul arhivei zip, deci 3GB de urcat in cazul asta, si am avut urmatoarele rezultate:

Download time: 1m:5s

Upload time: 3m:9s

Ceea ce inseamna ca primul test de upload de pe Mac a avut cel mai probabil ceva goluri de aer. :))

Update: da, cu siguranta nu se trezise inca Mac-ul la primul test de upload.

Am retestat, pe Mac-ul initial, aceleasi conditii de test, dar de data asta o noua arhiva, 5.77GB, pe care a urcat-o in 3m:32s si a descarcat-o in 1m:45s (pe WiFi).

Deci da, rezultate similare intre Windows si MacOS.

Client Orange

Da, mulțumesc arsradu. Google a investit major în tehnologie pentru a nu avea astfel de lag-uri (goluri) sau leak-uri. Dar cum ziceam, pentru mine Drive-ul de la Google este doar bază de date proprie. Pentru transferuri (care pot fi zeci de GB la un anumit moment, iar Drive-ul nu permite), la bază rămâne o platformă online care să faciliteze transferul, iar eu să nu am grija ”delete”-ului ulterior. Dar peste toate, ca să existe un win-win... criteriul care variază între platforme este viteza de încărcare/descărcare a conținutului. Pentru că nimeni nu preferă să pornească un task și să aștepte sau să facă alte activități în paralel. 😉

FLo1
#StarMember

Dacă am prezentat și cunoașteți WeTransfer, ca viteză cel mai convenabil (cum menționam) mi se pare a fi FileTransfer (varianta/soluția nr. 4). Concret vă prezint un screen-shot și vă las să trageți singuri concluziile:

FLo dwld.jpg

  Adică 5,5GB în nici 10min download (cu 9,5 - 10 MB/s) prin WiFi.

fortheworld
Junior entuziast

Soluția pentru îmbunătățirea vitezei de transfer al fișierelor poate consta în primul rând în utilizarea serviciului Cloudflare de la https://1.1.1.1, care poate ajuta la accelerarea traficului de internet. În plus, recomand cu încredere https://wetransfer.com, care oferă opțiuni gratuite și plătite cu viteze foarte bune de transfer. Mulțumesc!

Mulțumesc de răspuns @fortheworld .

WeTransferul l-am considerat și e ok și în prezent ca flagship, însă pentru transferuri de peste 2GB și la viteze mai mari de download (cel puțin).... are un minus la varianta gratuită.

Am încercat ceea ce ai indicat. La mine nu merge.

FLo1_0-1683706212916.png

Mersi mult.

Acel 1.1.1.1 este DNS-ul (fara https). Daca ai un router, se adauga pe router. 🙂 Daca nu, poate fi adaugat direct pe client (PC/laptop/telefon etc).

Client Orange

@arsradu: Mulțumesc. Am vrut să arăt cât de util poate fi acel serviciu, întrucât utilizatorul (atât expeditor cât și destinatar) ajunge să fie dependent de un serviciu care presupune total altceva decât un simplu link pe email. Despre configurări necesare în prealabil.... să nu mai pomenesc.

Deviza generației Alpha: ieftin și bun. 😉