Nu trebuie deblocat bootloader-ul mai nou? Stiu ca parca Google introdusese un feature de anti-rollback cred ca prin Android 9 daca nu ma insel. Dar intrucat n-am mai avut Samsung de mult, nu mai stiu cum e. Daca se poate fara deblocare bootloader (ceea ce in general duce la pierderea garantiei), e foarte bine.
Mai e o chestie pe care n-am incercat-o, dar cred s-ar putea face. Doar ca nu am un telefon de test pentru asa ceva. Cred ca se poate face downgrade si la alte modele de telefon, cu o singura conditie: security patch-ul de la care pleci (cel din Android 12 de exemplu) sa fie aceeasi versiune sau mai mare decat cel la care vrei sa ajungi (in cazul asta cel din Android 11). Altfel spus, sa nu faci downgrade de security patch. Poti sa faci downgrade de OS, dar nu si downgrade de security patch.
Concret, un downgrade de la Android 12 la 11 ar trebui sa fie posibil (teoretic cel putin), si cred ca si fara deblocare bootloader, daca ambele ROM-uri vin cu aceeasi versiune de patch de securitate (de exemplu Mai 2022)...sau mai noua. Cu deblocare bootloader, cu siguranta e posibil downgrade la ce versiune vrei tu, si nu mai conteaza daca security patch-ul la care vrei sa ajungi e mai vechi decat cel de la care pleci. Dar...cum ziceam, asta de obicei duce la pierderea garantiei.
Nu am testat foarte mult chestia asta. Era mai mult o teorie. Asa ca nu va apucati acuma sa faceti downgrade la telefoane, daca nu sunteti siguri ca si merge. Sau daca nu stiti cum sa iesiti dintr-un soft brick. Era doar o idee, si eventual doar o sugestie, in caz ca se poate.
🙂
Client Orange