la 30-09-2026 08:12 AM
Neața, Comunitate!!!
Am și eu o problema. De câteva luni, am un Honor Magic 8 Pro și de vreo 2 luni se prezintă o problema: din când în când, în ultima vreme mai des, aleator, când sună cineva, nu ne auzim unul pe altul. Nu se manifesta la o persoană anume și nu la fiecare apel. Nu știu ce-l declanșează, se manifestă în momente diferite ale zilei. Primele dăți am crezut ca e de ciba căldura, dar face asa si oe răcoare.
Știu, trebuie sa vizitez service-ul, dar mă gândeam că poate aveți voi o explicație.
30-09-2026 08:41 AM - editat 30-09-2026 08:42 AM
Salutare, delfinas!
Oare ai VoLTE activat sau folosești și VoWiFi? Ai putea încerca, ca test, să le dezactivezi temporar și să vezi dacă problema mai apare. Dacă după dezactivare nu se mai manifestă, ar putea indica o problemă legată de serviciul de voce sau de interacțiunea dintre telefon, SIM și rețea.
la 30-09-2026 09:13 AM
Salut @delfinas! Nu cred ca e de la telefon ci mai degrabă de la conexiune/retea. Mai am si eu problemă asta cand sunt pe apel wifi sau semnalul de retea este foarte slab. Ai observat daca te afli in cazurile menționate de mine? Ca sa rezolv trebuie sa sun din nou si totul funcționează normal.
la 30-09-2026 01:05 PM
@RafaHelper, multumesc pt raspuns!
De dimineata, cand am patit ultima data aceasta pb, eram pe date mobile si semnalul era ok. La mine se rezolva doar prin restartarea telefonului. Degeaba sun de mai multe ori, tot asa se manifesta: se apeleaza, dar eu nu aud nimic, nici cealalta persoana...nici macar un fasait, nici un sunet, ca si cum nu ar fi un apel. Si mai recent mai face ceva care ma ingrijoreaza: se blocheaza ecranul si se restarteaza singur. Eu cred ca e de la telefon, ceva pe la placa de baza. 😞
la 30-09-2026 03:55 PM
Da, in cazul acesta e o problema de hardware. Din pacate are nevoie de o servisare, sa ne spui cand ajungi cu el si cum se rezolva problema. Ma gandesc ca datele de contact de service le ai, nu?
la 30-09-2026 09:16 AM
Aceleași simptome cu apelurile se întâmplă și pe iPhone, pare mai degrabă o problemă locală pe București.
la 30-09-2026 01:15 PM
@Razvan , multumesc pt raspuns!
Nu stiu daca e o pb de retea, nu am mai patit cu alt model si e cam aiurea ce se intampla.
la 30-09-2026 09:51 AM
Dacă problema este de la VoLTE, atunci vezi dacă situația se produce cu VoLTE activat sau nu. Similar, situația poate fi asimilată cu accesul la date mobile: vei avea acces la internet sau nu în timpul apelului? De la decomisionarea 3G-ului, datele mobile în timpul apelului fără VoLTE activat e posibil să nu funcționeze, sau să fie active datele mobile dar să apară probleme pe partea de apel.
la 30-09-2026 01:18 PM
@FLo1, multumesc pt raspuns! Se manifesta si cand e pe date mobile. Isi revine doar prin restartare.
30-09-2026 01:32 PM - editat 30-09-2026 01:33 PM
@delfinas : Problema este mai ales pe ”date mobile” (VoLTE). Pe VoWiFi e chiar ok. Dar din cele menționate ulterior cu ”blocarea ecranului și restartarea...” eu le-am pățit la un model (...deh, ghinion se cheamă, nu modelul / marca e vinovată) de Samsung și le-am rezolvat prin înlocuirea cu un altul. Cauza în general provine de la acumulator: acum era 80%... și în câteva minute cu GPS pus ajungea descărcat și se încălzea, se închidea și se restarta. Explicație: Nu-i ”plăcea” consumul prea mare, iar acumulatorul nu mai ducea. Soluția: înlocuirea device-ului. Posibil să se rezolve doar cu înlocuire. Sorry, dar în unele scenarii nu orice reparație justifică orice cost.
la 30-09-2026 01:41 PM
Da, Flo, scuze, pb se manifesta atat pe WiFi, cat si pe date mobile, nu pot asocia cu o stare anume.
Stiu ce zici cu ghinionul, si eu cred ca modelul poate fi bine proiectat si fabricat, dar unul la nu stiu cate sa aiba un defect din "nastere" si sa-l nimeresti fix pe ala.
Fireste ca daca defectul e la partea de hardware, am sa cer schimbarea telefonului, dar nu stiu cat succes o sa am, ca acum moda e sa fie reparat, nu schimbat.
la 30-09-2026 02:03 PM
Diferența e simplă: Ești conectată la o rețea WiFi... ai ”apel VoWiFi”, altfel.... ”VoLTE” 🙂
Referitor la problema mai ... dureroasă: dacă e mai nou și cu garanție valabilă... mergi pe reparare. O problemă HW sigur are. Altfel, contra cost... mai bine îți iei alt model mai cu noroc.
BTW: La mine problema părea să apară după updeturi de UI. Dacă-l resetam și-l lăsam fără update-uri era ok. Dar la primle actualizări de UI... era terminat. Așadar am renunțat să-l mai folosesc. Am considerat că am fost sabotat... software. 🙂
la 30-09-2026 10:56 AM
La iPhone a dispărut butonul Volte, chiar dacă vreau nu pot dezactiva.
la 30-09-2026 12:58 PM
@Radutuby , multumesc pt raspuns!
VoWiFi folosesc atunci cand semnalul al mobil e mai slab spre deloc. Nu cred ca are de-a face cu asta, pt ca de dimneata eram pe date mobile si cu alt model de Honor nu am patit asta. S-a rezolvat doar prin restartarea telefonului pana...data viitoare, cand il apuca iar...
la 30-09-2026 12:58 PM
Colegul meu are la fel probleme cu "acest " telefon si locuim in Galati si este pe digi ... si doar i am zis sa nu treaca de la Samsung seria A la "orezarii" 😎 acum regreta...
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor