05-07-2025 05:04 PM - editat 05-07-2025 05:07 PM
Salut!
In urma unei cautari pe net a ceea ce am considerat ca ma intereseaza la un smartwatch, la putin timp dupa postarea in comunitate a unui topic,
prin care ceream pareri despre acest model sau recomandari pentru alte modele, in septembrie anul trecut, am achizitionat dispozitivul mentionat in titlu, Samsung Galaxy Watch5 Pro, 45mm, LTE in varianta black titanium. Nu am gasit un review despre acest model, astfel ca doresc sa impart aici parerea pe care mi-am format-o pana acum.
Conform descrierii oferite de producator, ceasul pare ca este indicat pentru cei pasionati de sport, fiind dotat cu functia de monitorizare GPS traseu, fiind capabil sa detecteze activitatea fizica pentru a monitoriza evolutia fiecarui antrenament si acceptand, conform descrierii, ~ 90 de exercitii.. well, eu nu sunt, pasionata de sport, si nici nu practic vreun sport, dar am ajuns la concluzia ca pe asta il vreau.. asa ca va trebui sa mearga si pentru non-sportivi..
Asa cum am mentionat in acel topic, imi doream un ceas cu o baterie care sa tina mai mult, iar acest ceas are o baterie de 590 mAh si ar trebui sa aiba o autonomie de 80 de ore, adica 3 zile si cateva ore..
Din ce am observat eu, in primele saptamani, cand a fost o jucarie noua pentru mine si faceam masuratori ale diversilor parametri din dotare (puls, pasi, ritm cardiac, compozitie corporala, etc), bateria tinea cam 3-4 zile, iar cand am uitat sa dezactivez functia de economisire a bateriei a tinut o saptamana.. varianta asta mi-a placut mai mult. Inca n-am reusit sa-i fac setarea pentru tensiune arteriala, pentru ca n-am avut rabdare si nici timp, daca am inteles bine, este nevoie sa-l conectez la Samsung Health.. si eu, desi cam toate dispozitivele mele sunt Samsung, tot evit sa-mi fac cont Samsung.. in plus, eu si tensiunea arteriala mare suntem prietene bune, deci putem s-o lasam asa..
Desi dimensiunile ceasului sunt marisoare, 45.4 x 45.4 x 10.5 mm, cel putin mie asa mi s-a parut cand l-am primit, m-am obisnuit destul de repede si am reusit sa dorm cu el la mana, pentru ca jucarie noua si voiam sa vad ce-mi spune despre calitatea somnului, nivelul de stres, etc.. si acum nu mi se mai pare asa mare. el este dar nu mi se mai pare mie. Eu nu-l pot tine prea fix pe incheietura, dar este de la mine, nu de la ceas.
L-am lovit de cateva ori si l-am dat putin si pe jos, insa n-au fost chestii grave, a supravietuit.. inteleg ca este facut sa reziste mai bine decat predecesoarele fiind construit din titan si cristal de safir.
Modelul permite utilizarea si fara a fi conectat la un telefon, fiind compatibil e-sim, insa nu am fost nevoita pana acum sa incerc asta, dar a fost unul dintre criteriile pentru care am ales varianta LTE, tehnologie ce permite ceasului sa acceseze internetul, sa efectueze apeluri si sa trimita mesaje fara a fi conectat la un smartphone. In plus, am inteles ca s-ar misca mai greu daca ar fi de capul lui, adica daca ar avea e-sim instalat si n-ar mai fi conectat la telefon.. asa ca nu stiu daca voi incerca, poate daca voi avea nevoie, si pe termen scurt, daca se confirma ca nu se misca la fel de bine.. Deocamdata doar am testat mesaje scurte clasice sau whatsapp si am raspuns cand n-am avut telefonul la indemana.. Partea cu raspunsul la telefon si cea cu oprirea alarmelor de dimineata ( am vreo 4 alarme ), cand telefonul este in adancul unei genti, imi plac cel mai mult. Uneori, ultima alarma ma prinde la volan si mi-ar fi greu sa scot telefonul s-o opresc, asa ca long live the watch.. tha smartwatch..
De putin timp, pentru ca m-a impins curiozitatea si pentru ca am avut si ceva timp liber, am incercat sa vad cum/daca functioneaza sa fac si plati cu el.. da, functioneaza.. a fost nevoie sa aleg un model de blocare sau un cod PIN din acest motiv, dar a fost interesant..
A fost interesant pentru ca nu intelegeam ce sa fac cu butonul „adauga card” daca apas pe el si nu se intampla nimic.. pentru ca nu-mi aparea nicio optiune sa pot adauga efectiv un card.. pana la urma am inteles, moment in care evident mi s-a parut ciudat ca mi-a luat asa mult sa inteleg, ca ar trebui sa functioneze daca gaseste cardurile pe telefonul la care este conectat.. si cum sa le gaseasca altfel daca nu prin portofelul Google, deci am instalat portofelul.. Acum nu stiu daca mai exista alta varianta, eu asa am reusit sa pot face plati cu ceasul..
Cu siguranta nu folosesc toate functiile pe care le are, dar, nici nu sunt interesata de tot ce stie sa faca.. insa, pana acum, avand in vedere ce am avut eu nevoie sa faca, sunt multumita de alegerea facuta.
la 06-07-2025 07:44 PM
Sa te bucuri de el @Jay !🌞
la 07-07-2025 08:06 AM
Mulțumesc @Anca07 🙏.. m-am bucurat de când l-am luat si, sper eu, cât mai mulți ani.. 😊
la 07-07-2025 08:39 PM
Salut!
Am si eu unul (varianta LTE), dar am avut 2 probleme cu el:
1. La un moment dat dupa un update nu mai vedea ca fiind OS-ul original - am reusit sa il resetez la setarile din fabrica si dupa un alt update si-a revenit.
2. S-a blocat la un moment dat touchscreenul si nu mai puteam sa ii fac nimic - am resetat ceasul tinand apasat pe cele doua butoane.
Daca intampini probleme cu el, te rog in masura in care ai cum sa postezi si aici in topi.
In rest iti doresc sa te bucuri de el si sa il porti cu placere!!!
08-07-2025 10:42 AM - editat 08-07-2025 10:42 AM
Mulțumesc @Vlad_5 !..🙏
Daca voi avea vreo problema cu el, revin pe topic..
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor