Modelul e cumva un J5/J7/J7 Pro 2017? Daca da, reparatia s-ar putea sa necesite inlocuirea spatelui cu totul. Si datorita unui design destul de nefericit din partea celor de la Samsung, daca vrei sa ajungi la modulul camerei spate trebui sa desfaci ecranul. La o prima vedere, camera pare ok, dar se poate sa ma insel si sa trebuiasca inlocuita si ea. Daca a intrat praf sau ceva, se poate sa nu mai functioneze cum trebuie.
Oricum, odata desfacut telefonul, inlocuirea camerei e floare la ureche. Cat despre protectia anti-praf, din cate am putut eu sa observ, la modelul asta, ea se afla pe carcasa. Deci odata inlocuita carcasa, va fi inlocuita si ea. Nu vad de ce ar fi riscuri la o eventuala inlocuire in service. Dar nah, cum ziceau si ceilalti, nu stii peste ce Dorel dai. 🙂 Asta e si unul dintre motivele pentru care eu unul prefer sa-mi repar singur telefoanele. Pe langa asta, invat ceva, nu trebuie sa astept cu zilele/saptamanile pana imi vine telefonul din service, si am control absolut asupra reparatiei. 🙂 Daca il stric, il stric eu, nu-l strica altii.
In concluzie, daca costurile de reparatie nu sunt o problema, eu as zice ca merita reparat. Pentru ca la un moment dat s-ar putea sa ai nevoie de acea functionalitate si sa te oftici ca n-ai facut-o la timp.
Un teardown la un J7 2017 gasiti aici:
https://www.youtube.com/watch?v=bHBNAevZ7lc